به گفته مسئولان، نسل پنجم اینترنت نیازمند نیازمندی ها و زیرساخت هایی است که یکی از اصلی ترین آنها فرکانس است. در حال حاضر 800 سایت 5G در کشور وجود دارد و اپراتورهای کشور این نسل اینترنت را ارائه می دهند و پیش بینی می شود تا پایان سال تعداد سایت ها به 1200 سایت برسد.
به گزارش ICTNN، در اوایل سال 2012 بود که اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) تحت نظارت سازمان ملل متحد، برنامه ای را با هدف توسعه تیم بین المللی ارتباطات سیار (IMT) تا سال 2020 و پس از آن آغاز کرد. در نتیجه رقابت جهانی برای تعیین نسل پنجم شبکه تلفن همراه به طور رسمی آغاز شد و از آن زمان تاکنون شاهد رقابت تنگاتنگی بین اپراتورهای اینترنت و موبایل در سراسر جهان بوده ایم که هر یک به دنبال ایجاد و راه اندازی نسل جدیدی از شبکه های تلفن همراه هستند. اینترنت پرسرعت نسل پنجم در کشورهای مختلف مانند کره جنوبی، ژاپن، چین، ایالات متحده آمریکا، استرالیا و … توانمندی ها و برنامه های خود را در این زمینه آشکار کنند.
در دنیای واقعی، فناوری نسل پنجم سرعت متوسط بسیار خوبی را در اختیار کاربران قرار می دهد، چندین برابر سریعتر از میانگین سرعت دانلود 4G. در شش بازار جهانی: هند، مالزی، سریلانکا، برزیل، کویت و گواتمالا، میانگین سرعت دانلود 5G بیش از 10 برابر سریعتر از 4G است، اگرچه این نرخ تقریباً 3 تا 6 برابر سریعتر از سرعت دانلود 4G در اکثر شبکه های 5G است. بازارها
از این رو همزمان با توسعه نسل پنجم اینترنت در جهان و انتظارات کاربران از پیاده سازی آن، کشورهای مختلف با همکاری بزرگ ترین اپراتورهای اینترنتی و غول های فناوری دنیا در صدد تاسیس این نسل جدید از اینترنت هستند. و در عین حال این فناوری توسط برخی اپراتورهای تلفن همراه در ایران استفاده می شود.
شاید صحبت از این نسل از اینترنت ماورایی غیرقابل تصور باشد، اگرچه در کشور ما نیز اجرا شد و اپراتورهای ارتباطی سعی کردند این فناوری را با سرعتی مشابه سایر کشورهای پیشرفته معرفی کنند. در حال حاضر صحبت از این فناوری چندان ملموس نیست. و برای مردم قابل درک است.
به گفته رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، اینترنت نسل پنجم نیازمند نیازمندی ها و زیرساخت هایی است که اصلی ترین آن فرکانس است. در حال حاضر 800 سایت 5G در کشور وجود دارد و پیش بینی می شود این رقم تا پایان سال به 1200 برسد. البته بررسی های انجام شده مشخص کرده است که به حدود 4000 سایت نسل پنجم نیاز است که امید است با همکاری اپراتورها تا پایان 1403 به این تعداد برسد.
همچنین چندی پیش عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – در این خصوص اعلام کرد که در حال حاضر تقریبا 90 درصد مناطق شهری کشور تحت پوشش نسل چهارم و چهارم و نیم است و در روستاها تقریبا 93 درصد تحت پوشش هستند و نسل سوم و چهارم به اینترنت دسترسی دارند.
به طور کلی می توان گفت که اگرچه ممکن است در ابتدای این نسل مردم واقعاً نیازی به استفاده از اینترنت نداشته باشند، اما 5G آمده است تا صنایع را به هم متصل کند، اینترنت اشیا را تقویت کند و پس از سال ها عمل جراحی از راه دور را به ارمغان بیاورد. شعارها اگر این کار در کشور ما انجام می شد. جراحی از راه دور یک فناوری فوق العاده است که در برخی از کشورها مانند ایران استفاده می شود. بنابراین، این نسل از اینترنت آمده است تا رویدادهایی را ایجاد کند که اولاً به نفع صنایعی مانند پتروشیمی، نفت خودرو و حتی رسانه ها باشد و ثانیاً به مردم و عموم مردم پاسخ دهد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات