اما ارزان شدن اینترنت در شبکه ملی اطلاعات شاید یکی از مهم ترین ویژگی ها و مزایای آن باشد. در واقع یکی از ابعاد مهم این طرح جنبه اقتصادی آن است که هم به نفع دولت و هم مردم است. در واقع، اگر داده های محبوب مستقیماً در شبکه خانگی جریان یابد و یک بار به خارج یا داخل کشور ارسال نشود، برای همه مفید خواهد بود. نکته دیگر، در زمینه قیمت دسترسی به اینترنت نیز اعلام شد که لازم است شرکت های مختلف ارائه دهنده اینترنت، مصرف داخلی و خارجی کاربران را در اسرع وقت تفکیک کرده و برای مصارف خانگی تخفیف 50 درصدی اعمال کنند. در همین رابطه مدیرعامل یک شرکت بزرگ در زمینه ارائه خدمات وایمکس و TD-LTE درباره تاثیر شبکه ملی اطلاعات بر ارزانی اینترنت گفت: با توجه به حمایت هایی که از شرکت های تولید محتوا در طول مدت انجام شده است. در این مدت افزایش استفاده از فایل های ویدئویی شرایطی را برای اپراتورها ایجاد کرده است تا بسته های با حجم بیشتری را ارائه دهند.
با این حال، کدام یک از وب سایت های گنجانده شده در این طرح از ابتدا سوال بود. همزمان با بهره برداری از فازهای اول و دوم شبکه ملی اطلاعات و در ابتدا، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی فهرست 100 سایت پربازدید ملی که سرورهای آنها در ایران قرار دارد را به اپراتورها و شرکت های اینترنتی ارائه کرد. ، که کاربران آن با مراجعه به این سایت ها تنها نیمی از هزینه را پرداخت می کنند و تصمیم بر این شد که به تدریج این لیست تکمیل شود.
لازم به ذکر است که با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، یکی از مهمترین مزایایی که مورد توجه قرار گرفت، تفکیک نرخ اینترنت داخلی و بین المللی بود. به این معنی که کاهش 50 درصدی برای وب سایت های دارای سرور داخلی نسبت به وب سایت های خارجی در نظر گرفته شد و ارائه دهندگان خدمات اینترنت ثابت و سیار موظف شدند مطابق مصوبه این سؤال را در محاسبه هزینه اینترنت برای کاربران رعایت کنند. از نهاد تنظیم کننده
اما در دولت سیزدهم روند راه اندازی شبکه ملی اطلاعات تسریع شد که یکی از مهم ترین اقدامات وزارت ارتباطات است. به این ترتیب طرح تسریع در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات از مهرماه سال گذشته آغاز شد و هم اکنون در مرحله اجرا قرار دارد. این طرح در ابتدای دولت سیزدهم حدود 30 درصد پیشرفت داشت و بر اساس اهداف تعیین شده باید تا پایان سال 1401 به 60 درصد پیشرفت برسد. دسترسی به خدمات اجرایی آنلاین از جمله آموزش، بهداشت و درمان. و درگاه های پرداخت از مزایای اینترنت ملی است.
عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – چندی پیش در خصوص آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات گفت: امروز با افتخار اعلام می کنیم که با تلاش شبانه روزی وزارت ارتباطات، میزان تکمیل شبکه ملی اطلاعات بیش از 59 درصد افزایش یافته است. در 10 سال فقط 30 درصد پیشرفت داشته اند اما در یک سال و نیم به 59 درصد پیشرفت رسیده اند و با برنامه ریزی در عرض یک سال و نیم یعنی اینجا 1403 شبکه ملی اطلاعات محقق شود.
شبکه ملی اطلاعات در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران با حمایت همه جانبه سایر اقدامات آموزشی، حقوقی و قضایی، پاسخگوی نیازهای ارتباطی همه نوع ذینفع از جمله حداقل یکی از آنها در داخل کشور است. ، بهینه و مطمئن و امکان ارائه انواع خدمات و محتوای فضای مجازی در زمینه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، امنیتی و دفاعی از کشور فراهم می شود.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
همچنین در سند ضرورت تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات، بر ایجاد شبکه ای با قابلیت برقراری ارتباط امن و پایدار بین دستگاه ها و مراکز حیاتی کشور و میزبانی داخلی در صورت عدم وجود تاکید شده است. شبکه جهانی اینترنت در سالهای بعد از 1383 اجرای این طرح به کندی پیش می رفت تا اینکه در دولت یازدهم بر اجرای این طرح نظارت شد و در نهایت در پایان همان دولت اعلام شد که فازهای اول، دوم و سوم افتتاح شده است. و رونمایی کرد.
همچنین ایجاد زیرساخت های لازم برای استقرار شبکه ملی اطلاعات، بومی سازی دسترسی به اطلاعات، جلوگیری از خروج وجوه و گردش داخلی منابع، کاهش هزینه خدمات اینترنتی، امکان مدیریت تردد بین اپراتورها، ارتباط مستقیم اپراتورها با یکدیگر و افزایش کیفیت و سرعت دسترسی بین آنها ایجاد نقطه مشترک به معنای ایجاد شبکه ملی اطلاعات و اشتراک گذاری پایگاه داده دستگاه ها، ایجاد بستر مناسب و امن برای داخلی و شبکه های توزیع محتوای خارجی، امکان ارائه خدماتی مانند آموزش مجازی، تلفن اینترنتی، ارائه امکان ارائه محتوای داخلی و مدیریت بهتر. توزیع محتوا و کاهش تقاضا برای خدمات اینترنتی و استفاده بهینه از پهنای باند بین المللی از مهم ترین مزایای ایجاد مرکز تهاتر ترافیک شبکه ملی اطلاعات است.
البته این پروژه کاری پویا و دائمی است که باید با توجه به تکنولوژی های روز توسعه یابد. مسئولان به دنبال ایجاد شبکه ای پرسرعت، باکیفیت و ایمن در محدوده جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران برای ارائه خدمات با کیفیت، پرسرعت و لذت بخش به مردم هستند و در صورت تداوم حمایت ها، شاید این پروژه قبل از سال 1403 تکمیل شود.
به گزارش ICTNN، ایده اولیه شبکه ملی اطلاعات در سال 1383 با نام «اینترنت ملی» و «شبکه ملی اینترنت» به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشنهاد شد. در سال 1388 در قانون برنامه پنجم توسعه تحت عنوان «شبکه ملی اطلاعات» گنجانده شد و قرار بود تا پایان سال 1394 تکمیل شود و اکنون درگاههای پرداخت یا سایتهای تماشای آنلاین فیلم به اینترنت ملی متصل شدهاند و از خارج از کشور قابل دسترسی نیست در واقع مهمترین دلیل اجرای این شبکه در آن سال کاهش اتکا به شبکه جهانی اینترنت بود.
رئیس سابق سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این زمینه با بیان اینکه تعرفه سایت های داخلی طبق مصوبه نصف شده است، به ICTNN گفت: لیست بیش از 20 هزار سایت نیم بها وجود دارد. سازمان فناوری اطلاعات هم سامانه ای دارد که اعلام می کنند IP باید داخلی باشد و بعد به اپراتور تذکر داده می شود تعرفه را نصف کند.
همزمان با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در کشور، یکی از مهمترین مزایایی که مورد توجه قرار گرفته است، تفکیک تعرفه اینترنت ملی و بین المللی بوده است. در واقع برای وب سایت های دارای سرور داخلی نسبت به وب سایت های خارجی 50 درصد تخفیف در نظر گرفته شد.
وی همچنین با بیان اینکه از تخفیف های 50 درصدی اعمال شده به دلیل اجرای فازهای شبکه ملی اطلاعات در استفاده از محتوای داخلی بهره مند شده است، تصریح کرد: در حال حاضر تمامی شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی موظف به اعمال این تخفیف هستند و شرایط به گونه ای است که اگر میانگین قیمت هر گیگ اینترنت تاکنون 3000 تومان بوده و در داخل به 1500 تومان خواهد رسید. حال در نظر بگیرید که وقتی حجم مصرف مشترکی آنقدر زیاد می شود که به جای طرح های قدیمی از طرح های 500-1000 گیگابایتی استفاده می کند، در نهایت هزینه هر گیگ اینترنت به کمتر از 1000 تومان می رسد.
به گفته وی، این مشکل قیمت دسترسی به اینترنت را نیز کاهش می دهد، زیرا هر چه حجم مصرف اشتراکی بیشتر باشد، قیمت اینترنت برای او کاهش می یابد. در حالی که شاید حدود 50 درصد از مصرف کاربران این شرکت مربوط به صنعت ویدیو باشد.
در سند «نیاز به تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات» آمده است که شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت ارتباطی کل فضای مجازی، شبکه همه شبکه های کشور است. این شبکه از یک زیرساخت ارتباطی با مدیریت کاملا داخلی و مستقل، یک شبکه محافظت شده از اینترنت و یک شبکه با امکان ارائه انواع محتوا و خدمات ارتباطی در مقیاس ملی برای مردم تشکیل شده است.
وی درباره نرخ پیام رسان داخلی نیز گفت: بیش از دو سال است که بر اساس پیام رسان هایی که مرکز ملی فضای مجازی تبلیغ می کند، نرخ ترجیحی وجود دارد. بنابراین قیمت محتوای پیام رسان داخلی طبق مصوبه یک سوم است و همین تعرفه توسط اپراتورها اعمال می شود.
تحریریه ICTNN شبکه خبری