بنسوسان گفت: «ایجاد یک چارچوب مؤثر که مجموعههای دادههای بزرگ را با استفاده از بهترین فناوری کنونی به روشی مشترک ترکیب میکند، شیوه استفاده از صدا را به عنوان وسیلهای برای کمک به پزشکان در تشخیص بیماریها و اختلالات متحول خواهد کرد.
دکتر Yael Bensoussan، مدیر مرکز صدای سلامت در دانشگاه فلوریدا جنوبی (USF)، پژوهشگران 12 موسسه تحقیقاتی را در این پروژه رهبری میکند. بنسوسان معتقد است صدا پتانسیل این را دارد که یک نشانگر زیستی برای تشخیص چندین بیماری باشد.
کارشناسان می دانند که گفتار به دلیل بیماری هایی مانند بیماری پارکینسون یا سکته مغزی تغییر می کند. این زمانی است که تنفس تحت تأثیر بیماری های ریوی قرار می گیرد.
اقدام دکتر بنسوسان اولین تلاش برای تعیین قدرت تشخیص صدای انسان نیست، اما تحقیقات قبلی بر مجموعه داده های بسیار کوچکی تکیه کرده است و نگرانی برای حفظ حریم خصوصی صاحبان داده ها بزرگترین مشکل آنها بود.
اگر برنامه موفق باشد، میتواند برای افرادی که دسترسی محدودی به مراقبتهای بهداشتی دارند، بازی را تغییر دهد.
دکتر Olivier Elemento، یکی از محققان این پروژه، گفت: “یافتههای آینده ما میتواند منجر به انقلابی در مراقبتهای بهداشتی شود، به موجب آن نظارت مداوم صدا میتواند پزشکان را زودتر از حد ممکن نسبت به برخی بیماریها مانند عفونتها یا بیماریهای عصبی آگاه کند.
محققان امیدوارند تا پایان چهار سال آینده بتوانند حدود 30000 نمونه صدای منحصر به فرد را جمع آوری کنند، علاوه بر داده های مربوط به سایر نشانگرهای زیستی مانند داده های بالینی و اطلاعات ژنتیکی.
این طرح بخشی از پروژه “پلی به هوش مصنوعی” مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده است. این یک پروژه 130 میلیون دلاری است که هدف آن تسریع در استفاده گسترده از فناوری هوش مصنوعی در زمینه پزشکی است.
این فناوری که می تواند شکاف بین مناطق صعب العبور و ارائه دهندگان دارای مجوز را پر کند، برای خدمات بهداشت از راه دور به سرعت در حال رشد است.
امید است این برنامه کامپیوتری بتواند طیف وسیعی از بیماری ها از جمله سرطان و افسردگی را تشخیص دهد.
منبع: دیلی میل
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
گروهی از متخصصان این تحقیق را با جمع آوری صدای افراد مبتلا به بیماری در پنج حوزه اختلالات عصبی، صوتی، خلقی، تنفسی و دوران کودکی مانند اوتیسم و تأخیر گفتار آغاز کردند.
تحریریه ICTNN شبکه خبری