کاهش قیمت برای تشویق مردم
کاهش تعرفه اپراتورها
هزینه ها به دلار درآمد به ریال
معاون توسعه راهبردی و نظارتی بازار تاکید کرد: علاوه بر بحث منابع مالی که با حمایت دولت تا حدود زیادی حل شده است، بحث زمین و استفاده از داکت های مخابراتی است. ، شهرداری ها و توانیر انجام می شود، پروژه فیبر نوری سرعت بیشتری می گیرد.
این تخلف بیش از 40 روز ادامه داشت. موضوع گرانی بسته های اینترنتی ادامه داشت تا اینکه پرونده در سامانه تعزیرات حکومتی بررسی شد و رگولاتوری اعلام کرد در صورت ادامه این تخلف، تعلیق مجوز و کاهش مدت اعتبار پروانه در انتظار اپراتورها خواهد بود.
عباسی خاطرنشان کرد: در حوزه تلفن همراه با توجه به رقابت جدی که در 10 تا 15 سال گذشته بین اپراتورها شکل گرفت، انگیزه سرمایه گذاری افزایش یافت و این امر موجب توسعه خوب اپراتورها شد.
«محمدعلی اسفنانی» در این خصوص افزود: پرونده تخلف اپراتورهای تلفن همراه در بسته های اینترنتی، ارجاع از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، اپراتور همراه اول به پرداخت جریمه هفت هزار و 603 میلیارد ریالی به دولت. وجه و پلمپ پروانه واحد آنها به اولین مهر تخلف و اپراتور ایرانسل به پرداخت پنج هزار و 407 میلیارد ریال جریمه نقدی و مجوز ممهور به اولین مهر تخلف محکوم شد.
سرانجام در اواسط آبان ماه سال گذشته مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران از محکومیت دو اپراتور تلفن همراه (همراه اول و ایرانسل) به مبلغ بیش از 13 هزار میلیارد ریال به دلیل اخذ وجه اضافه از مشتریان خبر داد. در بسته های اینترنتی
بیژن عباسی آرند، مدیرعامل اپراتور ایرانسل در گفت و گو با خبرنگار ICTNN، درباره علت اصلی توسعه نیافتن زیرساخت های ارتباطی کشور در گذشته گفت: واقعیت این است که در گذشته سرمایه گذاری در این اپراتور صورت نمی گرفت. زمینه توسعه زیرساخت ها و شرکت مخابرات به بخش خصوصی واگذار شد. تبدیل شد.
به گزارش ICTNN، بر اساس مصوبه شماره 5-232 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در سال 1335 سقف تعرفه هر کیلوبایت اینترنت برای سیم کارت های دائمی 0.4 ریال و برای سیم کارت های اعتباری 0.4 ریال تعیین شده است. . یعنی هزینه یک گیگابایت اینترنت در سیم کارت های دائمی بر اساس تعرفه عادی حدود 440 هزار ریال و برای خطوط اعتباری حدود 340 هزار ریال است، اما برای رفاه حال مشترکین اپراتورهای تلفن همراه بسته های تشویقی اینترنت را با تخفیف مناسب و از طریق کانال های مختلف در دسترس هستند. قرار دادند
وی با تاکید بر اینکه راه حل این مشکل سرمایه گذاری است، تصریح کرد: برای حل این مشکل یا باید دولت سرمایه گذاری کند و یا اجازه و بستری را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی، سهامداران و بهره برداران فراهم کند. راه حل دوم در صورت وجود انعطاف در اصلاح سیاست ها و تعرفه ها امکان پذیر است.
در ژوئیه 2019 برخی از اپراتورها به همراه یکدیگر بسته های پرمصرف خود را در شب حذف کردند و قیمت برخی از بسته ها را افزایش دادند. اتفاقاتی که در آن زمان رخ داد حکایت از آن داشت که مشکلات در حوزه ارائه دهندگان اینترنت به قدری افزایش یافته که حاضرند حتی بابت تخلفی که مرتکب شده اند جریمه بپردازند اما از مطالبات خود کوتاه نمی آیند.
این وضعیت تا مدت ها ادامه داشت و اپراتورها از این موضوع گلایه ای نداشتند. اما از حدود سه سال پیش با افزایش قیمت تجهیزات، اعمال تحریم های ظالمانه بر کشور، افزایش مصرف دیتا توسط کاربران، فرسودگی تجهیزات و اپراتورها و نیاز به واردات تجهیزات برای نوسازی. ، اپراتورها را به فکر افزایش تعرفه انداخت.
وی تاکید کرد: اکنون بیش از یک و نیم میلیون پورت فیبر نوری در کشور داریم و با پست بانک در حال برنامه ریزی هستیم تا مودم هایی با تسهیلات ویژه در اختیار مردم قرار دهیم تا علاقه مند به استفاده از فیبر نوری باشند زیرا فاصله قیمتی بین فیبر نوری وجود دارد. تجهیزات و اینترنت به طور معمول فاصله قابل توجهی است و کاربر متقاضی برای دریافت پورت فیبر نوری باید حدود 3 میلیون تومان هزینه کند.
هزار و سیصد میلیارد تومان جریمه اپراتورها در تعزیرات
وی گفت: چند سال پیش اپراتورها سالانه یک میلیارد دلار برای توسعه تجهیزات خود سرمایه گذاری می کردند که اکنون این رقم به 250 تا 300 میلیون دلار در سال رسیده است. در این حوزه هزینه ها به صورت ارزی و درآمد ریالی است و علاوه بر این، قیمت ارز نیز در چند سال اخیر افزایش یافته است، بنابراین توانایی اپراتورها برای سرمایه گذاری ارزی کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: شرکت مخابرات به دلیل بافت فرسوده و قدیمی نتوانست ساختار خود را بازسازی کند و برنامه توسعه جدی را با توجه به نیاز کشور انجام دهد به همین دلیل حوزه زیرساختی کشور توسعه نیافت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم گفت: تردیدی وجود ندارد که در بخش های مختلف تاخیر صورت گرفته است. می گویند ما در آن سال ها تعرفه ها را سرکوب نکردیم، پس چطور 2 اپراتور بزرگ کشور پرونده 1300 میلیارد تومانی جریمه دارند؟ این مورد مربوط به جریمه اپراتورها برای افزایش حداقلی قیمت بسته های اینترنت است. اگر اسم این سرکوب تعرفه نیست پس چیست؟ آیا درست است که با سیاست ورزی و مردمی ماندن تعرفه پنج سال ثابت بماند و در نهایت منجر به توسعه نشدن شود؟
این مشکل با حذف و افزایش قیمت برخی از بسته های اینترنتی اپراتورها پایان یافت. پس از آن هیات وزیران مصوبه ای را تصویب کرد که بر اساس آن اپراتورها نمی توانند در سال 1400 اینترنت را افزایش دهند.
«مهدی روحانی نژاد» سرپرست معاونت راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور نیز در این خصوص به خبرنگار ICTNN گفت: دلیل اصلی توسعه نیافتن زیرساخت های شبکه ارتباطی ثابت در کشور نبود سرمایه گذاری در این بخش.” اما مسائل پیرامون تجهیزات و امکانات شرکت مخابرات نیز از موضوعات جدی در بحث عدم توسعه محسوب می شود.
پروژه فیبر نوری که به گفته «عیسی زارع پور» نسخه شفابخش حل مشکلات اینترنت کشور است و در کنار بهبود وضعیت اینترنت ثابت می تواند به جلوگیری از اشباع شبکه موبایل کمک کرده و اینترنت کشور را برای سال ها بیمه کند. یک پروژه ملی است که هدف آن دستیابی به نصب آن باید تمامی اپراتورهای ثابت و سیار پای کار بیایند.
عباسی افزود: مجموع هزینه خدمات دیتا در کشور تفاوت قابل توجهی با هزینه ای که مشترک خریداری می کند، ندارد و گاه از این هم بیشتر است. در صورت بازنگری در تعرفه ها، فرصت و ظرفیت گسترش شبکه توسط اپراتورها فراهم می شود.
همکاری نهادی برای توسعه فیبر نوری و افزایش کیفیت اینترنت
در همان سال هایی که این مصوبه در کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تصویب شد، اینترنت کاربران زیادی نداشت و اپراتورها برای ترغیب مردم به استفاده از این امکان و همچنین رقابت با یکدیگر، پیشنهاد دادند. اینترنت با قیمتی کمتر از آنچه برای آنها تصویب شده است. ، می فروختند.
روحانی نژاد تصریح کرد: در حال حاضر در حال مذاکره با پست بانک هستیم و با سایر بانک های کشور که تسهیلات می دهند نیز در این زمینه صحبت خواهیم کرد تا بتوانیم مودم های فیبر نوری را به صورت اقساطی به مردم تحویل دهیم.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وی افزود: در هیچ کجای دنیا اینطور نیست که کاری را از صفر شروع کنیم اما به هر دلیلی در این سال ها از امکانات شرکت مخابرات مانند داکت و سیم استفاده نشده است که باعث شده سرعت توسعه کاهش یابد. ” مورد بعدی که دنبال می کنیم بحث شهرداری و توانیز است. اگر این دو نهاد روی کار بیایند، می توان انتظار داشت که توسعه اینترنت ثابت شتاب بیشتری بگیرد.
مدیرعامل ایرانسل خاطرنشان کرد: این کیفیت حتی قبل از شیوع ویروس کرونا نیز ادامه داشت، اما زمانی که مصرف اینترنت به دلیل این بیماری افزایش یافت، عملاً ظرفیت رایگان برای شبکه وجود ندارد و در برخی ساعات مشترکان با مشکل اینترنت مواجه میشوند. کیفیت
دیروز – سه شنبه – وزیر ارتباطات از پروژه های تکمیل شده به مناسبت هفته دولت رونمایی کرد. این پروژه ها مربوط به مراکز داده، رایانش ابری و خدمات فیبر نوری در شهرهای مختلف کشور بود.
تحریریه ICTNN شبکه خبری