راه اندازی صندوق پست هوشمند، اتصال 6000 روستای جدید به اینترنت پرسرعت، افزایش 123 درصدی ظرفیت ترانزیت اینترنت از داخل کشور و حضور بیش از 37 میلیون کاربر فعال در پنجره ملی خدمات هوشمند دولت از بزرگترین ها هستند. اقدامات انجام شده توسط وزارت ارتباطات از ابتدای دولت، سیزدهم تاکنون انجام داده است.
به گزارش ICTNN، با آغاز دهه مبارک فجر برخی از مهمترین دستاوردها و اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان ها و شرکت های تابعه آن اعلام شد.
ادغام اطلاعات و خدمات به منظور تحقق نسل جدید توسعه دولت الکترونیک (2EGOV) مستلزم وجود بستری برای تبادل و به اشتراک گذاری داده ها، اطلاعات و خدمات است. دستیابی به اهداف عالی توسعه دولت الکترونیک با ایجاد زیرساختی تعاملی، پویا و یکپارچه برای تبادل اطلاعات و خدمات دولتی ضروری است که در ادبیات این حوزه به عنوان مرکز دولت الکترونیک شناخته می شود. NIX) یا اتاق پایاپای. پل خدمات دولتی (GSB).
بستر تبادل دادهها، اطلاعات و خدمات بین دستگاههای اجرایی، زیرساخت جستجوی اطلاعات الکترونیکی بین دستگاههای اجرایی، امکان توسعه ارتباطات الکترونیکی دستگاههای اجرایی بدون در نظر گرفتن هر گونه ماهیت سیستمهای داخلی و مکان فیزیکی واحدهای اجرایی دولت، به صورت ایمن. و به سرعت اطلاعات را بین سیستم های مختلف درون سازمان ها انتقال دهد. دولت از طریق خدمات رسانی و تمرکز تبادل اطلاعات در قالب خدمات در بستری واحد که امکان توسعه در سطح ملی و حتی فراملی را فراهم کند، از مهمترین اهداف مرکز ملی تبادل اطلاعات است.
در این راستا یکی از اقدامات انجام شده در دو سال اخیر افزایش تعداد سازمان های دولتی متصل به مرکز ملی تبادل اطلاعات بوده است به طوری که از ابتدای دولت تا کنون تعداد سازمان های دولتی متصل به این مرکز افزایش یافته است. افزایش یافته است. به 425 از 277 رسید.
افزایش تعداد مشاغل خصوصی در منطقه ویژه اقتصادی پیام
منطقه ویژه پیام یک منطقه نسبتا قدیمی با تشکیلات بالغ و دارای کلیه پروانه های صنعتی اعم از جواز تاسیس، پروانه بهره برداری، گواهی تولید، پروانه ساخت ساختمان، مرجع ناظر، تایید کارت، صدور کار نهایی و … می باشد. توسط خود سازمان منطقه و در منطقه صادر می شود. پیام اقتصادی ویژه ای برای کسب و کارها پخش می شود. ایجاد گمرک تخصصی فناوری اطلاعات در منطقه پیام یکی از مزیت های بزرگ آن است. چون این منطقه فرودگاه دارد.
بر اساس آخرین آمار 320 شرکت در منطقه ویژه اقتصادی پیام مستقر هستند که بیش از 95 درصد آنها در رده شرکت های تولیدی قرار دارند. که ظرفیت پذیرش پروازهای بین المللی را دارد. در این راستا یکی از اقدامات این دولت افزایش تعداد شرکت های خصوصی مستقر در این منطقه است که بیشتر آنها در زمینه تولید تلفن همراه و تجهیز شبکه های ملی اطلاعات از ابتدای دولت سیزدهم فعالیت دارند. ، از 104 شرکت به 219 شریک. بهمن امسال رسید.
پیکربندی صندوق های پست هوشمند
یکی از اقدامات انجام شده در دو سال گذشته را می توان راه اندازی صندوق های پستی هوشمند توسط وزارت ارتباطات و اداره کل پست کشور دانست. در سالهای اخیر در کشورهای دیگر از جمله ایران موضوع هوشمندسازی وجوهی که به صورت مشترک استفاده میشود و بهرهوری را افزایش میدهد، بدتر و چند برابر میشود. از نظر فناوری و ارتقاء شبکه برای مدیریت جمع آوری این وجوه، سرمایه گذاری هایی برای تولید وجوهی با قابلیت این منظور برنامه ریزی شده است.
صندوقهای هوشمند در صورتی که خدمات خود را به روش سنتی در فضاهای بسته و مدیریت منطقهای برای نظارتهای لازم ارائه دهند، بدون دخالت عامل انسانی کار خود را انجام میدهند، بنابراین سرمایهگذاری در حوزه فناوری و توزیع شبکهای این وجوه مستلزم سرمایه گذاری قابل توجه
اتصال 6000 روستای جدید به اینترنت پرسرعت
امروزه فضای مجازی در زندگی روزمره مردم حرف اول را می زند و بسیاری از افراد تجارت دیجیتال را به عنوان یک حرفه انتخاب کرده اند. بنابراین همه ما یا مشتری این فضا هستیم و یا یکی از اعضای خانواده ما خدمات دهنده در این فضا است. در عصر جدید ارتباطات به عنوان یکی از حقوق اساسی بشر و یکی از حقوق عمومی مردم تلقی می شود و ارتباط دیگر یک امتیاز نیست، بلکه به یک حق تبدیل شده است و باید در این زمینه عدالت برقرار شود.
یکی از پروژه هایی که می تواند روند اتصال روستاها به اینترنت را تسریع بخشد، شبکه ملی اطلاعات است و یکی از مهمترین اهداف این شبکه را می توان برقراری عدالت اجتماعی از طریق اتصال روستاها به اینترنت نام برد. بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی مسئولان، ۵۵۰۰ روستا به اینترنت پرسرعت متصل هستند و تا پایان سال ۲۰۰۰ روستا باقی مانده است. این در حالی است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در تازه ترین اطلاعیه خود اعلام کرده است که از آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون 6000 روستای جدید به اینترنت پرسرعت و پایدار متصل شده اند.
افزایش 123 درصدی ظرفیت ترانزیت اینترنت از داخل کشور
طی دو سال گذشته تلاش های زیادی برای نوسازی زیرساخت های ارتباطی در سطوح مختلف صورت گرفته است. در واقع طی دو سال گذشته اقدامات زیادی در چهار سطح دسترسی، یکپارچه سازی شبکه های استانی و شهری، شبکه اصلی مخابراتی و درگاه های اینترنت به کشور و همچنین در نقطه ورود لایه اینترنت کشور انجام شده است. . تلاش شد منابع ورودی متنوع شود و میزان ورودی اینترنت به بیش از دو برابر نیاز کشور افزایش یابد.
بر اساس بررسی های انجام شده، سطح ترافیک شبکه به میزان قابل قبولی افزایش یافته و میزان اشباع نسبت به گذشته به حداقل خود رسیده است و پیشرفت در این زمینه ادامه دارد و برای اولین بار بزرگترین قرارداد بومی سازی در زیرساخت A ارتباطات 7 تریلیون ریالی انجام شده است. شرکتی که گمان می رود وزارت ارتباطات است و انتظار می رود با استفاده از تجهیزات داخلی 20 ترابیت در ثانیه به ظرفیت شبکه انتقال کشور اضافه کند.
از این رو به منظور تسریع در پیشرفت این پروژه، ایجاد هاب مرکز داده در کشور در دستور کار قرار گرفته است به گونه ای که ایجاد سه هاب مرکز داده در منطقه ویژه اقتصادی پیام برنامه ریزی شده است. به گفته مسئولان، 18 شرکت خصوصی برای ایجاد مرکز داده در این منطقه اقدام کردند که مورد موافقت قرار گرفت و سه شرکت مرکز داده را فعال کردند و قرار است 1000 رک در منطقه ویژه اقتصادی افتتاح شود. در این راستا میتوان به یکی از اقدامات وزارت ارتباطات طی دو سال گذشته با هدف افزایش سرعت انتقال اینترنت از خط ساحلی از ابتدای شهریور 1400 تا امروز اشاره کرد.
حضور بیش از 37 میلیون کاربر فعال در ویترین ملی خدمات هوشمند دولت
پنجره ملی خدمات دولتی هوشمند خدمات دولتی یکپارچه، سریع و ساده را به عموم مردم ارائه می دهد که در مسیر آمادگی و بهره برداری است. دستورالعمل اجرایی اتصال دستگاه های اجرایی به پنجره واحد خدمات هوشمند دولت شامل اولویت ها، اصول راهنما و ضوابط سازمانی با همکاری دبیرخانه شورای اجرایی فناوری سازمان اطلاعات و اداری و استخدامی کشور تهیه و به شورای اجرایی فناوری اطلاعات برای تصویب نهایی طبق قانون.
امسال وظیفه ای که با جدیت دنبال می شود، ارائه خدمات 100 درصدی دستگاه های الکترونیکی از طریق پنجره ملی خدمات هوشمند دولت است. سومین تکلیف ارائه شده این است که سازمان ها 20 درصد خدمات خود را به صورت کاملا هوشمند ارائه می کنند، این وظایف مطابق مهلت های قانونی پیش بینی شده در قانون بودجه 1402 برای تکمیل دستگاه ها است.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده، بیش از 98 درصد دستگاه های اجرایی با هدف رفع فساد به پنجره ملی خدمات هوشمند دولت به آدرس my.gov.ir متصل شده اند و پس از آن بیش از 2000 سرویس و 4000 مجوز در این پنجره در راستای رفع فساد قرار گرفته است. و امضای طلایی و تسهیل در امور مردم فراهم شده است و بر اساس اعلام وزارت ارتباطات، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 37 میلیون کاربر در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند حضور دارند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات