جدول زیر تغییرات سرعت اینترنت همراه در دو اپراتور بزرگ کشور را نشان می دهد:
به گزارش ICTNN، سرعت اینترنت یکی از موضوعاتی است که همواره مورد توجه کاربران بوده و یکی از شاخص های کیفی خدمات اینترنتی به شمار می رود، این در حالی است که در چند ماه گذشته برخی از سرعت های اینترنت گلایه هایی داشته و دولت سیزدهم در حال گرفتن آن است. اقدام در این زمینه برای افزایش سرعت است.
به نظر میرسد بهبود زیرساختها میتواند سرعت اینترنت کشور را در آینده با توجه به افزایش مصرف دیتا به دلیل همهگیری کرونا تثبیت کند.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
این افزایش مصرف دیتا در اپراتورهای تلفن همراه باعث گلایه شهروندان از کندی اینترنت در روزهای اخیر شده است. موضوعی که دولت دلیل اصلی عدم ارتقاء زیرساخت ها را در گذشته می داند. این در حالی است که طی شش ماه گذشته دولت تلاش کرده است متوسط افزایش سرعت 10 درصدی را برای اینترنت ثابت و همراه ایجاد کند.
حجم دیتای مصرفی مشتریان ایرانسل نیز نشان می دهد که حجم دیتای مصرفی از 12200 ترابایت با 170 درصد افزایش به 17050 ترابایت رسیده است در حالی که مصرف نسل چهارم از 10500 ترابایت به حدود 15500 ترابایت رسیده است.
به گفته سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تاثیر مستقیم افزایش مصرف بر سرعت به دلیل کمبود منابع مورد نیاز شبکه است و در واقع دلیل اصلی وضعیت فعلی در حوزه کیفیت اینترنت، عدم توسعه شبکه اپراتورها است. متناسب با افزایش مصرف کاربر.
بررسی وضعیت اینترنت در کشور به ویژه اپراتورهای همراه اول و ایرانسل طی یک سال گذشته بر اساس اطلاعات سامانه های مدیریت شبکه اپراتورها نشان می دهد که حجم مصرف دیتای مشتریان در شهرهای بزرگ افزایش یافته است. سرعت به دلیل مصرف کاهش یافته است. یکسان نبود و جهش و کاهش ناگهانی نبود.
حجم دیتای مصرفی مشتریان همراه اول در سال گذشته از 12 هزار ترابایت به 17 هزار و 200 ترابایت افزایش یافته که حدود 34 درصد افزایش داشته است، ضمن اینکه مصرف نسل چهارم از 9450 ترابایت به حدود 14560 ترابایت رسیده است.
بر اساس این گزارش، پس از شیوع ویروس کرونا و محدودیتها، اکثر مشاغل شروع به ارائه خدمات به صورت آنلاین و اینترنتی کردند که با توجه به افزایش فعالیتهای آنلاین در کشور، مصرف کاربران اینترنت نسبت به قبل افزایش یافته است. بوده است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری