دو ماهواره بخش خصوصی ایرانی از پایگاه وستچنی روسیه آماده پرتاب هستند و داده های آنها به مدت دو سال در زمینه های محیط زیست، کشاورزی، اینترنت اشیا و … مورد استفاده قرار می گیرد.
به گزارش ICTNN، ایران به زودی دو ماهواره بومی «کوتسار» و «ههد» که توسط بخش خصوصی کشور ساخته شده است را به مدار زمین می فرستد. این دو ماهواره که از پایگاه فضایی روسیه پرتاب می شوند، اولین پروژه های ماهواره ای بخش خصوصی ایران هستند و نقطه عطفی در صنعت فضایی ایران محسوب می شوند.
این دو ماهواره «هود» و «کوتسار» نام دارند و قرار است در 15 نوامبر این ماه از پایگاه وستوچنی روسیه در مدار قرار گیرند.
مشخصات فنی ماهواره کوثر
ماهواره کوثر که در سال 2019 ساخته شده است به عنوان یک ماهواره سنجش از دور با وضوح تصویر بالا طراحی شده و قادر است تصاویری با کیفیت 3.5 متر بر پیکسل تولید کند. این ماهواره برای استفاده در کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی، پایش محیط زیست و نقشه برداری دقیق طراحی شده است و می تواند به پایش تغییرات محیطی و مدیریت بلایای طبیعی کمک کند.
عمر عملیاتی این ماهواره تقریبا دو سال پیش بینی می شود و از فناوری های پیشرفته تصویربرداری و انتقال داده استفاده می کند.
این ماهواره برای استفاده در کشاورزی دقیق، مدیریت منابع طبیعی، نظارت بر محیط زیست و مدیریت بحران ساخته شده است.
مشخصات فنی ماهواره
ماهواره Hooded به عنوان یک ماهواره ارتباطی با قابلیت پشتیبانی از اینترنت اشیا (IoT) طراحی شده است و برای برقراری ارتباط در مناطق دورافتاده با دسترسی کم به شبکه های زمینی استفاده خواهد شد. از این ماهواره می توان در زمینه هایی مانند کشاورزی هوشمند، حمل و نقل و مدیریت بحران استفاده کرد.
فنآوریهای ارتباطی پیشرفته در حدود فرصت ایجاد یک زیرساخت ارتباطی پایدار و ارزان را فراهم میکند.
پرتاب این ماهواره ها با همکاری سازمان فضایی ایران و بخش خصوصی و در راستای تقویت توانمندی های بومی در فناوری فضایی، گامی مهم در جهت خودکفایی کشور در ساخت و بهره برداری از ماهواره است. به گفته رئیس سازمان فضایی ایران، این ماهواره ها قابلیت استفاده در پروژه های تحقیقاتی و تجاری را دارند و به ویژه ماهواره کوثر می تواند به عنوان ابزاری دقیق در تحلیل و پایش تغییرات محیطی و منابع طبیعی باشد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات