ایرج روحی مشاور وزیر ارتباطات در امور توسعه ارتباطات و اطلاع رسانی گفت: تلاش داریم بیشتر بر استان هایی تمرکز کنیم که درصد روستاهای بالای 20 خانوار متصل به شبکه ملی اطلاعات کمتر از میانگین کشوری است. فناوری (USO) به ICTNN گفت. آنها را به میانگین ارتباط کشور نزدیکتر کنید زیرا برقراری عدالت ارتباطی بسیار مهم است.
روحی گفت: از بدو تاسیس دولت سیزدهم تاکنون بیش از 1600 روستا به اینترنت متصل شده اند. روحی گفت: از این روستاها برخی اصلاً به اینترنت دسترسی نداشتند و برخی دیگر دسترسی بسیار ضعیفی داشتند. در عملیات اتصال روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت، تعدادی از روستاهای زیر 20 خانوار آن منطقه نیز به اینترنت متصل شدند.
روحی تاکید کرد: توسعه اینترنت ثابت در برخی نقاط کشور برای ما راحت است اما درخواست کاربران ساکن روستاها دسترسی به اینترنت همراه است. توسعه اینترنت ثابت با کیفیت بهتر و ارزانتر یکی از رویکردهای اصلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
به گزارش ICTNN، توسعه ارتباطات روستایی و اتصال روستاهای بالای 20 خانوار به شبکه ملی اطلاعات از جمله اهدافی است که وزارت ارتباطات با جدیت دنبال می کند.
در انتظار اتصال 95 درصد روستاها به اینترنت
تلاش برای برقراری عدالت ارتباطی
روحی تاکید کرد: خواسته دیگر ما از سازمان برنامه و بودجه است که هر چه سریعتر اعتبارات مربوط به حوزه ارتباطات را تخصیص دهد. در سال 1401 و تاکنون هیچ بودجه ای دریافت نکرده ایم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا اتصال روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت ثابت 32 درصد است و برنامه دولت برای افزایش دسترسی به اینترنت ثابت در روستاها چیست؟ وی گفت: واقعیت این است که امروزه ذائقه کاربران در استفاده از اینترنت تغییر کرده و بیشتر به استفاده از اینترنت همراه به جای اینترنت ثابت تمایل دارند.
روحی تاکید کرد: خواسته دیگر ما از سازمان برنامه و بودجه است که هر چه سریعتر اعتبارات مربوط به حوزه ارتباطات را تخصیص دهد. در سال 1401 و تاکنون هیچ بودجه ای دریافت نکرده ایم.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
روحی در خصوص هزینه و زمان مورد نیاز برای اتصال یک روستا به اینترنت گفت: اگر دکل مخابراتی (BTS) از قبل در روستا ساخته شده باشد و امکان اتصال آن به شبکه اپراتور با ظرفیت بالا وجود داشته باشد، سه زمان نیاز است. هفته ها برای اتصال روستا به اینترنت، اما یک روستای بدون دکل حداقل چهار ماه طول می کشد.
وی درباره زمان اتصال 100 درصدی روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت گفت: اگر بودجه مورد نظر در موعد مقرر به ما تخصیص داده می شد تا پایان سال ضریب پوشش اینترنت به 100 درصد می رسید اما با توجه به واقعیت های تامین تجهیزات فکر می کنم تا پایان امسال در گام اول اتصال همه روستاها را به بالای 90 درصد و در مرحله بعد این میزان را به 95 درصد برسانیم.
مشاور وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که آیا این موضوع با تلاش دولت برای توسعه اینترنت ثابت مغایرتی ندارد، افزود: این دو موضوعی است که باید به نفع مردم مدیریت شود. استفاده از اینترنت ثابت در دنیا مزایای زیادی دارد، اینترنت ثابت معمولا ارزانتر و سرعت بالایی دارد. اما از آنجایی که این فناوری برخلاف اینترنت موبایل در کشور ما توسعه نیافته است، مردم تمایلی به استفاده از آن ندارند و دوست دارند از طریق تلفن همراه خود به اینترنت متصل شوند.
مردم بیشتر به اینترنت موبایل علاقه دارند
مشاور وزیر ارتباطات در خصوص پوشش 100 درصدی روستاهای کشور به اینترنت تا پایان سال 1401 گفت: حدود 6 هزار روستای بالای 20 خانوار در کشور داریم که همه روستاها صعب العبور و صعب العبور هستند و تعداد خانوارها کوچک است، از وزارت ارتباطات می گیرد، اما حاضر نیستند در آن روستاها برج بسازند، چون درآمدی برایشان ندارد.
روحی گفت: برخی از نمایندگان کشور که بیش از 90 درصد روستاهای حوزه انتخابیه خود به اینترنت متصل هستند، دائما برای اتصال 100 درصدی اعتراض دارند. آنها نباید انتظار داشته باشند که در 9 ماه اول دولت دسترسی 100 درصدی داشته باشند. باید اجازه دهند تجهیزات، نیروی انسانی و بودجه در اختیار شهرهایی قرار گیرد که ارتباطات کمتری دارند تا همه مردم بتوانند به میانگین پوشش اینترنتی در کشور برسند.
با نگاهی به پیشرفت پروژه ها می توان متوجه شد که تمرکز وزارت ارتباطات بر روستاهایی است که به هر دلیلی به اینترنت متصل نیستند و یا ارتباط آنها کیفیت و پایداری ندارد.
اتصال 1600 روستا به اینترنت پرسرعت
وی با تاکید بر اینکه روستاهای استان های خراسان جنوبی و کرمان از نظر ارتباط اینترنتی وضعیت مناسبی ندارند، گفت: درخواست ما این است که نمایندگان تحمل خود را بالا ببرند و به ما اجازه دهند به مناطق کمتر توسعه یافته رسیدگی کنیم. با توجه به شرایطی که وجود دارد، مدام دنبال سوال نباشید، الان شهرهایی هستند که بالای 95 درصد اینترنت دارند و نماینده می خواهد که پوشش 100 باشد، بارها به این عزیزان گفته ایم که کمی صبور باشند.
حداقل زمان چهار ماهه 2 میلیارد تومان هزینه دارد
بر اتصال روستاها بدون اینترنت تمرکز کنید
وی در خصوص اعتبار مورد نیاز برای اتصال روستای بدون اینترنت گفت: اکنون به جایی رسیده ایم که برای اتصال هر روستا به اینترنت به طور متوسط 2 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
از ابتدای دولت سیزدهم نظارت بر روستاهای بالای 20 خانوار برای اتصال به اینترنت آغاز شد. بررسی های میدانی نشان داد که متوسط اتصال روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت در اواسط دهه 1400 حدود 80 درصد بوده و 100 درصد اتصال نیازمند تمهیدات جدی است.
مشاور وزیر ارتباطات افزود: اینطور نباشد که در یک استان پوشش اینترنتی 100 درصد و در استان دیگر 60 درصد باشد، باید عدالت ارتباطی برقرار شود.
تحریریه ICTNN شبکه خبری