گورلکین در تلگرام، که یک پیام رسان بسیار محبوب در روسیه است، نوشت: فکر می کنم لازم است استفاده از واتس اپ برای مقاصد رسمی توسط کارمندان دولت و شهرداری های روسیه ممنوع شود. فرقی نمی کند تلگرام جایگزین روسی باشد یا دبی. مشکل اصلی این است که متعلق به شرکتی نیست که آشکارا در جنگ اطلاعاتی علیه کشور ما شرکت می کند و در لیست سازمان های تروریستی و افراطی قرار دارد.
به گزارش رویترز، واسیلی شپاک، معاون وزیر صنعت و تجارت روسیه گفت: فضای خالی ناشی از خروج سازندگان خارجی مخابرات را باید شرکت های داخلی پر کنند. خبرگزاری اینترفاکس به نقل از او گفت: “هیچ بازگشتی وجود ندارد و شرکت هایی که روسیه را ترک کرده اند اجازه نخواهند داشت به همان سمتی که داشتند بازگردند.”
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
روسیه در ماه مارس در اعتراض به محدودیت های رسانه های روسی، دسترسی به فیس بوک و اینستاگرام را مسدود کرد. اما واتس اپ که به طور گسترده توسط روس ها استفاده می شود، همچنان در دسترس است. امروز آنتون گورلکین، معاون کمیته سیاست اطلاعات پارلمانی اعلام کرد که شخصاً اپلیکیشن پیام رسان را حذف کرده و خواستار ممنوعیت عمومی شده است.
روسیه به کاستی های صنعت الکترونیک خود پی برده است. با تحریمهای متعدد غرب و مهاجرت شرکتهای خارجی، دسترسی این کشور به راهحلها و واردات فناوری محدود شده است و مسکو در تلاش است تا با کاهش مالیات و وامهای ترجیحی، صنعت داخلی را تقویت کند.
به گزارش ICTNN، متا پلتفرم، مالک واتساپ، در ماه مارس توسط روسیه به فعالیتهای افراطی مجرم شناخته شد و بعداً توسط آژانس نظارت مالی «Russia Fine Monitoring» به فهرست سازمانهای تروریستی و افراطی اضافه شد. وکیل متا در دادگاه گفت که متا فعالیت های افراطی نداشته و مخالف روسوفوبیا است.
یک قانونگذار روسی از نهادهای دولتی در این کشور خواسته استفاده از پیامرسانی واتساپ را متوقف کنند.