به گفته رئیس اتاق فکر راهبردی فضای مجازی، حقوق کاربران فضای مجازی شامل حریم خصوصی، آزادی بیان، دسترسی به اطلاعات و حقوق مالکیت معنوی است و دولت ها و نهادهای بین المللی با وضع قوانین و مقررات مختلف سعی در حمایت از این حقوق دارند. جلوگیری از تخلف آنها
به گزارش ICTNN، بیست و پنجمین نشست از سلسله نشست های پژوهشگاه فضای مجازی با عنوان «حاکمیت فضای مجازی; آنچه باید بدانیم» در پژوهشگاه فضای مجازی به صورت حضوری و مجازی با حضور حامد حاجی ملامیرزایی، رئیس اتاق فکر راهبردی فضای مجازی (سحاب) و محمدحسین خادم الحسینی، مدیر رویدادها و علاقمندان برگزار شد. تعطیلات
در ابتدای این دیدار حامد حاجی میرزایی گفت: ایشان در سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای دولت چهاردهم، ضرورت حاکمیت قانون در فضای مجازی و بنا به اشعار ایشان مجازی را مطرح کردند. فضا فضا نباید از کنترل دولت فرار کند و در عین حال مردم باید از فضای مجازی که وسیله آزادی است استفاده کنند. بهره بردن از آن است، اما در تصرف دشمن نباشد. لازم به ذکر است که تمامی دولت ها در رابطه با فضای مجازی قوانین و قوانینی دارند. باید بدانیم که باید مراقب باشیم در بحث فضای مجازی بیشتر از غربی ها غربی نشویم. حتی در فرانسه، محدودیت هایی برای جستجوی دانش آموزان در گوگل وجود دارد.
وی ادامه داد: ما در سراسر دنیا رشته های مختلفی داریم که حاکمیت فضای مجازی در آن گنجانده شده است. مانند علوم سیاسی، مدیریت دولتی، سیاست گذاری عمومی، این رشته ها باید در بدنه دولت مورد استفاده قرار گیرند.
رئیس اتاق فکر راهبردی فضای مجازی افزود: امنیت سایبری یکی از مهمترین ابعاد حاکمیت فضای مجازی است. دولت ها و سازمان ها برای جلوگیری از حملات سایبری، نفوذ و تهدیدات آنلاین تلاش می کنند. این شامل اقدامات امنیتی مانند رمزگذاری، فایروال ها، آموزش کاربر و نرم افزار و به روز رسانی منظم سیستم است. حقوق کاربران فضای مجازی شامل حریم خصوصی، آزادی بیان، دسترسی به اطلاعات و حقوق مالکیت معنوی است.
وی ادامه داد: دولت ها و سازمان های بین المللی با وضع قوانین و مقررات مختلف سعی در حمایت از این حقوق و جلوگیری از تضییع آن دارند. حاکمیت فضای مجازی به اثرات اقتصادی اینترنت نیز می پردازد. این شامل تجارت الکترونیک، ارزهای دیجیتال، استارت آپ ها و نوآوری های تکنولوژیکی می شود. سیاست های مناسب در این زمینه می تواند به رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال کمک کند.
وی ادامه داد: دولت ها و نهادهای بین المللی قوانین و مقرراتی را برای مدیریت و نظارت بر اینترنت و فضای مجازی وضع می کنند. این مقررات شامل مواردی مانند قوانین حقوق مالکیت معنوی، قوانین حفظ حریم خصوصی و قوانین جرایم سایبری است. یکی دیگر از جنبه های مهم حاکمیت فضای مجازی، آموزش و آگاهی کاربران در زمینه استفاده ایمن و مسئولانه از اینترنت است. این شامل برنامه های آموزشی برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان است تا آنها از تهدیدات آنلاین آگاه شوند و راهبردهای مناسب برای مقابله با آنها را بیاموزند.
وی گفت: اینترنت یک پدیده جهانی است و حکمرانی موثر آن نیازمند همکاری بین المللی است. سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و سایر نهادهای بین المللی در تعیین سیاست ها و مقررات مشترک برای مدیریت فضای مجازی نقش دارند.
به گفته رئیس اندیشکده راهبردی فضای مجازی ایران، نهادها و سازمان های مختلفی مانند شورای عالی فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر حاکمیت فضای مجازی نظارت دارند. این موسسات با وضع قوانین و مقررات، اجرای سیاست های امنیتی و حمایت از حقوق کاربران تلاش می کنند فضای مجازی امن و منصفانه ای را برای کاربران فراهم کنند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات