رئیس آژانس فضایی ایران دسترسی به GEO (6000 کیلومتر) را به عنوان یکی از اهداف طولانی مدت برای صنعت فضایی این کشور توصیف کرده است و از موفقیت های اخیر در تثبیت پرتاب لایه های لئو و پروژه های انتقال مداری از ابتدای راه اندازی های جدید در سالهای آینده و تلاش برای ادامه پسوند استفاده کرده است.
به گفته اینا ، در سالهای اخیر ، صنعت فضایی ایران یکی از ستون های اصلی توسعه علمی و فناوری کشور با پیشرفت چشمگیر در زمینه های مختلف ، به ویژه در زمینه ماهواره ها و پرتاب ها در نظر گرفته شده است. دستاورد ژئو- اوبری (4000 کیلومتر) و توسعه ماهواره های ارتباطات از راه دور در این مدار یکی از اهداف طولانی مدت آژانس فضایی ایران است.
در همین راستا ، دکتر بلوکری ، رئیس آژانس فضایی ایران ، از برنامه های این سازمان برای دستیابی به ماهواره های ارتباطات از راه دور در ژئو ارگان (6000 کیلومتری زمین) و پیشرفت چشمگیر در پروژه های فضایی ایران صحبت کرد.
وی با اشاره به موفقیتهای اخیر در تثبیت راه اندازی لایه لئو و راه اندازی بلوک انتقال سماری سامان 1 ، وی از راه اندازی پروژه های جدید در سالهای آینده خبر داد و اهمیت همکاری های علمی و صنعتی را در این راه برجسته کرد.
به گفته وی ، هدف نهایی دستیابی به مدار جغرافیایی گرا ، تمرکز بر توسعه پرتاب های جدید و فن آوری های پیچیده است.
در مصاحبه ای با ICTNN ، دکتر حسن کارمند گفت که برخی از این ماهواره ها از سال گذشته ماهواره که تاکنون راه اندازی شده اند ، زندگی حرفه ای خود را به پایان رسانده اند و برخی با پایان زندگی مداری خود به جو بازگشتند. در نتیجه ، بیش از 6 ماهواره ایرانی مدار بودند.
وی خاطرنشان کرد: برخی از ماهواره ها ، مانند “مهدا” ، “چمران” ، “پارس 1” ، “حدید” ، “کوسار” و دیگران در مدار هستند و ماهواره هایی مانند ماهواره های مهدا بیش از یک سال فعال هستند.
به گفته وی ، به دلیل ظهور صنعت فضایی در ایران ، بسیاری از این ماهواره ها جنبه ای از تحقیقات دارند و برای اولین بار در کشور راه اندازی و راه اندازی شده اند تا زیر سیستم های فناوری و فضا ، توسعه صنعت پرتاب و غیره را توسعه دهند.
رئیس آژانس فضایی افزود: “در سالهای اخیر ، طراحی و ساخت ماهواره ها از رویکرد تحقیق و توسعه به صنعتی شدن رفته است و زندگی ماهواره های داخلی و ظرفیت های آنها در حال توسعه است.” این مسیری تعریف شده و غیرقابل انکار است که کشور باید از آن پیروی کند ، و همچنین کشورهای اصلی و مرفه جهان قبلاً طی کرده اند.
وی ادغام فناوری پرتاب ایران را شرح داده و بعداً تعداد پرتاب های موفق را به عنوان سایر دستاوردهای صنعت فضایی این کشور در سالهای اخیر افزایش داده است.
امپلایه شعر باریک شهید سلئیمانی را به عنوان یکی از نمونه های مهم این رویکرد توصیف کرد و گفت که این پروژه در یک برنامه زمانی خاص با ظرفیت های مشابه ساخته شده و راه اندازی می شود. اجرای آن در سایه یک رویکرد صنعتی امکان پذیر است.
برنامه های آینده آژانس فضایی
رئیس آژانس فضایی گفته است که برخی از ماهواره های رونمایی شده در دو سال گذشته و برخی دیگر آماده راه اندازی هستند و می گویند: “ما راه اندازی ماهواره NAHID-1 را برای سال 2 داریم.”
وی راه اندازی آزمایشی شعر شهید سلئیمانی را یکی دیگر از برنامه های آژانس فضایی امسال توصیف کرد و ادامه داد: راه اندازی سیستم Soleimani با نمونه های اصلی امسال آغاز می شود. علاوه بر این ، ماهواره های “Zafar” و “Paya” را راه اندازی خواهیم کرد. این دو ماهواره سال گذشته باید راه اندازی شوند و تزریق این دو ماهواره به دلیل تأخیر در برنامه پرتاب به مدار منتقل شد.
کارمند از راه اندازی ماهواره دوم ماهواره Kosar در سال 2 خبر داد و خاطرنشان کرد: برخی از ماهواره های بخش خصوصی در طول سال ششم به اتمام رسیده و راه اندازی آنها دنبال می شود.
وی تأکید کرد که امسال ، ما برنامه های راه اندازی بین المللی و پرتاب ملی را بیشتر از سال 2 ادامه خواهیم داد ، وی گفت: “بسیاری از این ماهواره هایی که سال گذشته رونمایی شده اند امسال راه اندازی شده اند ، که دومین برنامه راه اندازی” NAHID-1 “، اگر شرایط برنامه ریزی شده باشد ، راه اندازی PARS-1 راه اندازی پارس -1 است.
کارمند گفت که آنها ماهواره های به پایان رسیده یا به پایان رسیده اند ، و افزودند که طراحی سیستم شهید سولیمانی و نمونه های آزمایشی آن به پایان رسیده و آماده راه اندازی است و امسال نمونه های اولیه سیستم شهید سولیمانی را داریم.
وی تأکید کرد: زیر سیستم های شهید سلیمانی باید مورد آزمایش قرار گیرد که توسط زیر سیستم های خاصی مورد آزمایش قرار گرفته است. بخش هایی از سیستم های ماهواره ای در سیستم شهید Soleimani استفاده می شود و این زیر سیستم ها و مؤلفه ها توسط شرکت های خصوصی توسعه یافته اند. آزمایش های اولیه در این زیر سیستم ها در ماهواره FAKHR-1 و ORBIT انجام می شود.
این مقام گفت که راه اندازی مجتمع شهید سلیمانی تا پایان سال (نیمه دوم سال در پایان پاییز و در آغاز زمستان) انجام خواهد شد. این پرتاب ها از پایان 1 شروع می شود و باید در سال 2 تکمیل شود.
وی گفت: پروژه سیستم ماهواره ای شهید سلیمانی یکی از مهمترین پروژه ها در روش صنعتی شدن کشور است.
قیام ایران برای ضبط ماهواره های ارتباطات از راه دور
رئیس آژانس فضایی ایران در مسافت این کشور برای رسیدن به ماهواره های ارتباطات از راه دور در لایه جغرافیایی گفت: “برای دستیابی به این هدف ، ما مجبور شدیم پرتاب لایه های لئو را که در فیض الهی موفق می شود ، ادغام کنیم.” در مرحله بعدی ، ما در مقایسه با سال 2 ارتفاع بالاتری را شروع کردیم ، که اولین مورد آن مربوط به بلوک انتقال مداری سامان 1 است که در طول سال 2 انجام شده است.
وی گفت: در طول سال 2 ، نمونه بلوک Saman-1 نیز راه اندازی می شود ، و افزود که آزمایش های اولیه در مورد پرتاب Simorgh توسط محققان سازمان هوافضا وزارت دفاع دنبال می شود و در سال ششم ، ما آزمایش آزمایشی راه اندازی کننده Simorgh را بهبود می بخشیم. اجرای این پروژه ها در راه مدار 2000 کیلومتری است.
کارمند افزود: “ما همچنین پروژه کلاسهای” بهبود یافته سیمورگ “و” SIRIR “را در دستور کار قرار داده ایم. این پروژه در سال ششم آغاز شد ، با بخش های خوبی از طراحی خود تاکنون.
“ما در برنامه فضایی 4 ساله کشور دسترسی به مدار جغرافیایی را مشاهده کرده ایم و برای رسیدن به ارتفاع بالاتر قدم به قدم حرکت می کنیم ؛ توسعه انتقال بلوک مداری و همچنین توسعه پرتاب سنگین یکی از برنامه های اصلی ما در صنعت فضایی برای دستیابی به این هدف است.
کارمند گفت که پروژه ماهواره ای NAHID-1 با یک رویکرد ارتفاع بالاتر تعریف شده است ، و افزود: “پروژه ماهواره Nahid-1 برای اولین بار برای توسعه زیر سیستم های مختلف ارتباطات از راه دور در گروه KU در این ماهواره است.
رئیس آژانس فضایی تأکید کرد: از نظر تقویم ، ما برنامه ماهواره 4 ساله ارتباطات از راه دور و راه اندازی ماهواره از راه دور Nahid-1 را برای سال 2 برنامه ریزی کرده ایم و برای این منظور ، آزمایش های اولیه راه اندازی با ارتفاع زیاد بهبود یافته و بلوک انتقال مداری انجام می شود و اگر ما برای این تکنیک ها مشکل تکنیک داشته باشیم. ما به پرتاب Simorgh و در زمینه انتقال مداری ارتقا خواهیم یافت.
وی ادامه داد: در طول سالهای 1 و 2 ، آژانس فضایی بر توسعه پرتاب ها در توده های بالاتر و ابعاد بزرگتر متمرکز شده است تا بتوانیم توده های بالاتر را به مدار بالاتر تزریق کنیم. بنابراین ، ما امیدواریم که طی پنج سال آینده ، آزمایش های عملیاتی ترکیب انتقال مداری برای ارتفاع بالاتر عملیاتی شود. با مدیریت این برنامه ، می توانیم جرم حدود چند صد کیلوگرم را در مدار 4000 کیلومتری قرار دهیم.
پایان پیام
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات