داود ادیب در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ICTNN درباره ستار هاشمی کاندیدای دولت چهاردهم برای تصدی پست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در سال های گذشته تلاش زیادی برای موضوعات ابتکاری انجام شده است، اما چالش هایی مانند عدم توجه به سرمایه اجتماعی وجود دارد. حواشی مربوط به طرح حمایتی، قوانین و مقررات دست و پا گیر در برخی حوزه های مرتبط با کسب و کارهای فناورانه در تضاد کامل با روحیه حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ هاست.
وی افزود: در نهایت با مهاجرت شرکت ها، متخصصان و جوانان فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، کارنامه مثبتی برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به همراه نداشت و عملکرد این وزارتخانه را زیر سوال برد. . به عبارت دیگر می توان پذیرفت که بخشی از امتیازات منفی در کارنامه این وزارتخانه به عملکرد منفی گروه های خارج از حوزه وزارت ارتباطات برمی گردد.
این فعال حوزه فناوری گفت: نگاه من به عملکرد ستار هاشمی مربوط به دوران معاونت وی در وزارت ارتباطات است. در بررسی هایی که در کارگروه مربوط به وزیر ارتباطات دولت چهاردهم انجام شد، صلاحیت 63 کاندیدا توسط 18 نفر از رشته های مختلف اعم از کارشناسان و متخصصان مرتبط، اساتید دانشگاه، روسای تشکل های تخصصی و … مورد بررسی قرار گرفت. وزرای دوره های مربوطه و امتیازدهی انجام شد. ابتدا به عنوان کاندیدای اول انتخاب شد و اختلاف حدود 30 درصدی با نامزد دوم پیدا کرد. این نشان دهنده مقبولیت او در بین 18 نفر از اعضای آن کمیته با دیدگاه های متفاوت است.
ادیب تاکید کرد: از جمله کارهایی که هاشمی در دوران معاونت خود انجام داد، می توان به اجرا و مدیریت پروژه تدوین نقشه راه توسعه فناوری نسل پنجم اینترنت در کشور، راه اندازی نسل پنجم پایلوت فناوری اینترنت در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهره برداری و عرضه عمومی خدمات. نسل پنجم برای اولین بار در کشور با نصب و راه اندازی سایت های نسل پنجم در شهرهای تهران، شیراز، مشهد و کیش، تدوین نقشه راه فناوری اینترنت اشیا و نقشه برداری اقتصادی مربوطه در چارچوب تقسیم کار ملی، حمایت از برگزاری رویدادها و انجمن های مرتبط. انجام داد
وی در خصوص انتظارات صنعت مخابرات از وزیر ارتباطات دولت چهاردهم گفت: یکی از موضوعات مهم کمک به افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی (GDP) است. امروزه اقتصاد برخی کشورها بر اساس اقتصاد دیجیتال حدود 35 تا 40 درصد است.
این فعال حوزه فناوری تاکید کرد: سهم کشورمان از اقتصاد دیجیتال در سال 1402 حدود 7.9 درصد بود، در حالی که در چین این رقم در همان سال به 41 درصد رسید، باید برای افزایش این رقم برنامه ریزی شود. وزیر ارتباطات باید معتدل و مورد قبول حداکثری همه اقشار و احزاب باشد تا در مقابل وزارتخانه و تصمیمات آن مقاومتی صورت نگیرد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات