بنابراین نه تنها حوزه اقتصادی بلکه سایر حوزه ها و صنایع نیز تحت تاثیر پیشرفت و توسعه این فناوری در کشور قرار خواهند گرفت. امروزه اکثر استارت آپ های فعال دنیا در زمینه هوش مصنوعی در زمینه هایی مانند تحلیل اطلاعات و بهینه سازی و پیش بینی بر اساس آن، هوشمندسازی خدمات، تجهیزات، ماشین آلات و ابزار، ایجاد امنیت، جلوگیری از تقلب و پردازش صدا فعالیت می کنند. و ویدئو بنابراین لازم است این صنایع از ظرفیت تعامل با کاربران بهره ببرند. عدم توجه به ظهور و حضور این فناوری ها منجر به کاهش مخاطبان، دور ماندن از بازار رقابت و عدم بهره وری و استفاده از منابع می شود.
بنابراین، زمان آن فرا رسیده که برای دنیایی آماده شویم که در آن افراد و هوش مصنوعی بتوانند در کنار هم زندگی کنند. برای این منظور نیاز به تدوین استراتژی ملی این فناوری با هدف حداکثرسازی نقاط قوت ملی و زیرساخت های مناسب فناوری اطلاعات و در عین حال تحقق هوش مصنوعی مردم محور فراتر از دیدگاه های فنی و صنعتی است. قطعاً با همکاری بخشهای دولتی و خصوصی برای اجرای موفقیتآمیز این استراتژی ملی، میتوان تا سال ۲۰۳۰ رقابت دیجیتالی را در سطح جهانی تضمین کرد و کیفیت زندگی مردم را به میزان قابل توجهی ارتقا داد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
هوش مصنوعی که قبلا فقط در تصورات ما وجود داشت، با توسعه فناوری اطلاعات مانند افزایش قدرت محاسباتی، انباشت داده ها و توسعه شبکه های ارتباطی نسل پنجم به سرعت در حال رشد است. سیستمهای مبتنی بر این فناوری در سراسر جهان با طیف گستردهای از فناوریهای دیگر، از جمله دادههای بزرگ، فناوریهای زیستی، به منظور افزایش امنیت جهانی تعامل دارند. استفاده از داده های به دست آمده از الگوهای ترافیکی شهرها، بازارهای مالی، رفتار مصرف کننده، سوابق سلامت و علم ژنتیک به منظور پیش بینی جنبه های مختلف زندگی روزمره انسان نشان دهنده ارتباط و تعامل این فناوری با سایر فناوری ها است.
کاربرد هوش مصنوعی در تمام صنایع از جمله تولید، بهداشت، حمل و نقل، محیط زیست و آموزش گسترش یافته است و اکنون تقریباً در تمام جنبه های زندگی روزمره با این فناوری مواجه هستیم. بر اساس تاکید مجمع جهانی اقتصاد، دنیای امروز نیازمند ایجاد هر چه سریعتر یک قرارداد اجتماعی جدید برای تضمین ایمنی در نوآوری های تکنولوژیکی به ویژه فناوری هوش مصنوعی و هماهنگی آن با نیازهای اخلاقی یک جامعه جهانی است.
فناوری هوش مصنوعی در سال های آینده یکی از عوامل رشد و تحول اقتصادی در صنایع مختلف خواهد بود. تحقیقات PWC نشان می دهد که تاثیر هوش مصنوعی بر تولید ناخالص داخلی جهانی در سال 2030 به 15.7 تریلیون دلار خواهد رسید که 60 درصد آن از طریق مصرف و 40 درصد آن به دلیل بهره وری است.
هوش مصنوعی با ایجاد کاتالیزوری برای نوآوری در کل صنایع و ایجاد راحتی بیشتر در زندگی روزمره مردم، ابزار قدرتمندی در حل مشکلات اجتماعی مانند پیری جمعیت و پیشگیری از جرم خواهد بود. شیوه کار و ساختار شغلی را به طور اساسی تغییر می دهد و در عین حال گسترش آن می تواند باعث اختلال در عملکرد و تهدیدات امنیتی شود. بنابراین، به جای پذیرش منفعلانه این تغییرات، باید عوامل تغییر فعال را در ایجاد آینده روشن فراهم کنیم.
تحریریه ICTNN شبکه خبری