یکی از مهمترین نشانه ها کند شدن ناگهانی عملکرد تلفن همراه و معلق ماندن بی دلیل است. البته هک شدن یکی از دلایلی است که عملکرد گوشی را کاهش می دهد و کاربران باید بدانند که وزن کارت حافظه و حافظه داخلی گوشی نیز می تواند یکی از عوامل خرابی مکرر گوشی باشد. دستگاه آنها
با توجه به اهمیت روزافزون حفاظت از اطلاعات شخصی و امنیت سایبری دستگاه های الکترونیکی و گوشی های هوشمند، امنیت اطلاعات آنها به یکی از دغدغه های اصلی بسیاری از کاربران در فضای مجازی تبدیل شده است.
تلفن های همراه به وسایل ارتباطی مختلفی مانند وای فای، هات اسپات بلوتوث، دیتای موبایل و NFC مجهز هستند. به گزارش سایت پلیس فتا، این ویژگی های ارتباطی را زمانی که از آنها استفاده نمی کنید غیرفعال کنید. مجرمان می توانند گوشی شما را هک کرده و به آن نفوذ کنند، کنترل آن را در دست بگیرند، در حالی که با حساب شما تماس تلفنی برقرار می کنند، اطلاعات و محتوای گوشی شما را سرقت می کنند.
ظاهر عجیب وبسایتهای معروف نیز حاکی از فعالیتهای مخرب هکرها و بدافزارهای محبوب در فضای مجازی است و به عنوان یکی از اصلیترین و مهمترین نشانههایی که به کاربران اطلاع میدهد دستگاه الکترونیکی آنها هک شده است، افزایش قبض تلفن همراه آنها باعث میشود که بسیاری از هکرها با استفاده نادرست از شماره تلفن خود با جاسوسی از اطلاعات خصوصی کاربران و برقراری تماس با افراد غریبه، قبض تلفن همراه خود را افزایش می دهند.
پست های عجیب
یکی دیگر از این نشانه ها ضعیف شدن باتری گوشی هوشمند است. این علامت به این معنی است که ظرفیت باتری و شارژ گوشی کاربر به طور ناگهانی و بدون دلیل خاصی دچار افت شدید می شود. همچنین یکی دیگر از نشانه های مربوط به کاهش عملکرد باتری، داغ شدن بیش از حد باتری در هنگام استفاده یا شارژ است.
اطلاعات محرمانه را روی تلفن نگه ندارید
نصب و دانلود برنامه های جدیدی که تا به حال نام آن ها را نشنیده اید یا سعی نکرده اید دانلود کنید، یکی از اصلی ترین عواملی است که نشان می دهد گوشی هوشمند شما توسط بدافزارهای خطرناک یا هکرها و جاسوس افزارها مورد حمله قرار گرفته است. خرابی ناگهانی برنامه های استفاده شده توسط کاربران، یکی دیگر از نشانه های حمله سایبری و بدافزار است که معمولاً به صورت حذف نصب یا قطع برنامه مذکور از گوشی هوشمند رخ می دهد.
اکثر تلفن های همراه از سیستم عامل های خاصی استفاده می کنند و تقریباً تمام فرمت های فایل های کامپیوتری را می شناسند. بنابراین برخی از ویروس ها و بدافزارها به گوشی های موبایل نیز نفوذ می کنند. هنگام انتقال فایل های کامپیوتری و استفاده از آنتی ویروس های مخصوص موبایل باید مراقب بود تا از آسیب و تهدید جلوگیری شود.
علاوه بر موارد ذکر شده، تلفن های همراه دارای قابلیت هایی هستند که می توان از آنها به عنوان ابزار جاسوسی استفاده کرد، بنابراین به توصیه های امنیتی برای عدم استفاده از تلفن همراه در مکان های مهم و حساس توجه کنید. به پیامک ها و ایمیل های دریافتی که اطلاعات کارت اعتباری شما را به طرق مختلف مانند اعلام برنده شدن در مسابقات و قرعه کشی ها، خیریه ها و غیره درخواست می کنند، اعتماد نکنید و به آنها پاسخ ندهید. ; همچنین سعی کنید مکان یاب GPS جهانی را فقط در جایی که به آن نیاز دارید نگه دارید.
در همین راستا کارشناسان و متخصصان فعال در حوزه فناوری با انتشار گزارشی در وب سایت phonearena از کاربران گوشی های هوشمند خواستند تا با توجه به موج فزاینده نفوذ هکرها به سیستم های الکترونیکی و ارتقای امنیت سایبری گوشی های خود توجه بیشتری داشته باشند. دستگاه های هوشمند و چندین نکته را در این راستا دنبال کنید.
مواردی مانند بهروزرسانی برنامهها و سیستمعامل تلفن، دانلود نکردن برنامهها از منابع و پلتفرمهای غیرقابل اعتماد، و برنامههایی که از شما اجازه دسترسی غیرضروری میخواهند. همچنین استفاده از قفل های بیومتریک هوشمند برای ورود به گوشی یا عدم استفاده از شبکه وای فای عمومی، باز نکردن ایمیل ها، لینک ها و فایل های مشکوک و نامعتبر و عدم استفاده از شارژرهای عمومی گوشی. این یکی از مهمترین نکات در زمینه ارتقای امنیت سایبری گوشی های هوشمند و جلوگیری از نفوذ هکرها است.
در نهایت، قرار دادن اطلاعات شخصی، تصاویر و ویدئوها در فضای مجازی و اینترنت میتواند یکی از اصلیترین نشانههایی باشد که کاربران میتوانند با استفاده از آن متوجه شوند که گوشیشان مورد هک و حمله سایبری و بدافزار قرار گرفته است.
اطلاعات محرمانه، از جمله عکس ها، فیلم های شخصی و خانوادگی را در تلفن خود ذخیره نکنید. در صورت خرابی تلفن همراهتان حتی در صورت امکان پس از تخلیه کامل اطلاعات و مطالب از آن، برای تعمیر به تعمیرکاران مجرب و مطمئن مراجعه کنید. احتمال گم شدن یا دزدیده شدن تلفن های همراه بیشتر از سایر دستگاه های محاسباتی است. بنابراین اطلاعات و محتویاتی که در آن ذخیره میکنید در معرض خطرات و آسیبهای جدی ناشی از دسترسی سارق به آنها قرار دارد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
چگونه بفهمیم گوشی هک شده است؟
همچنین توصیه می شود در صورتی که کاربران مشکوک به آلوده بودن تلفن همراه خود هستند به قسمت تنظیمات گوشی تلفن همراه خود مراجعه کنند. قسمت برنامه ها را باز کنید، در سمت راست سه نقطه وجود دارد، گزینه permission app را پیدا کرده و کلیک کنید و قسمت پیام ها و پیام های متنی را ببینید که کدام برنامه به ارسال پیامک روی گوشی دسترسی دارد. اصحاب خود را نصب کردند; بنابراین، اگر کاربران مشاهده کردند که این دسترسی خارج از اختیار آنهاست، باید آن را حذف کنند.
اگر دستگاه تلفن کاربر خود به خود پیام های عجیب و غریب دریافت و ارسال می کند، می توانید با اطمینان بگویید که هکرها و مجرمان سایبری به حریم خصوصی شما دسترسی پیدا کرده اند.
کارشناسان و متخصصان فعال در حوزه امنیت سایبری همواره سعی کرده اند تا کاربران را از علائم هک شدن تلفن همراه خود مطلع کنند تا در صورت مشاهده آن ها بتوانند مشکلات ناشی از هک شدن گوشی و اطلاعات خود را برطرف کنند.
کاربرانی که تماس های تلفنی و ویدیویی آنها به طور ناگهانی قطع می شود اغلب گزارش داده اند که در حملات سایبری و حملات هکرها به حریم خصوصی خود گرفتار شده اند.
با توجه به اهمیت روزافزون حفاظت از اطلاعات شخصی و امنیت سایبری دستگاه های الکترونیکی و گوشی های هوشمند، امنیت اطلاعات آنها به یکی از دغدغه های اصلی بسیاری از کاربران در فضای مجازی تبدیل شده است.
بسیاری از کاربران فضای مجازی گفته اند که تغییرات ناگهانی و ناخودآگاه در وضعیت دانلود گوشی هایشان یکی از اولین نشانه های اصلی دسترسی هکرها و مجرمان سایبری به اطلاعات و داده های خصوصی کاربران است.
به گزارش ICTNN، با توجه به خطرات ناشی از هکرها و مجرمان سایبری که به دلایل مختلف و ناشناخته علاقمند و تمایل به نفوذ و دسترسی به حریم خصوصی کاربران گوشی های هوشمند و رایانه دارند، کاربران باید توجه ویژه ای داشته باشند که الکترونیک متصل به اینترنت آنها دستگاه ها مورد حمله قرار می گیرند. و حمله سایبری هکرها قرار نمی گیرد.
تحریریه ICTNN شبکه خبری