به گزارش خبرنگار اقتصادی ICTNN، ˈمحمد خوانساریˈ صبح امروز (یکشنبه 19 تیرماه) در نشست خبری در نمایشگاه بین المللی الکامپ، اظهار کرد: ارتقای زیرساخت های مورد نیاز برای خدمات هوشمند دولت، مرکز ملی تبادل اطلاعات و انجام وظایف محوله سازمان در راستای توسعه شبکه ملی اطلاعات. بر اساس سند بزرگ، معماری این شبکه یکی از وظایفی بود که سازمان فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم باید روی آن تمرکز می کرد.
وی با بیان اینکه سازمان فناوری اطلاعات دارای 4 معاونت است که بازوهای اجرایی این سازمان هستند، تاکید کرد: در گذشته پنجره های هوشمند جزیره ای در دستگاه های مختلف شکل می گرفت که ساماندهی نشد و امکان استفاده بهینه وجود نداشت. در دولت سیزدهم تصمیم به ادغام این پنجره ها در قالب پنجره ملی خدمات دولت هوشمند گرفتیم.
معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: حوزه دولت الکترونیک با این هدف توسعه یافت که دولت تسهیلات و خدمات ارائه کند تا بخش خصوصی توانمندتر در خدمت رسانی به مردم شود. از جمله این امکانات میتوان به احراز هویت کاربران در سطوح مختلف، امضای دیجیتال، اعتبارسنجی افراد، قراردادساز، استعلام بیمه و مواردی از این دست اشاره کرد که زیرساختهای آن در دولت الکترونیک فراهم شد.
خوانساری گفت: در مرداد ماه سال 1400 تعداد کل تراکنش های مرکز ملی تبادل اطلاعات حدود 286 میلیون تراکنش بوده که امروز پس از هزار روز خدمت، این رقم به بیش از 9.2 میلیارد رسیده است. اینکه بخش خصوصی توانسته با رعایت حریم خصوصی از امکانات و داده های دولت برای ارائه خدمات استفاده کند، اتفاق خوبی است.
وی در پاسخ به سوال ICTNN مبنی بر ارتباط متقابل پیام رسان ها با یکدیگر و اینکه آیا این طرح موفق بوده است یا خیر، گفت: تمامی امور مربوط به این طرح از نظر فنی انجام شده است. پیام رسان ها این قابلیت را به صورت پیش فرض برای همه افراد فعال نکرده اند، اما تا کنون 2.5 میلیون نفر از این قابلیت استفاده کرده اند، دلیل پخش نشدن آن این است که به صورت پیش فرض فعال نیست و کاربر باید خودش این مجوز را صادر کند.
خوانساری تاکید کرد: از پیام رسان ها خواسته ایم در آپدیت جدید خود این قابلیت را به صورت پیش فرض فعال کرده و در صورت عدم تمایل به استفاده از آن غیرفعال کنند.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات