نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی با توجه به اجرایی شدن اینترنت ماهواره ای بی اثر است.
وی افزود: با مسدود شدن این اپلیکیشن ها به طور مثال برای یک عضو هیات علمی دانشگاه که برای تحقیق و دسترسی به منابع تحقیقاتی به روز دنیا از موتور جستجوی گوگل و Google Scholar باید استفاده کند دچار مشکل می شود چراکه گوگل شرکت آمریکایی لذا بعید است با ایران همکاری کند.
اعظمی اظهار داشت: با ورود اینترنت ماهوارهای به ایران، طرح صیانت به اهداف خودش نمی رسد بلکه تمام اقداماتی که برای اعمال محدودیت های کنونی بر اینترنت از جمله فیلترینگ را هم با شکست روبه رو می کند.
وی افزود: تجاری سازی و قابل دسترس کردن اینترنت ماهواره ای برای همه ممکن بوده لذا شاید این موضوع مدتی طول بکشد، ولی مطمئنا همانند تلویزیون های ماهواره ای دیری نمی پاید که عملی می شود چون تقاضا برای آن به سرعت افزایش پیدا می کند و از نظر بها و فنی مقرون به صرفه می شود.
طرحی که با اینترنت ماهواره ای بی اثر است
اعظمی با بیان اینکه گذشته چراغ راه آینده است، گفت: باید از تاریخ درس گرفت چراکه امروز با پدیده تازهای به نام اینترنت ماهواره ای مواجه شده ایم که باعث دسترسی همه افراد به اینترنت آزاد و با سرعت بالا میشود.
وی ادامه داد: از طرف دیگر با وارادت دریافت کننده های ماهواره ای، زمینه ای برای قاچاق و فساد در زمینه گیرنده های اینترنت ماهواره ای به وجود می آید و مافیا در این زمینه فعال می شوند.
نماینده مجلس با بیان اینکه در طرح صیانت فضای مجازی کاهش پهنای باند برای پلتفرم ها و اپلیکیشن های که در ایران نمایندگی ندارند یا با دولت ایران همکاری نمی کنند، مطرح شده است، گفت: با توجه به اینکه اکثر پلتفرم ها و اپلیکیشن ها در فضای مجازی از جمله گوگل، اینستا و واتس آپ آمریکایی هستند و بر اساس تحریم های ظالمانه این کشور علیه ایران نمی توانند با دولت ایران همکاری کنند در صورت تصویب طرح و تبدیل آن به قانون، عملا این پلتفرم ها مسدود می شوند.
ذبیح الله اعظمی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ICTNN افزود: پیش نویس قانون جامع مبارزه با جرایم سایبری و اینترنتی می تواند توسط دولت یا از طریق کمیسیون ها مربوط به مجلس برای بررسی و تصویب تقدیم شود.
اعظمی ادامه داد: عملا طبق این پیش نویس طرح صیانت، این موتور جست و جوگر با پهنای باند و فیلتر مواجه می شود و مشابه داخلی هم ندارد لذا یکی از پیامدهای طرح کنونی، محروم کردن دانشجویان، محققان و استادان دانشگاه از این موتور جست و جوگر است.
وی با بیان اینکه بسیاری از کسب و کارها در فضای مجازی شکل گرفته است، بیان کرد: اینستاگرام این فرصت را برای روستایی ها، زنان خانه دار و افراد در شهرهای مختلف حتی در روستاهای جیرفت و عنبرآباد فراهم کرده تا در این فضا کالاها و خدمات خود را بازار یابی کنند.
شهرستان های جیرفت و عنبرآباد در جنوب استان کرمان قرار دارند.
این نماینده مجلس افزود: شاید روی کاغذ آسان باشد که پلتفرم داخلی را ایجاد می کنیم اما یک پیج اینستاگرامی هر فرد به یک برند تبدیل شده لذا به آسانی این افراد نمی توانند مشتریان خود را به اپلیکیشن های داخلی کوچ بدهند و اصلا اپلیکیشن های داخلی این ظرفیت و کیفیت را ندارند.
وی مخالفت صریح خود را با این طرح اعلام کرد و افزود: تجربه مقابله با نوارکاست، ویدئو و ماهواره نشان داده که همواره فیلترینگ با شکست مواجه شده از این رو فیلترینگ پیام رسان های خارجی به شکست منتهی می شود.
وی اظهار داشت: بر این اعتقاد هستم که باید پیشنویس قانون جامع مبارزه با جرایم سایبری و اینترنتی با مشارکت ذینفعان، بخش دولتی، نهادهای حاکمیتی، بخش خصوصی، اساتید و حقوق دانان تهیه و تدوین شود.
وی ادامه داد: در موضوع فیلترینگ تلگرام کم استقبالی مردم را از اپلیکیشن های داخلی تجربه کردیم لذا با این طرح مردم عادی هم نگران شدند چون بسیاری از کسب و کارهای آنها به خطر افتاده است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری