رئیس دیوان عدالت اداری تصریح کرد: مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که منجر به سلب امتیاز سیم کارت های بلااستفاده و خطوط تلفن ثابت شد، خلاف قانون است و قانونگذار هرگز چنین مجوزی به آنها نداده است. این کمیسیون
به گزارش ICTNN، حجت الاسلام حکمت علی مظفری، رئیس دیوان عدالت اداری گفت: بر اساس روال اتخاذ شده از سوی شرکت وزارت ارتباطات و مخابرات اگر به هر دلیلی سیم کارت از تلفن همراه یا ثابت مدتی استفاده نشده پس از 6 ماه خط تلفن قطع شد و اقدام به فروش آن کردند که در دیوان عدالت اداری پیگیری شد.
وی افزود: دیوان عدالت اداری بنا به وظیفه قانونی خود در داخل اتاق تخصصی و اتاق عمومی به این موضوع رسیدگی کرده و دلایل این امر را از مخابرات، وزارت ارتباطات و کمیسیونی که در این خصوص رای داده بودند، اخذ کرده است. بر این اساس مشخص شد که ادله ارائه شده مطابق قانون نبوده و قانونگذار به آنها اختیار سلب امتیاز و اموال را نداده است.
مظفری گفت: در روند محرومیت از سیم کارت و خطوط تلفن بلااستفاده، رضایت مالک برای سلب امتیاز و دادن سیم کارت به افراد جدید جلب نشد. این در حالی است که این شرکتها فقط میتوانستند هزینه خدمات یا اشتراک سیمکارتهای بلااستفاده و تلفن ثابت را از مشتریان دریافت کنند، اما تحویل آنها به هر دلیل مغایر با مفاد قانونی بوده و از اختیارات مرجع ذیصلاح طفره میروند.
وی افزود: به همین دلیل دیوان عدالت اداری توضیحات مرجع تصویب و کمیسیون تصویب را قانع کننده ندانست و تصمیم به ابطال این رای گرفت.
رئیس دیوان عدالت اداری همچنین از اعمال ماده 13 در رابطه با این مصوبه خبر داد و اعلام کرد: بر این اساس کلیه اقدامات انجام شده بر اساس این مصوبه غیرقانونی است و شرکت مخابرات باید زیان افرادی را که در این خصوص هستند پرداخت کند. متاثر از این مصوبه
وی در خصوص نحوه جبران این خسارات گفت: بر اساس قانون اگر سیم کارتی قابل برگشت باشد، مخابرات باید همان سیم کارت را به مالک اصلی برگرداند و اگر قابل برگشت نباشد و به آن داده شده باشد. شخص دیگری باید با همان سیم کارت تعویض شود یا خط تلفن را به داوطلبان برگردانید.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات