محمود سلماسی زاده در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ICTNN، با اشاره به اینکه اکنون با شرایطی مواجه هستیم که امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات «افتا» و امنیت سایبری یکی از دغدغه های اصلی و مهم مدیران و مسئولان کشور است، افزود: در این شرایط با توجه به نقشه جامع علمی کشور، اعلام گام دوم انقلاب و شروع انقلاب با اجرای برنامه پنج ساله هفتم و همچنین با رعایت بلوغ تدریجی زیست کره، امیدواریم با کمک دولت تدبیر و امید با تشکیل ستادی با هدف تقویت مبانی علمی و پیشرفت فناوری افتا، اجازه دهیم. شاهد آینده ای بسیار روشن و پرافتخار برای امنیت فضای سایبری کشور باشیم.
یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: هم اکنون دستور معاون اول رئیس جمهور مبنی بر تشکیل این ستاد به منظور تقویت مبانی علمی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا) و پیشرفت صادر شده است. فناوری های این حوزه
وی افزود: این ستاد با حمایت از اساتید و پژوهشگران فعال و همسوسازی توانمندی های موجود در حوزه های مختلف این حوزه و ایجاد ظرفیت های لازم برای توسعه امکانات علمی و پژوهشی در دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی کشور، قادر به ساماندهی طولانی مدت خواهد بود. مدت و مستمر و با حرکت بر اساس نقشه راه مستند به دستاوردهای ارزنده ای در افق زمانی برنامه های پنج ساله توسعه کشور دست خواهد یافت.
سلماسی زاده ادامه داد: با فعال شدن این نهاد و حمایت های لازم از مطالعات مرتبط با دانشگاه در سطح جهانی و تعمیق این مطالعات از طریق تعریف و اجرای پروژه های بدیع و مورد نیاز کشور برای دستیابی به آینده ای باشکوه در این زمینه، روند رو به رشدی را رقم زد. محیط علمی و پژوهشی در اکوسیستم ایجاد می شود که ضمن حفظ ذخایر علمی در کشور منجر به مهاجرت معکوس و بازگشت متخصصان شاغل به خارج از کشور می شود.
وی ضمن تاکید بر حفظ حریم خصوصی و دارایی های دیجیتالی اعضای جامعه در برابر حملات سایبری گفت: انجمن رمزنگاری ایران در این راستا با نگاهی به اسناد بالادستی دامنه افتا و بر اساس برنامه های راهبردی پنج ساله خود به بهبود کیفیت فعالیت های خود را بیش از پیش با هدف دستیابی به جایگاه شایسته و تاثیرگذار منطقه ای و جهانی در رمزنگاری و فناوری به عنوان رویکرد اصلی دنبال می کند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف در ادامه ایجاد بستر مناسب برای کارآفرینی، دانش افزایی و اشتغال فارغ التحصیلان مقاطع مختلف دانشگاهی در بخش های دولتی و خصوصی مرتبط با امنیت فضای تولید و اطلاعات را ضروری خواند. بورس (AFTA) در کشور
وی با اشاره به تأثیرات گسترده فضای مجازی بر زندگی همه افراد جامعه و خطرات آن، تصریح کرد: همه استفاده کنندگان از این فضا با سطوح مختلفی از خطرات آن مواجه هستند. خطراتی که افراد ناآشنا با این فضا را در معرض آسیب های جدی از جمله آسیب های اقتصادی قرار می دهد.
سلماسی زاده ادامه داد: به همین منظور نهادهای سیاست گذار، قانونگذار و دستگاه های اجرایی مسئول در حوزه افتا باید با هم افزایی و استفاده حداکثری از توانمندی های موجود، تقویت بنیان های علمی، آموزش، مهارت آموزی، افزایش کارایی و حفظ نیروی انسانی ماهر و توانمندی خود را به کار گیرند. رشد صنعت داخلی در این حوزه توجه ویژه داشته باشد.
قائم مقام انجمن کد ایران افزایش نارضایتی ها در توجه به علم و فناوری و آموزش و حفظ نیروی متخصص مورد نیاز در زمینه های عرضه و تقاضای خدمات امنیت سایبری طی دو دهه اخیر را بسیار نگران کننده عنوان کرد و گفت: تغییر این امر نارضایتی، رسیدن به سطح بالاتر از «امنیت سایبری» در کشور و کسب مزیت رقابت جهانی در این زمینه، منوط به تسلط بر دانش بنیانهای امروزی از جمله «رمزشناسی»، پوشش علمی امنیت فناوریهای نوظهور و کمی است. و تقویت کیفی نیروی انسانی متخصص.
انجمن رمزنگاری ایران یک انجمن علمی فعال در زمینه رمزنگاری است که با اخذ مجوز رسمی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1379 در دانشگاه صنعتی شریف تأسیس شد و به دنبال توسعه کمی و کیفی نیروهای متخصص است. و بهبود امور آموزشی و پژوهشی در زمینه های مربوطه در قالب فعالیت های علمی، آموزشی و پژوهشی.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات