به گزارش خبرنگار اقتصادی ICTNN، «علاء الدین رفیع زاده» روز دوشنبه در همایش «افق آینده، تحول دیجیتال» با انتقاد از الکترونیکی نبودن کامل خدمات دولت در سه دهه گذشته اظهار داشت: سه دهه است که طمع کرده ایم. چرا خدمات دولتی برخلاف ادعاها الکترونیکی نمی شود و مردم از آن لذت نمی برند و مردم آنطور که ما ادعا می کنیم احساس راحتی نمی کنند.
وی افزود: در دولت چهاردهم دیگر بهانه ای برای عملکرد ضعیف که خروجی برای مردم ندارد نداریم و ناچار به برنامه ریزی هستیم. بر اساس گزارشی، چهار فناوری هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، کلان داده و فناوری ابری وجود دارد که جهان را متحول خواهد کرد.
رفیع زاده خاطرنشان کرد: در ویرایش 2018 این گزارش اشاره شده است که تا سال 2023 تحول جدیدی در مورد انسان و ماشین های هوش مصنوعی رخ خواهد داد و تا 23 درصد از ربات ها به جای انسان استفاده خواهند کرد. در نسخه 2023 این گزارش مجمع جهانی گفته شده است که تا سال 2027 حدود 83 میلیون شغل از بین می رود، در حالی که 69 میلیون شغل جدید ایجاد می شود و 14 میلیون شغل به طور کلی از بین می رود.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور تصریح کرد: در این گزارش چشم اندازی برای مشاغل ترسیم شده است که می گوید 86 درصد درخواست ها در اولویت قرار دارند و 81 درصد به آموزش نیروی کار توجه شده است.
معاون رئیس جمهور افزود: آیا می توان به منابع انسانی، زیرساخت ها و نرم افزارها نگاه کرد؟ قطعا امکان پذیر نیست و باید تغییرات لازم را انجام دهیم. سوال اصلی این است که آیا مردم امروز ما دریافت خدمات را از منظر سنتی می پذیرند؟ ما باید روش های جدیدی را اتخاذ کنیم.
رئیس سازمان اداری استخدامی کشور تاکید کرد: آمارها حکایت از الکترونیکی شدن 70 درصد خدمات الکترونیکی دستگاه های اجرایی دارد اما احساس مردم نسبت به الکترونیکی شدن خدمات حدود 10 درصد است. این حقایق وجود دارد و ما باید سعی کنیم آمار را واقعی ارائه کنیم.
وی گفت: می دانیم که در حوزه فناوری اطلاعات نیازمند ساختار جدیدی هستیم. یکی از درخواست های ما این است که دستگاه های اجرایی برای اینکه بتوانند پاسخگویی خود را در قبال مردم بهبود بخشند، ساختار سازمانی خود را بازنگری کنند و با استفاده از ابزارهای فناورانه مسیرهای جدیدی را برای بهبود سازمان خود طی کنند. برای این کار نیازی به ایجاد سازمان جدید نیست و تنها نیازمند اقدامات جدید است.
رفیع زاده تصریح کرد: در زمینه حقوق و دستمزد فعالان حوزه فناوری اطلاعات کارهایی انجام داده ایم و قطعا از این پس این موضوع را مد نظر قرار خواهیم داد. برخی از افراد حاضر در این جلسه را بیش از 2 دهه است که می شناسم. شعار دولت چهاردهم «وحدت ملی» است و ما نیازمند وحدت بین دستگاهی هستیم. وزارت ارتباطات باید در تامین زیرساخت ها این موضوع را مد نظر قرار دهد.
رئیس سازمان اداری استخدامی افزود: دولت هوشمند بر عهده یک سازمان نیست. وزارت ارتباطات متولی زیرساخت ها، سازمان اداری استخدامی 7000 خدمت در دستگاه های اجرایی و سازمان برنامه و بودجه وظایف دیگری دارد. همه اینها باید دست به دست هم دهند تا اتفاقات خوبی در کشور بیفتد. این توافق صورت گرفته و اکنون سندی تنظیم شده تا به عنوان سند هوشمندسازی خدمات دولت به صورت یکپارچه و خلاصه شده توسط رئیس جمهور به دستگاه ها ابلاغ شود تا مبنای اقدامات دستگاه ها قرار گیرد.
به گزارش ICTNN، در بخشی از این برنامه یازدهمین اعطای تندیس ارزیابی کیفیت خدمات الکترونیکی پورتال ها و پورتال های دستگاه های اجرایی کشور برگزار شد.
در این مراسم تندیس ارزیابی به کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان تعزیرات حکومتی، بیمه مرکزی، شرکت ارتباطات زیرساخت و وزارت آموزش و پرورش اهدا شد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات