گزارش جدید شرکت تحلیلی وب «StatCounter» از میزان استفاده از ویندوز در رایانه های شخصی تا مارس 2023 نشان داد که ویندوز 11 سهم 20.94 درصدی در این بازار دارد که نسبت به گزارش قبلی این شرکت 1.81 درصد افزایش داشته است. .
به گزارش ICTNN، آخرین نسخه سیستم عامل ویندوز پس از گذشت بیش از یک سال و نیم از عرضه، بر روی هر پنج رایانه یکی نصب شده است. جالب اینجاست که ویندوز 10 نرخ رشد پایین 0.17 درصدی داشته و سهمی 73.48 درصدی در بازار سیستم عامل رایانه های شخصی دارد.
از طرفی ویندوز 7 طی یک ماه افت قابل توجهی را تجربه کرد و سهم آن از 9.55 درصد به 3.72 درصد کاهش یافت. این کاهش احتمالاً به دلیل پایان پشتیبانی مایکروسافت از این نسخه از سیستم عامل در ژانویه 2023 است که باعث شد کاربران نسخه جدیدتر و به روزتر را خریداری کنند.
با وجود این آمار، رشد سهم بازار ویندوز 11 چندان چشمگیر نبوده است. به خصوص در مقایسه با میزان استفاده از ویندوز 10 در یک سال و نیم اول پس از انتشار که به 33 درصد رسید. یکی از چالش های اصلی سیستم عامل ویندوز 11 حداقل نیازهای سخت افزاری آن است که به بسیاری از کامپیوترهای قدیمی اجازه کار با این ویندوز را نمی دهد. به عنوان مثال، اگر کاربری دارای پردازنده نسل هفتم اینتل باشد، امکان ارتقا از ویندوز 10 به ویندوز 11 وجود ندارد.
مایکروسافت با گوش دادن دقیق به بازخوردهای کاربران و افزودن ویژگی هایی برای رفع نیازهای آن ها، سخت در تلاش است تا ویندوز 11 را بهبود بخشد. اما اجماع عمومی بر این است که نرخ پذیرش ویندوز 11 همچنان کند خواهد بود و این مشکل بیشتر به خرید رایانه های جدید مربوط می شود و نه تمدید یارانه های قدیمی.
به گزارش وب سایت Gizchina، لازم به ذکر است که همه گیری COVID-19 تأثیر قابل توجهی بر بازار رایانه های شخصی داشته است، زیرا مردم تصمیم گرفته اند تجهیزات اداری خود را ارتقا دهند یا رایانه های جدیدی را برای کار از راه دور یا آموزش از راه دور خریداری کنند. این مشکل احتمالاً به رشد استفاده از ویندوز 10 کمک کرده است، زیرا بسیاری از کاربران ترجیح می دهند در مواقع نامشخص از یک سیستم عامل آشنا و قابل اعتماد استفاده کنند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات