البته پس از آن بود که علی رمضانی، مدیر نمایشگاه مجازی کتاب تهران، به تغییرات فنی که به نظر می رسد در نشست خبری این رویداد رخ داده است، اشاره ای نکرد و تنها به عنوان اغتشاشاتی که در سایت وجود داشت صحبت کرد. نمایشگاه مجازی سال گذشته و ترمیم این اختلالات. وی گفت: از 30 دی ماه، چهار روز مانده به شروع نمایشگاه، سایت نمایشگاه را افتتاح می کنیم تا مخاطبان کتاب های خود را جستجو کرده و به صفحه شخصی خود اضافه کنند و با شروع نمایشگاه، کتاب های خود را خریداری کنند. کتاب؛” این هم زمان قرار گرفتن در معرض دید را افزایش میدهد و هم این واقعیت را افزایش میدهد که مردم میتوانند کتابهای خود را آزادتر انتخاب کنند، اما ما از ناشران میخواهیم که اطلاعات خود را در اسرع وقت آپلود کنند.
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
صابر مسگر نظر خود را در مورد سایر بخش های طراحی و خدمات سایت دومین نمایشگاه کتاب مجازی اینگونه بیان کرد: در قسمت تحقیق به مسائلی برخورد کردم. در بحث UX سایت هم به نکاتی برخورد کردم اما نسبت به پارسال خیلی پیشرفت کرده و این پیشرفت بسیار چشمگیر است. و بنابراین امسال نمره بسیار خوبی به خدمات نمایشگاه کتاب مجازی می دهم.
وی همچنین به تشریح سرویس CDN و مزایای آن پرداخت و گفت: سرویس CDN آروان خدمات متعددی را تحت عنوان شبکه تولید محتوای CDN ارائه می دهد. یکی از آنها چت Cloud DNS یا سرویس دیگری است که تاثیر زیادی بر زمان آپدیت، خرابی و کیفیت پاسخگویی تجربه کاربر دارد، سرویس Cloud CDN است که یکی از سریع ترین سرویس های DNS در جهان است. CDN در واقع ترافیک بازدیدکنندگان وب سایت را قبل از رسیدن به سرورهای اصلی سایت به سرورهای CDN ارسال می کند و در طی این ترافیک خدمات مختلفی ارائه می شود. از جمله، درخواست های مخرب را می توان با الگوهای موجود شناسایی و مسدود کرد. همچنین، در مورد یک سری فایلهای بسیار تکراری که تغییر نمیکنند (مانند عکسها و فایلهای کتاب که همه بازدیدکنندگان میبینند و یک URL ثابت دارند)، ممکن است CDN تشخیص دهد که کاربران دائماً به این فایلهای کش تکراری CND مراجعه میکنند. که سرورهای اصلی درگیر پاسخگویی به درخواست های تکراری نشوند و به سراغ وظایف اصلی خود بروند. این به کاربران هر دو سایت اجازه می دهد تا سریعتر و ترافیک کمتری را به سرورهای اصلی بارگذاری کنند.
یک کارشناس فضای ابری از تحولات دومین سایت نمایشگاه کتاب مجازی در استفاده از خدمات فضای ابری و همچنین سایر حوزه ها می گوید و به بهبود این بستر نسبت به اولین تجربه اش اشاره می کند.
صابر مسگر، سرپرست تیم CDN شرکت ابر آروان و برنامه نویس در گفت وگو با ICTNN، در خصوص راهکارهای بهبود سایت دومین نمایشگاه کتاب به ویژه لزوم استفاده از خدمات ابری با توجه به مشکلات و مشکلات موجود، گفت: تجربیات مربوط به دوره اول رویداد: سال گذشته کتاب مجازی از سرویس CDN ابری آروان استفاده کرد، امسال نیز از برخی محصولات آروان استفاده کردند اما دیگر از CDN استفاده نمی کنند.
مسگر همچنین بر اهمیت افزایش سرعت سرویس CDN تاکید کرد و افزود که می توان آن را در حین عبور از سرورهای CDN فشرده کرد. به این معنا که کاربری که سرعت اینترنت کمتری دارد می تواند آنها را با کیفیت خوب ببیند، سئو را نیز بهبود می بخشد. به طور کلی، اینها مزایایی است که یک شبکه تحویل محتوا با توجه به قابلیت های خود می تواند ارائه دهد.
این کارشناس فضای ابری در ادامه درباره علت اختلالات سال گذشته در نمایشگاه کتاب مجازی توضیح داد: سرویسی که این دوستان سال گذشته به عنوان اولین تجربه از آن یاد کردند، از نظر معماری، ظرفیت پاسخگویی و … الزامی نبود. از نظر مقیاس و اندازه . . اما به نظر می رسد امسال آنها زیرساخت های خود را ارتقا و بهبود بخشیده اند. با وجود اینکه این سرویس نسبت به سال گذشته بسیار بهتر است، اما همچنان کار می کند. امسال نسبت به سال گذشته کیفیت و خدمات را بسیار بهبود بخشیده اند.
مدیر تیم CDN شرکت ابر آروان در پایان گفت: سال گذشته اولین تجربه این سایت بود و احتمالا انتظار این همه ترافیک را نداشتند و با توجه به تبلیغاتی که انجام دادند احتمالا زیرساخت ها کامل نبوده است. “اما امسال بهتر شد. البته از آنها پرسیدم که آیا امسال از بحث کش کردن در CDN استفاده نکرده اند؟ آنها گفتند نه، زیرا معماری آنها تغییر کرده است. البته اگر این کار را کرده اند، کیفیت آنها تغییر کرده است. خدمات نیز افزایش می یابد.
تحریریه ICTNN شبکه خبری