به طور کلی ، بخش هوافضا کشور به طور کلی شامل کلیه موسسات و عوامل درگیر در شناسایی و بهره برداری از هوافضا برای برنامه های کاربردی مانند رسانه و فعالیت های ارتباطات ، تصویربرداری و حمل و نقل است. این فعالیت ها شامل آموزش و تحقیق ، دستیابی و توسعه فناوری ، فعالیت ها و خدمات صنعتی است.
با توجه به سرعت بالای تحولات فن آوری و فاصله کم تحقیق در اجرای صنعتی ، بخش هوافضا ، به ویژه بخش مکانی ، می تواند به عنوان دانش در نظر گرفته شود. مهمترین سیاست و سازمان های اجرایی کشور در بخش غیرقانونی عمدتاً وزارتخانه های فناوری اطلاعات و تحقیقات و فناوری و فناوری و همچنین معاون رئیس جمهور علوم و فناوری و اقتصاد دانش ریاست جمهوری است. در این مطالعه ، اعتبار مبتنی بر فضا در غیرقانونی بر وزارتخانه های ارتباطی و فناوری اطلاعات ، علوم ، تحقیق و فناوری متمرکز شده است.
در لایحه بودجه سال 2 ، بودجه مکانی غیرقانونی شامل مناطق فضا و هوافضا است که مطابق با ماهیت متعالی سازمان هوافضا و سازمان های هوافضا ارائه می شود.
مهمترین معتمدین در این مطالعه شامل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (بخش اصلی) و وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و همچنین معاون رئیس جمهور علوم و فناوری و اقتصاد دانش ریاست جمهوری (زیر مجموعه) است. به گفته برخی ابهامات در الحاق واحد در مورد میزان هزینه های کرد در زمینه غیرقانونی ، سعی شده است با بررسی اعتبارات در این زمینه ، تصویر مفصلی ارائه دهد. همچنین ، بخشی از فعالیت های میدان فضایی ، مانند ساخت و راه اندازی ماهواره ، که توسط بخش دفاع نتیجه گیری می شود ، در این گزارش گنجانده نشده است.
در بررسی کل اعتبارنامه برنامه ، بخش مکانی کشور در بخش غیر دفاعی 5 ٪ افزایش یافته است ، در کل حدود 2 میلیارد و 2 میلیارد ریال در قانون بودجه حدود 2،5 میلیارد ریال در صورتحساب بودجه سال 2 و حدود یک درصد از کل اعتبار عمومی کل کشور را به خود اختصاص می دهد.
درآمد کل بخش غیر دفاعی کشور نیز در لایحه بودجه سال 5 ٪ افزایش یافته است که تعداد کل حدود 2 میلیارد و 2 میلیارد ریال در قانون بودجه حدود 3،5 میلیارد ریال در قانون بودجه سال است.
اعتبار بخش فضایی در بودجه سال 2
کل اعتبار در لایحه بودجه کشور بیش از 2 میلیارد و 2 میلیارد ریال است که از این تعداد 2،5 میلیارد ریال اعتبار کل هزینه و حدود 2 میلیارد و 2 میلیارد ریال کل اعتبار دارایی سرمایه است.
اعتبارنامه دستگاه
کل اعتبار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، از جمله وزارت ارتباطات ، آژانس فضایی و انستیتوی تحقیقات فضایی در قالب “توسعه صنعت فضایی کشور” ، در قانون بودجه 2 هزار و 2 میلیارد ریال ، که 2 درصد به حدود 2 میلیارد ریال افزایش یافته است.
آژانس فضایی ایران
برنامه ریزی اعتبار آژانس فضایی ایران همچنین نشان می دهد که اعتبار این بخش از حدود 2 میلیارد تومان در قانون بودجه سال به 3،5 میلیارد تومان در بودجه سال افزایش یافته است که این نشان دهنده افزایش 5 درصدی است.
همچنین ، خطوط اعتباری آژانس فضایی ایران که در جداول بودجه ذکر شده است شامل دو ردیف “ایجاد و توسعه زیرساخت های فضایی” با مبلغ 2 میلیارد ریال دارایی سرمایه و “توسعه فناوری ها و خدمات فضا و ارزش افزوده” با مبلغ 1 میلیارد دلار و 1 میلیارد دلار است.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (بخش فضایی)
در قانون بودجه سال ، بر خلاف سالهای گذشته ، بودجه خاصی برای بودجه عمومی در وزارت وجود نداشت ، اما شرکت تابعه شرکتهای تابعه به شرکت تابعه شرکتهای تابعه اعمال شد ، اما بودجه امسال به وضوح در بخش ارتباطات بیان شد. 2،5 میلیارد تومانها به بودجه سال رسیده اند که نشان می دهد 5 ٪ افزایش دارد.
خطوط اعتباری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (بخش فضایی) همچنین در ضمیمه بودجه ، از جمله دو ردیف “ایجاد و توسعه زیرساخت های فضایی” با مبلغ 2 میلیارد و 2 میلیارد ریال دارایی های سرمایه و “توسعه فناوری ها و فضاپیما و ارزش افزوده ارزش افزوده” گنجانده شده است.
موسسه تحقیقات فضایی ایران
کل اعتبار موسسه تحقیقاتی وزارت فضایی ایران در قالب “تحقیقات علمی ، فناوری و فناوری” از حدود 1،8 میلیارد تومانس به قانون بودجه سال 2 به 3،5 میلیارد تومانس در لایحه بودجه سال 2 افزایش یافته است که این نشان از افزایش 5 ٪ دارد.
سایر تخصیص برنامه ها
نگاهی به سایر اعتبارات مربوط به صنعت فضایی کشور نشان می دهد که بودجه امسال “ساخت مدرسه هوافضا” تحت دانشگاه فناوری شریف ، در مجموع 2 میلیارد ریال است.
همچنین ، خط اعتباری “وزارت فضا و فناوری های حمل و نقل” ، تحت معاون رئیس جمهور علوم و فناوری با هزینه 1.5 میلیارد دلار ، در بودجه امسال دیده شده است که در مقایسه با سال گذشته بدون تغییر باقی مانده است. با این حال ، اعتبار این دو برنامه به دلیل سهم ناکافی بخش مکانی بخش هوایی کشور ، در مجموع اعتبار کل حوزه غیر دفاعی مورد توجه قرار نگرفته است.
نمای کلی از درآمد بخش فضایی در بودجه سال 2
پیش بینی می شود کل درآمد فضای کشور در بودجه امسال 3،8 میلیارد ریال باشد که نسبت به قانون بودجه سال حدود 2 درصد است. از این مبلغ ، 1،8 میلیارد ریال متعلق به درآمدهای عمومی و 1،8 میلیارد ریال متعلق به درآمد اختصاصی است.
بر این اساس ، درآمدهای بخش غیر دفاعی پس از کاهش سال 2 دوباره رشد کرده است. با این حال ، به دلیل افزایش روند سالگرد ، انتظار می رفت که در سال 6 بیشتر رشد کند.
لایحه بودجه سال 2 از منظر برنامه پیشرفت هفتم
در بررسی قضاوت های مطالب مربوط به حوزه هوافضا غیر قابل مشاهده ، ویژگی های اساسی و اعتبار (بودجه) را می توان در قالب برخی از شاخص ها توضیح داد و از این دو دیدگاه ، تحقق احکام قابل اندازه گیری است.
در مفاد مقالات (1) ، (1) و (1) قانون برنامه پیشرفت هفتم ، تمام مفاد قانون برنامه پیشرفت هفتم هم از نظر ماهیت وظیفه دارند و هم در بسیاری از احکام نظارت و ارزیابی وجود دارد.
این امر به ویژه در احکام مربوط به لزوم تخصیص منابع در قوانین بودجه سالانه بسیار مهم است. اکنون ، به دلیل عملکرد خروجی های اصلی دستگاه های پلیس بخش فضایی ، بر اساس برنامه هفتم پیشرفت ، برنامه های بودجه بودجه شرکت ها بر اساس برنامه های تجدیدنظر بودجه لایحه بودجه سال و وضعیت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان های مربوطه به عنوان بخش اصلی فضایی.
بر این اساس ، می توان گفت که در بررسی وجوه مبتنی بر برنامه های اجرایی در برنامه توسعه صنعت فضایی ، تحت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، موضوع “استقرار موفق ماهواره ای در مدار” تا پایان سال بیان شده است ، در مجموع 6 ماهواره برای استقرار ، 6 ماهواره.
همچنین در مورد “ایجاد پایه خدمات فضایی ارزش افزوده” ، که تا پایان سال ، در مجموع 5 منطقه برای خدمات فضاپیما تعریف شده است ، از 5 حوزه جدید در مقایسه با سال 2 تعریف شده است.
در بررسی برنامه های دارایی های سرمایه تحت آژانس فضایی ایران ، خط اعتباری “توسعه اطلاعات و خدمات ماهواره ای” ایجاد اهداف کمی از ایجاد دو پایگاه داده ، ایجاد 2 سیستم نظارت ، زمینه فرهنگی در 2 مورد و یک تصویر ماهواره ای با تعداد کل هزاران است. همچنین تحت برنامه “ارائه خدمات زیرساختی خدمات تجاری تجارت تجاری تجارت تجاری” ردیف “با تهیه تجهیزات و ماشین آلات و تعمیر 2 میلیارد ریال.
مرکز تحقیقات Majlis نتیجه می گیرد که در بررسی فضای کل برای بخش مکانی کشور در سازمان های غیر دولتی ، باید در لایحه بودجه 5 ٪ افزایش یابد ، در کل حدود 2 میلیارد و 2 میلیارد ریال در قانون بودجه حدود 1 میلیارد و حدود 1 میلیارد ریال.
از این اعتبارات ، کل اعتبار هزینه و 2 میلیارد ریال ، کل دارایی سرمایه است.
گفتن است با وجود افزایش اعتبار در مقایسه با سال گذشته ، نرخ رشد متناسب با نرخ ارز و نوسانات ارز نبوده و طبق قوانین بالادست ، به ویژه مفاد برنامه پیشرفت هفتم ، اجرای کامل آنها نیاز به تأمین اعتبار دارد.
همچنین ، تعداد کل درآمدهای بخش غیر دفاعی کشور در لایحه بودجه سال 5 ٪ افزایش یافته است که حدود 2،5 میلیارد ریال در قانون بودجه حدود 3،5 میلیارد ریال در صورتحساب بودجه سال 2.
اگرچه از آغاز سیزدهمین دولت ، اعتبار بخش فضایی این کشور به طرز چشمگیری رشد کرده است ، و تعیین دولت سیزدهم و چهاردهم برای تسریع در توسعه صنعت فضایی کشور همچنان ادامه دارد ، اما در اعتبار این منطقه کاهش می یابد. از سهم 32 درصد بودجه عمومی کشور در سال 2 تا یک دهم سال.
در زمینه اعتبار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، کل اعتبار این دستگاه ، از جمله اعتبار وزارت ، آژانس فضایی ایران و موسسه تحقیقات فضایی ایران با عنوان “توسعه صنعت فضایی کشور” در قانون بودجه سال ، 2 میلیارد و 2 میلیارد ریال است که این یک افزایش در بودجه 6 ٪ است.
همچنین ، اجرای اهداف کمی قانون برنامه هفتم با اهداف کمی لایحه بودجه سال 2 نشان می دهد که تنها دو هدف در این هفت برنامه در دستور کار بودجه سال قرار دارد ، از جمله تأسیس ماهواره ای موفق ، اقدامات ماهواره ای و فراهم کردن بستر استفاده.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات