به گزارش ICTNN، از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در آخرین روزهای بهار 1402 گامی موثر در معاونت علمی ریاست جمهوری با هدف حمایت همه جانبه از توسعه و نوآوری در حوزه فناوری های ارتباطی و ارتباطی و ستاد جدیدی با همین عنوان تشکیل شد. گرفت
ارتباطات نسل جدید، امنیت سایبری، اطلاعات، ارتباطات کوانتومی، فناوری ماهواره و سنجش از دور حوزه های فعالیت ستاد توسعه فناوری ارتباطات و ارتباطات است و عموم مردم، دانشجویان، دانشگاهیان، شرکت ها و هسته های فناوری مخاطبان آن محسوب می شوند.
این ستاد با ماموریت و هدف اصلی کمک به گروه های فناور، کسب و کارهای نوپا و شرکت های دانش بنیان و رفع مشکلات مادی و معنوی آنها به ارائه خدمات در سراسر کشور می پردازد.
دبیر ستاد توسعه فناوری های اتصال و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اشاره به برنامه های ویژه ستاد برای حمایت از فعالیت هسته های نوین و فناوری، شرکت های دانش بنیان و صنایع بزرگ بیان کرد: هسته های فناوری، استارت آپ ها یا گروه های دانشجویی و دانشگاهی. کسانی هستند که برای توسعه یک محصول یا خدمات فناورانه دور هم جمع شده اند و علاوه بر اینکه می توانند از مشاوره های تجاری بهره مند شوند، در صورت انجام پروژه های مشترک بین صنعت و دانشگاه از طریق آنها و یا همکاری با بین المللی ذیصلاح از آنها حمایت می شود. نهادها خواهد شد
«سید محمد کرباسی» در خصوص حمایت ستاد از شرکت های دانش بنیان گفت: این شرکت ها محصولات مبتنی بر فناوری تولید می کنند و پس از دریافت تاییدیه دانش بنیان از مزایای بسیاری بهره مند می شوند که از جمله آن می توان به پذیرش بودجه اعتبار مالیاتی از کلان اشاره کرد. وی صنایع را در قالب پروژه های تحقیق و توسعه یا سرمایه گذاری، دریافت تسهیلات مختلف از معاونت علمی و فناوری و یا همکاری با سربازان نخبه ای که مایل به فعالیت در حوزه های فناوری هستند، عنوان کرد.
کرباسی ادامه داد: علاوه بر این، ستاد حمایت های دیگری را نیز برای رفع مشکلات و چالش های پیش روی شرکت ها و مراکز فناوری در نظر گرفته است. از پیگیری استقرار در پارک های علم و فناوری تا معرفی موسسات و صنایع برای جذب پروژه ها و حمایت از شرکت در رویدادها، دعوت نامه ها و غرفه های نمایشگاه های ملی و بین المللی.
به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری های اتصال و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، این ستاد در تعامل با صنایع بزرگ، چالش ها و نیازها را شناسایی و در راستای رفع چالش های فناورانه آنها، خدمات رسانی را انجام داد. از جمله برگزاری رویدادهای چالش فنی، معرفی شرکت های دانش بنیان و تامین هسته های فناوری توانمند و پیگیری اعطای اعتبارات مالیاتی در دو حوزه تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری.
وی اتصال را به معنای ایجاد ارتباط بین اشیا و هوشمندسازی حوزه های مختلف از جمله صنایع، معادن، کشاورزی و سایر بخش ها دانست و افزود: رشته هایی که به بحث اتصال و ارتباط بیشتر مربوط می شود عمدتاً شامل رشته هایی مانند برق می شود. مهندسی، مخابرات، الکترونیک، کامپیوتر و بهویژه فناوریهای ارتباطی نسل جدید مانند نسل پنجم و ششم اینترنت هستند.
کرباسی رشته ارتباطات کوانتومی، ماهواره و ارتباطات زنجیره ای که مربوط به فناوری های ماهواره ای و امنیت سایبری و اینترنت اشیا است را از دیگر علوم مرتبط با این حوزه برشمرد.
اهمیت هوش در بخش کشاورزی
کرباسی رصد و شناسایی اکوسیستم فناورانه در حوزه اتصال و ارتباطات را ماموریت اصلی این ستاد دانست و یادآور شد: در این راستا به دنبال هوشمندسازی هستیم و معتقدیم با کمک این فناوری می توان اقدامات زیادی را انجام داد. توسعه یافته و بسیاری از مشکلات مهم کشور قابل حل است. را ثابت کرد
دبیر ستاد توسعه فناوری های اتصال و ارتباطات با اشاره به کاربردهای مهم هوش در بسیاری از حوزه ها به ویژه کشاورزی گفت: هوشمندی مقوله ای گسترده و پیچیده است و یکی از مهم ترین بحث های آن بازار و اقتصاد است. امروزه هوشمندسازی بخش کشاورزی در جهان با توجه به افزایش جمعیت جهان، افزایش تقاضا برای تولید و عملکرد بالاتر محصول، نیاز به استفاده بهینه از منابع طبیعی و افزایش استفاده و افزایش استفاده از منابع طبیعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. پیچیدگی فناوری اطلاعات و ارتباطات
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات