به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با وجود مقاومتهای متعددی که در ابتدای کار برای راهاندازی طرح نسخهنویسی الکترونیک وجود داشت، امروز بیش از 95 درصد نسخهها به صورت الکترونیکی نوشته میشوند و همه به صورت الکترونیکی بستهبندی میشوند.
به گزارش ICTNN، مقدمات اجرای طرح نسخهنویسی الکترونیکی بهطور رسمی از اسفندماه ۱۳۹۶ آغاز شد و سازمان بیمه سلامت ایران نیز در آبان ماه سال ۱۳۹۷ همزمان با شیوع ویروس کرونا، طرح نسخهنویسی الکترونیکی را در ۲۳۵ شهر اجرا کرد. که روند این طرح را تسریع کرد. بر این اساس ویرایش الکترونیک و الزام حذف نسخه های کاغذی از ابتدای دی ماه 1400 در کشور اجرا شد.
اقدام اعلام شده می تواند به یکپارچه سازی اطلاعات، جلوگیری از تجویز داروهای اشتباه، محدود کردن ارائه خدمات، جلوگیری از همپوشانی بیمه، صرفه جویی در مصرف کاغذ و غیره کمک کند.
لغو دفترچه های بیمه و کامپیوتری شدن نسخه ها و نسخه ها یکی از تغییرات عمده ای است که در سال های اخیر در حوزه سلامت رخ داده است. این طرح مزایای مختلفی از جمله صرفه جویی در هزینه کاغذ، دسترسی بیماران به خدمات بیمه ای در هر نقطه از کشور تنها با کد ملی و درج کلیه خدمات و داروها با بیمه را به همراه داشت.
با وجود همه چالش ها و دشواری های این طرح، یکی از مهم ترین اقدامات دولت سیزدهم در حوزه سلامت و البته دولت هوشمند را می توان تحقق نسخه های الکترونیکی و الزام به حذف نسخه های کاغذی دانست. بر اساس اعلام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استفاده از نسخه الکترونیک در ابتدای دولت 10 درصد بود، امروز به 90 درصد رسیده است.
در همین راستا عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – اخیرا با انتشار مطلبی در یکی از شبکه های اجتماعی داخلی، گزارشی از خدمت هزار روزه دولت سیزدهم ارائه کرده و وضعیت پیشرفت این طرح را افشا کرده است: نسخه الکترونیکی نیز یکی از یادگارهای ماندگار این دولت است که مکمل و راهاندازی تلاشهای وزارت بهداشت و حمایتهای وزارت ارتباطات است.
وی افزود: در ابتدای کار مقاومت های زیادی صورت گرفت، اما الحمدلله اکنون بیش از 95 درصد نسخه ها به صورت الکترونیکی نوشته شده و همه به صورت الکترونیکی بسته بندی شده اند.
به گفته مسئولان، رفع نیازها و اجرای برنامه های سلامت بدون سامانه های الکترونیکی و یکپارچه سازی آنها امکان پذیر نیست و اگر نسخه الکترونیکی وجود نداشت، طرح دروار اجرایی نمی شد. بسیاری از برنامه های بهداشتی دیگر، از جمله “سلامت خانواده” و بیمه نیز به این سیستم ها بستگی دارند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات