اگرچه پکن ماینرهای بیت کوین خود را در ماه می اخراج کرد، سپس در سپتامبر و سپس نوامبر ممنوعیت ارزهای دیجیتال را تشدید کرد، چندین منبع به CNBC گفتند که تا 20 درصد از استخراج کنندگان بیت کوین جهان در چین باقی مانده اند. این رقم بسیار کمتر از رکورد 65 تا 75 درصد بازار جهانی است، اما به طور قابل توجهی بالاتر از تخمین رسمی دانشگاه کمبریج است که سهم فعلی چین را صفر درصد میداند.
چین در ماه می با صنعت کریپتوکارنسی روبرو شد، اما بسیاری از ماینرها راههایی برای سرپا ماندن و فرار از شناسایی پیدا کردهاند.
آمارهای شرکت امنیت سایبری چینی Qihoo360 نشان می دهد که استخراج زیرزمینی رمزارز در چین فعال و به خوبی در حال انجام است. این گروه تحقیقاتی در گزارش نوامبر خود تخمین زد که به طور متوسط روزانه 109000 آدرس IP ارز دیجیتال فعال در چین وجود دارد. بیشتر این آدرس ها در استان های گوانگدونگ، جیانگ سو، ژجیانگ و شاندونگ هستند.
به گزارش ICTNN، یک معدنچی از رمزارز که در استان سیچوان چین به صورت زیرزمینی فعالیت می کند، به CNBC گفت: تجهیزات معدنی رمزارز در چندین مکان توزیع شده است تا فعالیت آن در شبکه برق کشور قابل تشخیص نباشد. همچنین به جای استفاده از کنتور، از برق از منابع محلی کوچکتر که به شبکه بزرگتر مانند سد متصل نیستند، استفاده می کند و اقداماتی را برای پنهان کردن ردپای دیجیتالی خود انجام داده است تا مکان خود را پنهان کند.
بر اساس گزارش CNBC، سخنگوی دولت چین در ماه نوامبر به شدت از استخراج ارزهای دیجیتال انتقاد کرد و آن را “بسیار مضر” خواند و متعهد شد که اقدامات اجرایی سخت تری داشته باشد.
ادامه استخراج معدن در چین تا حدی به این دلیل بود که معدنچیان مطمئن نبودند که آیا پکن در مورد این ممنوعیت جدی است یا خیر. اما به نظر می رسد که تقابل با رمزارز این بار به چند دلیل مهم متفاوت است. اولین مورد این است که چین با کمبود نیروی کار مواجه است که منبع مهمی در فرآیند استخراج ارزهای دیجیتال است. این کشور با بزرگترین کمبود انرژی در یک دهه اخیر مواجه است که منجر به خاموشی شده است. پکن همچنین تصریح کرد که استخراج کد مانعی برای اهداف اقلیمی کشور است که منجر به رسیدن به سطوح کربن خنثی تا سال 2060 خواهد شد.
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات