در دنیای مدرن ، سرعت انتقال اطلاعات روز به روز افزایش می یابد و این انتقال اطلاعات عمومی ، اگرچه مثبت و کارآمد است ، اما همچنین می تواند اطلاعات گمراه کننده و همچنین اطلاعات نادرست را گسترش دهد که یک معلم دانشگاه معتقد است شناسایی اطلاعات گمراه کننده می تواند گام باشد و روشها
در حقیقت ، اطلاعات نادرست به اطلاعات بد ارائه شده به عنوان حقیقت و اطلاعات خوب اشاره دارد. اما اطلاعاتی نوعی اطلاعات تقلبی است که عمداً و قصد فریب و گمراه کردن مردم را دارد. به عبارت دیگر ، اطلاعات ناچیز و اطلاعاتی هر دو به اطلاعات ضعیف اشاره می کنند ، به جز این که اولین انتشار عمدی وجود ندارد ، اما دومی عمداً منتشر می شود.
درک این دو مفهوم در زمینه رسانه ها ، شبکه های اجتماعی و جامعه از اهمیت زیادی برخوردار است. همچنین لازم به توضیح این موضوع است ، زیرا کار روی این مفاهیم زندگی کوتاهی به زبان فارسی دارد ، هیچ معادل مشترک و متداول برای آنها وجود ندارد و معادل های مختلفی برای آنها استفاده می شود. اطلاعات نادرست تعریف اطلاعات نادرست یا عدم اطلاعات است که هیچ هدف خاصی در پشت انتشار آن ندارد و می تواند در اشتباه یا به دلیل عدم دقت در اندازه گیری منابع منتشر شود. این حتی می تواند توسط افراد ناخودآگاه که اطلاعات را نادرست و دائماً از طریق رسانه و شبکه های اجتماعی بازتولید می کنند ، گسترش یابد.
برای شناسایی اطلاعات نادرست یا اطلاعات نادرست ، دانستن مهارتهای اساسی ارزیابی منابع و تفسیر اطلاعات بسیار مفید است. تحقیقات در مورد منابع و اطلاعات منتشر شده و همچنین استفاده از چندین منبع مختلف برای تأیید اینکه اطلاعات می توانند کار کنند. اطلاعات منتشر شده ، اگر در نگاه اول با واقعیت بسیار ناسازگار باشد ، باید مورد توجه و حساسیت قرار گیرد. زیرا اطلاعات می توانند نادرست باشند. اولین قدم برای تأیید اطلاعات ، شناسایی منبع است. لازم به ذکر است که اطلاعات از کجا آمده است. آیا منبع معتبر آن را تأمین کرده است؟ اگر منبع قابل اعتماد نباشد ، احتمال اشتباه اطلاعات افزایش یافته است.
حتی اگر منبع معتبر باشد ، محتوا و شکایات ارائه شده است. اگر اطلاعات حاوی ادعاها پایه و اساس به نظر برسد ، به احتمال زیاد نادرست است. مقایسه اطلاعات با منابع معتبر در زمینه مربوطه نیز مفید است. اگر منبع مستقل و معتبر محتوا را تأیید نکند ، احتمال وجود اطلاعات در مواردی که محتوا حاوی مشکلات پیچیده تری باشد ، متخصصان هستند تا اطلاعات اساسی خود و توانایی تجزیه و تحلیل و دانش آنها را برای ارزیابی دقت اطلاعات بررسی کنند.
استفاده از ابزارهای جستجوی اینترنتی نیز می تواند مفید باشد. منابعی مانند حقایق برای گرم کردن حقایق می توانند در شناسایی اطلاعات نادرست مؤثر باشند. این خدمات به طور کلی شکایات و اخبار را بررسی می کنند و اطلاعات خوب و بد را شناسایی می کنند. در صورت اشتباه بودن اطلاعات ضعیف لازم است. برای جلوگیری از گسترش اطلاعات نادرست از انتشار این اطلاعات در شبکه های اجتماعی و پیام رسان خودداری کنید. توجه به اطلاعات نادرست نیاز به مراقبت و توجه دارد. بعضی اوقات ممکن است اطلاعات صحیح به نظر برسند ، اما در واقع اشتباه هستند. به همین دلیل ، شما باید مراقب باشید و به تحقیقات و منابع معتبر اعتماد کنید تا از گسترش اطلاعات نادرست جلوگیری کنید. پیشگیری از به اشتراک گذاری اطلاعات که از منابع غیر واجد شرایط اختصاص داده نشده است می تواند به کاهش گسترش اطلاعات نادرست کمک کند.
ارتقاء آگاهی از رسانه ها و مهارت های ارتباطی ایمن همچنین می تواند به افراد کمک کند تا از آنها در برابر اطلاعات نادرست محافظت کنند. اطلاعات مربوط به تعریف اطلاعات گمراه کننده به اطلاعات تقلبی یا اطلاعات دروغین منتشر شده برای تضعیف ، تضعیف یا فریب دادن مردم اشاره دارد. این اطلاعات به طور کلی مطابق با افراد یا گروه ها برای اهداف خاص ارائه می شود. اطلاعاتی غالباً برای اهداف سیاسی ، اقتصادی یا اجتماعی منتشر می شود. نحوه شناسایی اطلاعات گمراه کننده به تجزیه و تحلیل منابع پیرامون محتوای اصلاح شده بستگی دارد.
علی اصنگر زاری ، مدرس دانشگاه مدیریت سیستم های اطلاعات – فناوری و مهندسی اطلاعات ، در مصاحبه با ISNA ، با بیان اینکه افراد باید به محتوای منتشر شده توجه ویژه ای داشته باشند و سعی کنند محتوای معتبر و منابع قابل اعتماد را در بین آنها شناسایی کنند. اطلاعات گمراه کننده ، که به عنوان اطلاعات جعلی و دروغین شناخته می شود تا بتواند اهداف خاص را تضعیف و از بین ببرد یا توهمات منفی ایجاد کند ، می تواند کمی دشوار و پیچیده باشد. بنابراین می توانید مراحل و روشها را برای شناسایی اطلاعات گمراه کننده دنبال کنید.
وی افزود: منبع اصلی اطلاعات ذکر شده و شناسایی رای دهندگان آن مهم است. ” البته ، بررسی تاریخ و تاریخچه منبع اطلاعات بسیار مهم است زیرا منابعی که در این اطلاعات نادرست ارائه داده اند می توانند در آینده این کار را انجام دهند. در مرحله بعدی بهتر است محتوا را با دقت بررسی کنید. علائمی از قبیل کمبود منابع ، جزئیات ناکافی ، ادعاهای بی اساس یا استفاده از زبان تحریف شده می تواند نشانه ای از اطلاعات گمراه کننده باشد.
زاری گفت: “سعی کنید صحت و میزان اطلاعات علمی و تحلیلی مربوط به محتوای خاص را شناسایی کرده و آن را با اطلاعات ارائه شده مقایسه کنید.” در صورت درگیری با داده های علمی معتبر ، ظاهراً اطلاعات تخصصی احتمالاً نادرست است. ظرفیت تفکر انتقادی همچنین می تواند به شناسایی اطلاعات تخصصی کمک کند. سعی کنید سؤالات دشوار بپرسید و به دنبال دلایل و منابع اطلاعاتی باشید. در مراحل بعدی بهتر است به منابع تحقیقاتی اعتماد کنید. دانشگاه ها ، مراکز تحقیقاتی و سازمان های دولتی به طور کلی اطلاعات علمی و تحلیلی قابل اعتماد ارائه می دهند.
متخصص بالاتر در مدیریت سیستم های اطلاعاتی – فناوری و مهندسی اطلاعات ، با بیان اینکه در موارد پیچیده تر می توانید با تحلیلگران ، کارشناسان و محققان همکاری کنید تا از صحت اطلاعاتی که استفاده می کنید اطمینان حاصل کنید. استفاده از منابع معتبر ذکر شده در بالا. علاوه بر این ، آموزش افراد در تفکر انتقادی و ارزیابی اطلاعات می تواند به شناسایی اطلاعات نادرست کمک کند.
این امر مستلزم آگاهی از افراد از انتشار اطلاعات تقلبی و امکان ارزیابی منابع و محتوای منتشر شده است. ارتقاء دانش عمومی در مورد این سؤالات و تشویق اندیشه منطقی و تحلیلی می تواند به مقابله با اطلاعات گمراه کننده کمک کند. علاوه بر این ، گزارش اطلاعات جعلی می تواند از تولید مثل این اطلاعات جلوگیری کند. اگر اخبار دروغین دارید ، آن را گزارش دهید. این می تواند به بسترهای اجتماعی و خدمات اطلاعاتی کمک کند تا اطلاعات گمراه کننده را از محیط آنها حذف کنند. علاوه بر این ، افرادی که توانایی تشخیص اخبار دروغین را دارند نیز باید به دیگران آموزش دهند.
کارشناسان معتقدند که اطلاعات ضد عفونی کننده و اطلاعات نادرست یکی از اصلی ترین چالش های دنیای دیجیتال امروز است. انتشار اطلاعات دروغین یا دروغین ممکن است تأثیر جدی بر جامعه و جهان داشته باشد. آگاهی عمومی و آموزش دیجیتالی می تواند تا حد زیادی از انتشار اطلاعات گمراه کننده و اطلاعات نادرست جلوگیری کند. افرادی که در زمینه شناسایی منابع معتبر و اخبار دروغین آموزش می یابند نیز مهم است. همکاری بین افراد ، مشاغل و دولت ها می تواند به ایجاد یک جامعه اطلاعاتی در جامعه کمک کند. این تعامل و همکاری می تواند به طور موثری به اطلاعات گمراه کننده و اطلاعات نادرست کمک کند.
به طور خلاصه ، تغییر در عادات و اهمیت تدریس و ارتقاء مهارت های تفکر انتقادی می تواند به ما در موفقیت در جلوگیری از اطلاعات فریبنده و فریب اطلاعات و به دست آوردن یک شرکت اطلاعاتی سالم برای همه کمک کند. ادعاهای سیاسی دروغین در مورد وقایع تولید شده دشمنان کشور ، تأثیر اطلاعات گمراه کننده در هر گروهی از جامعه قابل مشاهده است. اما حتی نگران کننده تر مطالعه ای است که نشان داده است که حتی وقتی نمی خواهیم به یک منبع خاص اعتماد کنیم ، همیشه در شناسایی یا اطلاعات صحیح نقاط ضعف داریم. این بدان معنی است که حتی وقتی سعی می کنیم اطلاعات را مرور و تأیید کنیم ، به احتمال زیاد در دام قرار می گیریم.
پایان پیام
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات