به گزارش ICTNN از مرکز ملی فضای مجازی، حسین دلیریان روز سه شنبه در نشست گفت و گو با فعالان بخش خصوصی در حوزه ارزهای رمزنگاری شده در خصوص پیش نویس سند تنظیم ارزهای دیجیتال اظهار داشت: یکی از چالش های مهم فعالان بخش خصوصی در این حوزه است. از ارزهای دیجیتال اعمال اختیار است. در این اکوسیستم است.
وی افزود: مرکز ملی فضای مجازی برای تصحیح این نگاه و ایجاد چتر قانونی در این حوزه نسبت به تصویب این سند اقدام کرده تا فعالیت در این حوزه شفاف و قانونی شود و از موازی کاری در این حوزه جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه پس از ابلاغ این سند، کلیه مقررات و قوانین قبل از تصویب لغو می شود، افزود: در تدوین سند سازمان ارزهای دیجیتال که وزارت امور اقتصادی و دارایی متولی ارائه آن است، مطابق با قانون سازمان ارزهای دیجیتال تهیه شده است. به سند راهبردی فضای مجازی کشور 8 دستگاه همکاری کرده اند تا پیش نویس اولیه آن در کمیسیون عالی تنظیم فضای مجازی تهیه و بررسی شود.
سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی با تاکید بر اهمیت بررسی دیدگاههای فعالان بخش خصوصی در این حوزه، اعلام کرد: مرکز ملی فضای مجازی رویکردی جامع و فراگیر در حوزه ارزهای رمزپایه دارد و در تلاش است تا این سند را با تعامل با تمامی ذینفعان این حوزه. تایید کند
دلیریان تصریح کرد: محل تصویب این سند بر اساس سند راهبردی فضای مجازی، کمیسیون عالی تنظیم مقررات کشور است، لذا این سند پس از تصویب در این کمیسیون و پس از انجام تشریفات قانونی آن ابلاغ و لازم الاجرا می شود. .
وی با بیان اینکه این سند هم اکنون در مرحله بررسی نهایی است، تصریح کرد: مرکز ملی فضای مجازی معتقد است که حوزه ارزهای رمزنگاری شده در بسیاری از امور حوزه راهگشا است، بنابراین در این سند تلاش شده است تا رسیدگی به مهمترین چالش های این حوزه از جمله موازی کاری و اعمال سلیقه برطرف شده و مردم می توانند در یک چارچوب کلان و سیاسی در این حوزه فعالیت کنند.
سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی با تاکید بر اینکه توسعه این اکوسیستم همزمان با پاسخگویی به دغدغه های حاکمیتی در این حوزه در سند سازمان ارزهای دیجیتال مد نظر قرار گرفته است، افزود: پس از دریافت نظرات نهایی فعالان بخش خصوصی در در این زمینه، این نظرات در جلسه کمیسیون مورد بحث قرار خواهد گرفت. شوراي عالي تنظيم فضاي مجازي پيشنهاد شده و پس از اجماع بر آن، سند جامعي در اين زمينه تصويب خواهد شد كه علاوه بر تامين نياز فعالان آن، امكان حاكميت قانوني بر آن را در شوراي اسلامي فراهم كند. کشور
دلیریان گفت: این سند پس از ابلاغ، سندی در سطح بالا برای همه نهادهای فعال کشور برای تنظیم در این زمینه است و هر نهادی که بخواهد در این زمینه قوانینی وضع و اجرا کند، باید این سند را اصل و چارچوب خود قرار دهد. .
سند سازماندهی ارزهای دیجیتال به دنبال تسهیل فعالیت ها و جلوگیری از اعمال سلیقه است
معاون اقتصادی و مقررات نظارتی مرکز ملی فضای مجازی همچنین گفت: سند تنظیم ارزهای رمزنگاری شده بر اساس سند راهبردی فضای مجازی کشور به دنبال تسهیل فعالیت قانونی و جلوگیری از اعمال اختیار در این زمینه است.
امیر سیاح در سخنانی در خصوص پیش نویس سند ساماندهی ارزهای رمزپایه گفت: مرکز ملی فضای مجازی نگاه توسعه ای به اکوسیستم ارزهای رمزپایه و مدیریت ریسک این اکوسیستم دارد و بر این اساس برای تصویب نهایی این اکوسیستم. در این سند، از کارشناسان و فعالان این حوزه دعوت به عمل آمد تا پس از دریافت نظرات آنان، سند جامع و کاربردی در این زمینه به تصویب برسد.
وی با اشاره به اینکه باید در این زمینه سیاستی جامع اتخاذ کنیم، افزود: در این سند اصل بر آزادی و توسعه است، بنابراین مرکز ملی فضای مجازی در این سند محدوده فعالیت های غیرمجاز را تعریف کرده و فضای باز برای خصوصی ایجاد می کند. بخش برای فعالیت انجام خواهد داد
دکتر سیاح با بیان اینکه در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری که همواره بر ارتقاء، توسعه و ایجاد اشتغال تاکید دارند، نگاه توسعه ای در این حوزه مد نظر قرار گرفته است، تاکید کرد: در این سند سیاست گذاری به صورت شفاف انجام شده است. خطوط فعالیت در این زمینه و حدود و حریم تخلفات باید تبیین شود و با توجه به اینکه فناوری بلاک چین و ارزهای رمزنگاری شده جزو فناوری های فرار هویت و پرخطر هستند، فضای امن اما حمایتی برای فعالان آن در این زمینه در نظر گرفته شده است. سند همچنین نظارت در عقب است تا قبل از اقدام، خطوط فعالیت مشخص باشد.
وی با اشاره به اینکه سند ساماندهی ارزهای رمزنگاری شده به دنبال تسهیل فعالیت ها و جلوگیری از اعمال سلیقه در این حوزه است، تصریح کرد: این فضای امن و حمایتی شرایط را برای توسعه سرمایه گذاری و افزایش اشتغال در این حوزه و سایر فعالان اقتصادی برای ورود به این حوزه فراهم می کند. بازار تشویق خواهد کرد.
سیاح با بیان اینکه مرکز ملی فضای مجازی به طور مستمر بر اجرای این سند برای جلوگیری از تخلف در اعمال این سیاست ها نظارت دارد، اعلام کرد: این سند در چهار بخش تولید و عرضه دارایی های رمزنگاری شده، ذخیره سازی و نگهداری، بازار ثانویه و مبادله و منطقه خدمات طراحی شده است.
وی افزود: مهم ترین هدف آن تفکیک ماهیت ها و مسئولیت ها در این حوزه است تا ساختاری یکپارچه در این حوزه شکل بگیرد و با اقدامات غیرقانونی برای تسهیل فعالیت ها مقابله شود.
وی گفت: در این سند، نظارت و اجرای دستورالعمل های مربوط به این حوزه، تصویب دستورالعمل ها و مقررات حوزه، رفع ابهامات و حل اختلافات حوزه معاونت اداری و مالی وزارت اقتصاد و دارایی بر عهده شورای تامین مالی ملی است. رگولاتورها از طریق نهادهای صنفی بر ارائه دهندگان خدمات نظارت کرده و به شورای عالی فضای مجازی گزارش می دهند.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات