سردار داود معظمی گودرزی وی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ICTNN، بزرگترین نیاز در حوزه ارزهای رمزنگاری شده را ورود هر چه سریعتر نهادهای نظارتی، قانونگذار و تصمیم گیر برای ساماندهی فعالیت در این حوزه عنوان کرد و افزود: در حال حاضر باید هر چه زودتر وضعیت مشخص شود تا مردم از این آشفتگی خارج شوند.
وی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در ارزهای رمزپایه ریسک بالایی دارد، گفت: به مردم توصیه نمی کنیم که تمام سرمایه زندگی و حتی بخشی از دارایی های سرگردان خود را در این زمینه سرمایه گذاری کنند.
رئیس پلیس فتای تهران خاطرنشان کرد: فردی این ریسک را می پذیرد و سرمایه خود را به ارز دیجیتال تبدیل می کند، ممکن است رمز کیف پول (ولت) را فراموش کند یا حتی این رمز هک شود یا آسیب دیگری به آن وارد شود. در این صورت تمام سرمایه او از بین می رود.
معظمی گودرزی درباره آسیب شناسی که پلیس در حوزه ارزهای دیجیتال انجام داده است، گفت: بیشتر موارد در حوزه ارزهای دیجیتال به دلیل ناآگاهی و نداشتن سواد فنی کافی و ورود احساسی کاربران اتفاق افتاده است. سرمایه گذار الفبای کار در این زمینه را نمی داند و سواد فنی ندارد و احساسی وارد می شود; مثلا از شخصی می خواهد که برایش کیف پول بسازد و در بسیاری از مواقع همین فرد سعی می کند حساب سرمایه گذار را خالی کند.
وی خلاء قانونی در این زمینه را دلیل این موارد دانست و افزود: مسئولان باید تکلیف بانک مرکزی و قوه مقننه را روشن کنند و مردم را از سرگردانی خارج کنند. بسیاری از صرافی های ارزهای دیجیتال در کشور دارای سرمایه مردم بدون مجوز از بانک مرکزی هستند و از نظر قانونی کار آنها غیرقانونی است و تحت عنوان استارت آپ فعالیت می کنند.
رئیس پلیس فتای تهران تاکید کرد: باید تکلیف مشخص شود تا پلیس بتواند با قاطعیت بیشتر و بر اساس قانون برای احقاق حقوق مردم وارد عمل شود تا زمانی که خلاء قانونی، زیرساختی و فرهنگی وجود دارد، وجود داشته باشد. خطرات و خطرات بسیاری در حوزه ارزهای دیجیتال وجود دارد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات