کیوان آقاگرکار در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ICTNN اظهار کرد: دولت مدتی است که گفت وگو با احزاب مختلفی که در زمینه فیلترینگ تصمیم گیرنده هستند، آغاز کرده است و فعالان حوزه فضای مجازی امیدوارند این مشکل حل و فصل شود. به زودی مدیریت شد
وی با یادآوری اینکه سرعت تحولات در حوزه ارتباطات بالاست و دسترسی مردم به فناوری های نوین نیز رو به افزایش است، گفت: تجربه نشان داده است که فناوری های جدید در زندگی و کسب و کار راه پیدا می کنند و بنابراین بهتر است به جای زمانی که برخی افراد در مقابل مردم بایستید، فضایی ایجاد می شود که به دولت و مردم می رسد.
وی با تاکید بر اینکه با همکاری دوجانبه دولت و ملت می توان فضای مجازی را مدیریت کرد، خاطرنشان کرد: از آنجایی که فناوری های جدید حتی امکان دسترسی بدون محدودیت به اینترنت را برای مردم فراهم می کند، باید از این پس راهکار تعاملی اتخاذ شود. متعهد شد
این کارشناس فضای مجازی خاطرنشان کرد: نقش نهادهای تصمیم گیر و دولت در حوزه فضای مجازی و اینترنت بسیار حائز اهمیت است چرا که می تواند به مردم امکان استفاده درست از این فضا را بدهد.
اگبرکار با یادآوری اینکه موضوع فیلترینگ باید از بعد سیاسی، امنیتی، اقتصادی و مذهبی بررسی شود، افزود: گروهی از طرفداران فیلترینگ معتقدند که ممکن است شبکه های اجتماعی خارج از اراده دولت ها بتواند افکار عمومی را تحریک کند. بی نظمی و هرج و مرج در پاسخ باید گفت که نباید کل فضای مجازی را برای رویدادی که به ندرت امکان پذیر است از دسترس خارج کرد.
وی همچنین به جنبه های اقتصادی فضای مجازی و فیلترینگ اشاره کرد و افزود: واقعیت این است که گروهی با فروش فیلترشکن درآمد زیادی کسب می کنند و طبیعی است که بخواهند این فضا بسته بماند تا درآمدشان ادامه پیدا کند. .
وی با بیان اینکه گروهی نیز معتقدند شئون دینی و سبک زندگی ایرانی اسلامی در فضای قانونی رعایت نمی شود، تصریح کرد: باید همه شرایط و دیدگاه ها را در موضوع فضای مجازی و فیلترینگ بررسی کنیم و به اجماع برسیم.
این کارشناس فضای مجازی ادامه داد: با توجه به اینکه اغلب کاربران به فیلترشکن دسترسی دارند، به نظر می رسد باید راهکارهای دیگری از جمله فرهنگ سازی و استفاده صحیح از تولید محتوا را در دستور کار قرار دهیم که بتواند در برابر محتوای سمی موثر باشد.
وی گفت: نقش دولت در این زمینه مذاکره و بررسی ابعاد و مزیت های مختلف این فضا است و با توجه به مزیت های اقتصادی که این روزها برای کشور بسیار حیاتی است، باید قوانینی در کشور رواج پیدا کند که حضور در این فضاها شبکه های اجتماعی به رعایت یک سری قوانین و مقررات بستگی دارد.
آقابرکار با بیان اینکه دولت باید با گروه های ذینفع در حوزه فضای مجازی تعامل داشته باشد، گفت: دولت یا هر گروهی از تصمیم گیران در حوزه فیلترینگ باید در این زمینه بررسی جامعی داشته باشند تا مشخص شود که فیلترینگ چقدر می تواند تاثیرات اجتماعی و اجتماعی داشته باشد. موقعیت های اقتصادی و فرهنگ آموزشی و علمی یکنواخت ایجاد کند.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات