ICTNN/اصفهان دومین نمایشگاه ملی «فنما» با شعار «ما آمده ایم تا وصل شویم» در مهر ماه 1403 در اصفهان برگزار می شود.
دومین نمایشگاه ملی فناوری و نوآوری با عنوان “فانما” در 3 بخش، الزامات حوزه فناوری، توانمندی های شرکت های خلاق و دانش بنیان، موسسات مالی و سرمایه گذاران درک و پیوند داده شده است. این نمایشگاه در اصفهان و در حال حاضر می باشد 10 تا 13 اکتبر 1403 اتفاق خواهد افتاد. ICTNN با توجه به این رویداد آینده با مرتضی نصوحی، مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری های نوین شهرداری اصفهان وی گفتگویی داشت که در ادامه می خوانید.
_ نمایشگاه ملی فناوری و نوآوری موسوم به “فنما” با چه اهداف و سیاست هایی برگزار می شود؟
نمایشگاه «فنما» با شعار «ما آمدیم وصل شدیم» دارد. در این نمایشگاه «ارتباط» بین 3 حوزه مختلف تعریف شده است. بخش اول شامل صنایع و دستگاه های اجرایی است که تقاضای خود را افزایش می دهند. الزاماتی که هنوز در حوزه فناورانه پاسخ مناسبی دریافت نکرده و با مشکل مواجه هستند. حوزه دوم شرکت های خلاق و دانش بنیان است که توانمندی های خود را در نمایشگاه «فان نما» به نمایش می گذارند. بخش سومی که به این دایره اضافه میشود، موسسات و مؤسسات مالی است که تحت عنوان سرمایهگذاران ریسکپذیر یا ریسکپذیر مشارکت میکنند تا به تعامل بین نیازها و قابلیتها در مواجهه با «فن نما» پی ببرند. در مجموع 3 هدف اصلی در این نمایشگاه پدیدار می شود. یکی از آنها از اقتصاد دانش بنیان شهر اصفهان حمایت می کند. زیرا در سند اصفهان دو موضوع جالب وجود دارد: اولی حوزه فناوری و گردشگری است که بسیار مهم است. در این سیاست کلان باید تلاش کنیم در حوزه فناوری و مسائل مالی و اقتصادی در سطح شهرستان فرصت های شغلی ایجاد کنیم. از طرفی شاید یکی از مشکلات ما در شهر اصفهان مهاجرت نخبگان باشد. اصفهان در حوزه دانش به دلیل دارا بودن حدود 800 شرکت دانش بنیان که بیش از 10 درصد این شرکت ها در کشور است، جایگاهی در خور توجه دارد. مصمم هستیم به این شرکت های دانش بنیان کمک کنیم تا چرخه اقتصادی آنها با قراردادهای متنوع برقرار شود و دچار رکود نشود. نمایش توانایی های آنها در نمایشگاه “فان نما” هدف مهمی است که ما دنبال می کنیم. یکی دیگر از اهداف ما ایجاد امید در بین جوانان است. امیدواریم با دیدن توانمندی های کشورمان در نمایشگاه «فنما» به ویژه در حوزه فناوری، نگرش آنها تغییر کند. ما از شهروندان به ویژه جوانان می خواهیم که به طور ملموس با این قابلیت ها آشنا شوند و صبر و امید خود را افزایش دهند. نمایشگاه «فنما» روایتی از توانمندی های سرزمین ماست. امیدواریم این نمایشگاه کمکی حیاتی به اقتصاد دانش بنیان و ایجاد امید در سطح جامعه کند. نمایشگاه «فنما» با شعار «ما آمدهایم تا وصل شویم» بین سه بخش نیازهای فناورانه، توانمندیهای دانشبنیان و حمایتهای مالی از ۱۹ تا ۲۲ مهرماه ۱۳۰۳ برگزار میشود.
با توجه به اینکه دومین سال برگزاری نمایشگاه «فنما» است، اکنون و نسبت به دوره قبل تا چه اندازه به اهداف خود رسیده اید؟
امسال دومین سال برگزاری این نمایشگاه است. شاید در سال اول محدودیت زمانی داشتیم و فقط یک کار پیمایشی را با کمک جهاد دانشگاهی انجام می دادیم. این نظرسنجی بین گروه بازدیدکنندگان، غرفه داران و مسئولان انجام شد. بر اساس آمار، اطلاعات و گزارش ها رضایت خوبی حاصل شد. در کنار ابعاد مثبت نمایشگاه، باید بگویم که در برخی جنبه ها مانند طراحی چیدمان و صداهای تولید شده در داخل سالن، مشکلات و ضعف هایی داشتیم. امسال برای حل و فصل و جبران چنین حوادثی تلاش جدی خواهیم کرد. با توجه به زمانی که در سال جاری داریم، مجموعه ای از شاخص های ارزیابی را تعریف کرده ایم. میزان قراردادها و حمایت ها از این طریق کنترل می شود. برگزاری هر ساله نمایشگاه «فنما» با کیفیتی روزافزون از اهداف مهم ماست. بنابراین بررسی موضوعاتی مانند وضعیت قراردادهای امضا شده، میزان برآورده شدن نیازهای فناورانه، ارزیابی محصولات فناورانه ارائه شده، حمایت های مالی ارائه شده و رضایت عموم و بازدیدکنندگان از اهمیت زیادی برخوردار است.
_ چه رویکردها و برنامه های کلان را دنبال می کنید؟
مدیریت پژوهش، خلاقیت و فناوری های نوین شهرداری اصفهان در مجموع دارای 3 دفتر می باشد. یکی از آنها معاونت پژوهشی است که 24 میلیارد تومان برای فعالیت های پژوهشی بودجه داریم. کل فرآیند تحقیق از ابتدا تا انتها با تلاش و برنامه ریزی بخش پژوهش انجام می شود. به طور کلی شهرداری اصفهان تفاهم نامه های مختلفی را در قالب قراردادهای باز با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی منعقد کرده است. همچنین یک پلت فرم همکاری پویا و موثر بین بخش تحقیقات و دانشگاه برنامه ریزی شده است. همچنین حمایت از پایان نامه های دانشجویان در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری و در راستای نیازهای مدیریت شهری از اهداف مهمی است که در حال پیگیری آن هستیم. بهره مندی و به کارگیری دانش در بخش های مختلف شهرداری، دانش به دست آمده از طریق پژوهش در این مرکز و یا حتی در پژوهشکده ها و مراکز علمی خارج از شهرداری، هدف بسیار مهمی است که همواره آن را دنبال خواهیم کرد.
بخش ارتباط با صنایع و شرکت های دانش یکی دیگر از بخش های ما است که 2 ماموریت برای آن تعریف شده است. یکی از آنها مربوط به نیازهای فناورانه شهرداری است که با هدف رفع نیازهای مدیریت شهری تلاش می کند از طریق شرکت های دانش بنیان و دانشجویان به هدف خود دست یابد. وقتی از نیازهای مدیریت شهری صحبت می کنیم، منظور نیازهایی است که زندگی همه افراد را از بدو تولد تا مرگ تحت تاثیر قرار می دهد. حوزه فناوری می تواند به کاهش هزینه های شهری یا افزایش کیفیت خدمات ارائه شده به شهروندان کمک کند. الزامات باید بر اساس اطلاعات موجود تعریف شود. باید به ظرفیت حوزه دانش بنیان توجه کنیم. همه این عناصر می تواند به شهرداری کمک کند و در مدیریت آن استفاده شود.
دپارتمان خلاقیت و نوآوری یکی دیگر از دپارتمان هایی است که ماموریت اصلی را بر عهده دارد. این اداره سعی دارد خلاقیت را در مدیریت شهر و شهرداری اصفهان توسعه و نهادینه کند. برای دستیابی به این هدف از طریق 3 دبیرخانه «سامانه پیشنهادات»، «شهر خلاق» و «رقابت» کار می کنیم که دبیرخانه دومی تخصصی تر است. این بدان معناست که ما نباید برای انجام کارها به نقاط قوت درونی خود متکی باشیم. در طول 2 سال گذشته، حدود ده مسابقه مختلف برگزار شده است. اصفهان از سال 2014 در فهرست شبکه شهرهای خلاق یونسکو قرار دارد که به دلیل صنایع دستی به عضویت آن درآمد. شبکه شهرهای خلاق بیش از 350 شهر عضو دارد. ما 600 فروشگاه صنایع دستی در سراسر جهان داریم که 200 فروشگاه در استان اصفهان است. رتبه 96 نیز متعلق به شهر اصفهان است. صنایع دستی نقش موثری در ایجاد اشتغال دارد. این عرصه مجلل می تواند کمک زیادی به اقتصاد ما بخصوص از نظر گردشگری کند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات