فیروزآبادی گفت: در حال پیگیری شکایت بین المللی از طریق وزارت امور خارجه هستیم. محیط فیزیکی کاملاً متفاوت است و حتی کنوانسیون های بین المللی در این زمینه به دلیل نفوذ ایالات متحده برای حفظ حاکمیت و منافع خود به اندازه کافی قوی نیستند که به شکایات رسیدگی کنند.
فیروزآبادی افزود: در صورت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات این هجمه ها ادامه خواهد داشت زیرا این شبکه جدا از اینترنت نیست و یک شبکه جهانی متصل به دنیاست که در حوزه حکومت داری برای کشور قلمرو ایجاد می کند و قدرت را افزایش می دهد. از حکومت».
به گزارش روز یکشنبه ICTNN، نشست خبری سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی با مدیران مسئول و اصحاب رسانه رسمی در وزارت فرهنگ و ارشاد برگزار شد. ارشاد اسلامی در خصوص اهمیت فضای مجازی و نحوه برخورد با آن در رسانه های کشور گفت: پیش از این در جلسات بین المللی و مذاکرات رسمی درباره تعدد تسلیحات بحث هایی مطرح می شد اما در سال های اخیر در جلسات رسمی حتی بین روسای جمهور آمریکا، چین و اروپا». و روسیه در مذاکرات فضای مجازی و عدم تعارض با زیرساخت های کشورها پیشتاز بوده است تا جایی که در مذاکرات اخیر فهرستی برای حفاظت از نقاط توافق شده تهیه کرده اند.
وی در خصوص وضعیت کشور در حوزه امنیت سایبری گفت: در سال های اخیر به ویژه در دو سال اخیر شدت حملات به کشور افزایش یافته است. در واقع گستردگی و پیچیدگی حملات به ایران در مقایسه با سایر کشورها بی نظیر است و اولین حمله سایبری گسترده و پیچیده ای که یک کشور متحمل شد، استاکس نت بود که 10 سال پیش در کشور رخ داد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با تاکید بر اینکه آمریکا نظامی تعیین کرده است که در صورت حمله سایبری می تواند تنها تصمیم گیرنده در حوزه انتساب خود به گروه و کشور باشد و حتی تعیین کند. سطح رویارویی بر اساس تصمیم آن. علاوه بر عدم آمادگی فناوری، نهاد مناسبی برای دفاع وجود ندارد، زیرا تحول دیجیتالی که باید در کشورها اتفاق بیفتد باید در حوزه دفاعی نیز رخ دهد و این یک معضل جهانی است.
وی یکی از محورهای درگیری چین با آمریکا را تسلط حاکمیت فضای مجازی در دنیا دانست و افزود: فضای مجازی و فناوری های مرتبط مانند 5G و هوش مصنوعی از بحث برانگیزترین موضوعات دنیاست. اروپا اکنون به دنبال قانون گذاری برای کنترل شرکت های بزرگ در این زمینه موسوم به Acfam است که آمریکایی هستند و مسائل مربوط به حریم خصوصی، حفاظت از مرزهای سایبری و دارایی های ملی بسیار در این زمینه مطرح است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه رسانه ها در این مواقع مانند دوران جنگ سرد در کنار مردم و مسئولان باید با تاکید بر نکات مثبت اجرایی به دنبال انعکاس واقعیت باشند، افزود: این امر بوده است. در حملات اخیر مانند حملات به راهآهن، بنادر و جایگاههای سوخت به خوبی انجام شده و خدمات و مشاغل در کمترین زمان ممکن به حالت عادی بازگشتهاند.