به گزارش خبرنگار اقتصادی ICTNN، «حسن سالاریه» ظهر امروز (یکشنبه 30 خرداد) در حاشیه مراسم گرامیداشت تلاش های رئیس جمهور شهید در رونق صنعت فضایی در پاسخ به خبرنگاران گفت: در در 3 سال گذشته شاهد پرتاب 12 پرتاب در صنعت فضایی بوده ایم. از این تعداد 10 پرتاب داخلی و 2 پرتاب بین المللی.
وی افزود: این تعداد پرتاب از نظر تعداد و کیفیت نسبت به دوره های قبل رکورد محسوب می شود. در این بین شاهد تثبیت دو پرتابگر بومی قائم 100 و سیمرغ بودیم. لانچر عمودی 100 توانست ماهواره را به مدار دایره ای 750 کیلومتری تزریق کند.
معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: همچنین طراحی و ساخت ماهواره های متعدد در این دولت به پایان رسید که از جمله آنها می توان به ماهواره با کیفیت و پرواز ناهید اشاره کرد. ساخت نمونه دوم و ارتقای ماهواره پارس 1 نیز به زودی به پایان می رسد.
سالاریه از تکمیل نمونه اولیه پروازی بلوک انتقال مداری سامان خبر داد و یادآور شد: نزدیک به هزار میلیارد تومان با بخش خصوصی قرارداد داشتیم که در تاریخ صنعت فضایی کشور بی نظیر است.
وی خاطرنشان کرد: راه اندازی های زیادی تا پایان دولت سیزدهم داریم که دو مورد آن در آینده نزدیک اتفاق می افتد. این دو پرتاب شامل پرتاب یک ماهواره تحقیقاتی نمونه و یک بلوک انتقال مداری است. در این پرتاب آزمایشی جهت آن بررسی می شود.
رئیس سازمان فضایی با بیان اینکه این پرتابها تا دو ماه آینده انجام میشود، خاطرنشان کرد: فاز اول پایگاه فضایی چابهار حدود 60 درصد پیشرفت داشته است و در نظر داریم تا پایان سال جاری اولین پرتاب را از این پایگاه انجام دهیم. سال
سالاریه با بیان اینکه این پروژه در حال انجام و در حال پیشرفت است، یادآور شد: پروژه چابهار طرح بزرگی است و در حال حاضر در حال کار بر روی راه اندازی سوخت جامد هستیم که پروژه بزرگی است و تا پایان سال اولین پرتاب های ما از این طریق این پایگاه انجام شده است.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات