اتکای فزاینده گوگل به هوش مصنوعی در مراکز داده و افزایش قابل توجه مصرف انرژی منجر به افزایش بیش از 48 درصدی انتشار گازهای گلخانه ای این غول اینترنتی شده است.
به گزارش ICTNN، در گزارش “محیط زیست 2024” این شرکت، گوگل اکنون اعتراف کرده است که عدم اطمینان قابل توجهی در مورد دستیابی به هدف خود وجود دارد و میگوید دستیابی به هدف بسیار جاهطلبانه صفر خالص آلایندگی تا سال 2030 آسان نخواهد بود.
شرکت مادر گوگل، آلفابت، در سال 2020 اعلام کرد که تا سال 2030 کل تجارت خود را با انرژی بدون کربن اداره خواهد کرد.
گوگل در ماه مه فاش کرد که قصد دارد 1.1 میلیارد دلار برای توسعه مرکز داده اصلی خود در فنلاند به دلیل دسترسی آن سایت به انرژی سبز هزینه کند. با این حال، این شرکت با تقاضای فزاینده ای برای برق مواجه است که در صنایع مختلف در اقتصادهای غربی دیده می شود که عمدتاً ناشی از افزایش استفاده از هوش مصنوعی است.
سال گذشته، در گزارشی با عنوان “دوران تقاضای یکنواخت برق به پایان رسیده است”، شرکت مشاوره برق “Grid Strategies” اعلام کرد که برنامه ریزان شبکه ایالات متحده، از جمله اپراتورهای انتقال منطقه ای و شرکت های برق، رشد تقاضای برق را طی پنج سال پیش بینی می کنند. . تقریبا دو برابر شده اند. به ویژه هوش مصنوعی تقاضا برای برق را افزایش داده است.
به گفته موسسه تحقیقات انرژی الکتریکی (EPRI)، تا سال 2030، مراکز داده تا 9 درصد از کل برق تولید شده در ایالات متحده را مصرف خواهند کرد که در حال حاضر به دلیل رشد سریع فناوری های انرژی بر مانند مصنوعی، 1.5 درصد افزایش یافته است. فن آوری ها هوش در مقام مقایسه، بخش صنعتی ایالات متحده در سال گذشته 1.02 میلیون گیگاوات ساعت برق مصرف کرده است که معادل 26 درصد از برق مصرفی این کشور است.
به گفته OilPrice، با توجه به اینکه سرورهای هوش مصنوعی تشنه انرژی هستند، این نتایج چندان تعجب آور نیست. Digieconomist تخمین زد که یک سرور Nvidia DGXA 100 به اندازه چندین خانه آمریکایی برق مصرف می کند، در حالی که مراکز داده بزرگ می توانند یک گیگاوات برق مصرف کنند که معادل خروجی یک نیروگاه هسته ای است.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات