وی با تشریح اقدامات دولت سیزدهم در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: یکی از مهمترین اقدامات تحقق و پیشرفت پروژه فیبر نوری برای منازل و مشاغل است. دولت سیزدهم کاری را که حدود 10 سال روی زمین مانده بود آغاز کرد و پیشرفت آن تا کنون قابل قبول است. البته ما معتقدیم که این پروژه باید شتاب بیشتری بگیرد و در هفته های آینده با افتتاح پروژه دیگری سرعت بیشتری خواهد گرفت. بارها تاکید کرده ام که راه حل شفابخش مشکلات اینترنت در کشور آوردن فیبر نوری به منازل و مشاغل است و تا پایان دولت سیزدهم طبق برنامه 80 درصد خانوارهای کشور یعنی حدود 20 نفر میلیون ها خانوار و کسب و کار تحت پوشش فیبر نوری قرار خواهند گرفت.
گام بعدی مورد تاکید وزیر ارتباطات ایجاد تنوع در مسیرها و منابع تامین اینترنت کشور است. وی خاطرنشان کرد: اکنون اینترنت مورد نیاز کشور را از کشورهای مختلف و مسیرهای فیزیکی تامین می کنیم تا در صورت قطعی در یک قسمت مردم در استفاده از اینترنت دچار مشکل نشوند.
اکنون نزدیک به یک ترابیت بر ثانیه ظرفیت اینترنت در جنوب قطع شده است و وجود مسیرهای جایگزین از اختلالات جدی جلوگیری کرده است. در حالی که در ابتدای دولت 430 گیگ ترافیک قطع شد و اختلال داشتیم اما الان دوبرابر قطع شده و مردم احساس نمی کنند. باید بر این موضوع تاکید کنم، اختلالاتی که در هفتههای گذشته شاهد آن بودیم به دلیل آتشسوزی کابلها و حوضچههای مخابراتی فرسوده بود و هیچ گونه اختلال عمومی در شبکه ارتباطی کشور نداشتیم.
وی تصریح کرد: با تحقق این هدف نه تنها امکان درآمدزایی فراهم می شود، بلکه تضمینی برای تامین اینترنت نیز ایجاد می شود تا در این زمینه ریسک نکنیم، این اقدام بزرگی است. از هر منظر
به گزارش ICTNN، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آستانه سیزدهمین سالگرد تاسیس دولت سیزدهم در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ICTNN، توسعه طرح فیبر نوری منازل و مشاغل را مورد بررسی قرار داد. دو برابر شدن ترافیک اینترنت از ایران، تنوع مسیرها و منابع تامین. وی اینترنت را یکی از مهمترین اقدامات دولت در حوزه ارتباطات دانست.
شتاب بیشتر در پروژه فیبر نوری
زارع پور با بیان اینکه طبق قولی که در شورای اسلامی داده بود، وزارت ارتباطات باید ظرفیت ترانزیت دیتا از خاک ایران را به پنج ترابیت بر ثانیه برساند، گفت: اکنون ظرفیت ترانزیت دیتا از خاک کشور 2.5 ترابیت بر ثانیه است. . امیدواریم با پیشرفت هایی که در یک سال اخیر داشته ایم هر چه زودتر به هدف نهایی که ترسیم شده است برسیم. با تحقق این هدف، ایران به «هاب ترانزیت داده منطقه ای» تبدیل خواهد شد.
ما اختلال عمومی در اینترنت نداریم
وی افزود: عدم اختلال جدی در دسترسی به اینترنت به دلیل تامین ظرفیت پشتیبان کافی است تا در صورت بروز مشکل در هر یک از مسیرها، آسیبی به زیرساخت اینترنت کشور وارد نشود.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
ظرفیت انتقال داده کشور 2.5 ترابیت بر ثانیه است
وزیر ارتباطات افزود: انتقال ترافیک اینترنت از خاک ایران گام مهم بعدی است. در 10 ماه گذشته میزان اینترنت از ایران به کشورهای همسایه دو برابر شده است. این کار از ظرفیت فنی داخلی مستلزم رایزنی هایی در قالب مذاکره و تعامل با سایر کشورها بود که تکمیل شده است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری