به گزارش گروه علمی ICTNN از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مهدی الیاسی وی در حاشیه بازدید از غرفه شرکت های نوپا موسوم به استارت آپ های فعال از کشورهای مختلف از جمله کره جنوبی، هند و ایران در چهل و چهارمین دوره نمایشگاه GTex گفت: جریان هوش مصنوعی بر تغییر نسل و ضرورت توجه به فناوریهای نوین، تأکید و بهکارگیری فناوریهای موجود، بهویژه هوش، هوش مصنوعی در مسیر پیشرفت و نوآوری امروزی از اهمیت اساسی برخوردار است، بیتوجهی به فناوریهای موجود میتواند از بهرهوری کامل ظرفیتها و دستاوردهای کنونی جلوگیری کند.
وی استفاده حداکثری از فناوری های موجود را تمرکز کشورهای همتراز با ایران دانست و گفت: شرکت های نوآور خارجی حاضر در این نمایشگاه فناوری های موجود در ایران را به نمایش گذاشته اند که اغلب در شتاب دهنده ها و مراکز سرمایه گذاری ما از آن به عنوان فناوری منسوخ یاد می شود. این امر نشان می دهد که با رویکردی نوآورانه می توان از ظرفیت های فناوری های موجود بهره وری بالایی به دست آورد و آنها را به ابزاری برای تحول و پیشرفت تبدیل کرد.
معاون سیاست گذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ادامه داد: در این نمایشگاه سرویس پارکینگ هوشمند به نمایش گذاشته شده است؛ فناوری ساخت این سرویس در اختیار متخصصان کشورمان نیز هست، اما متاسفانه از ظرفیت های آن در کشور به خوبی استفاده نشده است.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه خدمات دیگری در زمینه تصویر، صدا و تعلیق فضایی به نمایش گذاشته می شود که فناوری آن در ایران نیز موجود است.
الیاسی بر استفاده از فناوری ها در زندگی روزمره تاکید کرد و تصریح کرد: استفاده از فناوری ها در زندگی روزمره نه تنها یک مزیت بلکه یک ضرورت است. شرکت های ما تا به امروز نقش خوبی در تجاری سازی فناوری ها به ویژه هوش مصنوعی داشتند. ما باید از فناوریهای موجود برای تسهیل بهرهوری بیشتر، دسترسی سریعتر به اطلاعات و شیوههای زندگی هوشمندتر استفاده کنیم.
به گفته وی، با ظهور نسلهای جدید هوش مصنوعی در کشورهای در حال توسعه، نادیده گرفتن فناوریهای موجود و تصور اینکه دیگر مفید نیستند، اشتباه بزرگی است. زیرا هر فناوری می تواند نقش کلیدی در نوآوری و توسعه ایفا کند، به شرط آنکه از آن به درستی بهره برداری شود.
وی همچنین گفت: بخش مهمی از فعالیتهای هوش مصنوعی، بهرهوری و نفوذ این فناوری در تمام جنبههای زندگی از کشاورزی و صنعت گرفته تا حملونقل و خدمات متمرکز شده است.
جیتکس یکی از بزرگترین و معتبرترین نمایشگاه های فناوری در خاورمیانه و جهان است که هر ساله میزبان امارات متحده عربی است. این نمایشگاه برای اولین بار در سال 1360 به عنوان یک نمایشگاه محلی برای معرفی فناوری های نوین برگزار شد. امروزه Jitex به عنوان یک پلت فرم مهم برای نمایش نوآوری ها، تبادل ایده ها و ایجاد ارتباطات تجاری بین شرکت ها و متخصصان صنعت فناوری شناخته می شود. GTex به عنوان نمادی از پیشرفت و نوآوری در دنیای فناوری به شرکت ها و افراد اجازه می دهد تا در دنیای پرشتاب فناوری به روز بمانند و از فرصت های جدید استفاده کنند.
پاویون جمهوری اسلامی ایران با مجوز سازمان توسعه تجارت ایران و همکاری وزارت امور خارجه برای دومین سال متوالی با حضور 12 شرکت ایرانی به منظور توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی و تبادل فنی در منطقه و جهان بر اساس توسعه دیپلماسی صادرات محور در این نمایشگاه برگزار می شود. حضور داشتند
نمایشگاه جیتکس امسال از 13 تا 18 اکتبر (22 تا 27 مهر) در دبی برگزار شد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات