به گزارش ICTNN، «محمد محسن صدر» شامگاه چهارشنبه در افتتاحیه نخستین شرکت توسعه که توسط سازمان فناوری اطلاعات تاسیس شده است، اظهار کرد: برای افتتاح این شرکت حدود یک سال مراحل اداری و اجرایی را طی کردیم. تاسیس شرکت در سازمان های دولتی محدودیت های جدی دارد و سعی کردیم تمام موارد قانونی را رعایت کنیم.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: یکی از وظایف اصلی سازمان فناوری اطلاعات سرمایه گذاری در حوزه های مورد نیاز برای توسعه اکوسیستم بسترهای دیجیتال و ایجاد ظرفیت های جدید با مشارکت بخش خصوصی است. یکی از این ظرفیت ها نیز در بستر پیام رسان های داخلی شکل گرفته است. با توجه به ظرفیت های خوب ایجاد شده در این زمینه، این طرح در سازمان مطرح و تصویب شد.
وی افزود: فلسفه وجودی سازمان فناوری اطلاعات زمینه سازی برای تعالی در حوزه فناوری اطلاعات است که این را رسالت خود می دانیم. وظیفه ما این است که ریل ها را بدون ایجاد یک شرکت ایجاد کنیم. مسیر باید به گونه ای هموار شود که بخش خصوصی بدون در نظر گرفتن دولت به عنوان رقیب خود به راحتی بتواند فعالیت کند.
معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: امروز اگر بدون بخش خصوصی به توسعه فکر کنیم به جایی نخواهیم رسید چرا که دولت منابع کافی و متخصص ندارد اما ابزار حاکمیتی داریم که می توانیم از آن به درستی استفاده کنیم و مجاز به گسترش هستند. به بخش ویژه بدهید. نمونه آن فعالیتی است که بین بازیگران مختلف این حوزه شکل گرفته است که همه دور هم جمع شده اند و سازمان فناوری اطلاعات نیز به آنها ملحق شده است.
صدر با اشاره به بحث فیلترینگ گفت: ما یک موضوع کوچک را به یک مطالبه ملی تبدیل می کنیم و وقتی این موضوع کوچک تبدیل به یک مطالبه ملی شد باید در قبال آن پاسخگو باشیم.
وی ادامه داد: یک نگرانی که در بحث رفع فیلتر وجود داشت این بود که با رفع محدودیت ممکن است در حوزه پیام رسان های داخلی آسیب ببینیم در حالی که وزارت ارتباطات مسئولیت حمایت از این صنعت بومی را بر عهده دارد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات تاکید کرد: اگرچه مدتی است که فیلتر پیام رسان واتس اپ حذف شده است اما افت زیادی در پیام رسان های داخلی نداشتیم زیرا مخاطبان خود را دارند. چه اشکالی دارد که پیام رسان های بومی خود را با پیام رسان های خارجی مقایسه کنند؟ جامعه به دنبال ابزاری برای انجام کار خود است. اگر ابزار داخلی بتواند این نیاز را به بهترین نحو برطرف کند، می تواند با نمونه خارجی رقابت کند.
وی تاکید کرد: شرکت قاصدک که امروز با کمک بخش خصوصی، پیام رسان ها و سازمان فناوری اطلاعات افتتاح شد نهالی است که باید به رشد آن کمک کنیم. وقتی به بخش خصوصی اجازه شکوفایی می دهیم، باید به رشد آن کمک کنیم و آن را به یک نمونه شکست خورده تبدیل نکنیم. سازمان فناوری اطلاعات علاقه ای به سهامداری شرکت های توسعه ای ندارد، اما از سمت حاکمیتی وارد می شود و ما آماده خروج هستیم. در این بین تفاهم نامه ای امضا کردیم که هر گروهی که بخواهد وارد این شرکت شود، اجازه سهامدار شدن را داشته باشد.
معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: موضوع مهم دیگری که روی میز دولت است و باید حل شود، نابرابری است که در 5 بخش وجود دارد. ریشه بسیاری از درگیری ها در حوزه انرژی است. طرحی را به دولت پیشنهاد دادیم تا از طریق فناوری اطلاعات برای رفع اختلافات گام برداریم. امروز ابزارهای جدیدی داریم که باید از آنها برای حل مشکلات استفاده کنیم. هر جا به جنگ فناوری رفتیم، عقب ماندیم. هر جا که با یکپارچه سازی داده ها و سازماندهی مقابله کردیم، شکست خوردیم.
صدر تصریح کرد: تصمیم داریم در بخش ابردولتی نیز با بخش خصوصی تعامل داشته باشیم. هر جا تداخل زیاد باشد، آن مسیر منحرف می شود. هر گاه دولت با ملاحظات دقیق و درست عقب نشینی کرد، موفق شد.
وی افزود: وظایف کلان در حوزه هوش مصنوعی به وزارت ارتباطات محول شده و یک تکلیف ملی در حال شکل گیری است. اگر زیرساخت های پردازشی لازم در کشور شکل نگیرد، بحث هوش مصنوعی راه به جایی نمی برد. اگر مشکل را شناسایی نکنیم نمی توانیم راه حل دقیقی ارائه کنیم.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات