وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات متوسط سهم جهانی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی را 15 درصد و در کشور ما در سال گذشته 7.9 درصد دانست و اعلام کرد: آمادگی داریم تا پایان هفتم این رقم را افزایش دهیم. طرح توسعه. به 15 درصد برسیم.
به گزارش ICTNN، عیسی زارع پور در چهارمین همایش بین المللی صندوق توسعه ملی با عنوان «نقش صندوق توسعه ملی در اجرای برنامه هفتم» با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در حوزه فناوری گفت: از سال 1386 و ارسال ماهواره امید تا قبل از دولت سیزدهم، 13 پرتاب در حوزه فضایی داشته ایم، اما طی دو سال و نیم، 12 پرتاب فضایی داشته ایم و با دقت خوبی به تصاویر رسیده ایم. که می تواند مبنای اتفاقات خوبی باشد و از داده های آن برای مبارزه با زمین خواری با استفاده از روش های هوش مصنوعی استفاده شود.
وی با اشاره به نقش صندوق توسعه در اقتصاد دیجیتال در برنامه هفتم توسعه گفت: اقتصاد دیجیتال خلق ارزش اقتصادی مبتنی بر فناوری های نوین اطلاعات و ارتباطات است که بر معماری سه سطحی تکیه دارد. ارتباطات لایه اصلی فناوری اطلاعات است که شامل سخت افزار و نرم افزار می شود. سطح بعدی اقتصاد پلت فرم است، کسب و کارهای آنلاین جدیدی که با ظهور فناوری اطلاعات ظهور کرده اند. تا قبل از این فرصت لذت بردن از خدمات جابجایی مسافر و خرید آنلاین را نداشتیم که در 10 سال اخیر به لطف فناوری امکان پذیر شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: سطح سوم که در حال گسترش است، هوشمندسازی است، یعنی استفاده از فناوری های نوین برای افزایش بهره وری و ارتقای کارایی صنایع مختلف که برخی کشورها به آن اینترنت پلاس می گویند، یعنی اینترنت و هر منطقه ای که می تواند به آرامی آن را متحول کند. در سراسر جهان، اپراتورها نه تنها به سمت ارائه زیرساخت ها، بلکه به سمت راه حل ها و به دنبال افزایش بهره وری صنعت حرکت کرده اند.
زارع پور با تاکید بر عزم جدی برای توسعه اقتصاد دیجیتال در سال های اخیر گفت: کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال را در دولت با اختیارات اصول 127 و 138 قانون اساسی به منظور رفع موانع توسعه تشکیل داده ایم. از اقتصاد دیجیتال یکی از خوبی ها این است که در قانون برنامه هفتم، توسعه فصلی در حوزه اقتصاد دیجیتال را پیش بینی کردیم و بین پنج تا هفت درصد از مفاد قانون برنامه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم است. مربوط به این حوزه است، با این تفاوت که در 9 مقاله مستقیماً به حوزه اقتصاد دیجیتال و فناوری اطلاعات پرداختیم.
وی گفت: این حوزه دارای فناوری های کلیدی از جمله نسل پنجم، فیبر نوری، اینترنت اشیا، کلان داده، هوش مصنوعی، واقعیت افزوده و روباتیک است. فن آوری هایی که زمینه را فعال می کند. چندین عنصر به ما در توسعه اقتصاد دیجیتال کمک می کند. بزرگترین مشکل زیرساخت امن و پرسرعت است. علاوه بر این، موضوع دادهها نقش کلیدی در حوزه پلتفرم ایفا میکند و هر چه تعداد کاربران در پلتفرمها بیشتر باشد، دادههای بیشتری جمعآوری میشود و میتوان تحلیلهای دقیقتری ارائه کرد. در سطوح بالاتر باید کشور را به سمت استفاده حداکثری از فناوری های جدید سوق داد، یعنی هوشمندسازی و اقتصاد دیجیتال.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر لزوم افزایش سهم اقتصاد دیجیتال تاکید کرد و گفت: میانگین سهم جهانی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی 15 درصد و در برخی از کشورها به 40 درصد میرسد و کشورهای همسایه نیز گاهاً این سهم را دارند. جلوتر از ما در کشور ما این رقم در سال گذشته 7.9 درصد بود و فکر می کنیم امسال 8.5 درصد باشد.
زارع پور ادامه داد: ما هدف خود را به شورای اسلامی اعلام کردیم که می توانیم به سهم 15 درصدی برسیم اما در مجلس گفتند ممکن است تحقق آن غیرممکن باشد و آن را 10 درصد تعیین کردند اما حاضریم آن را به 15 درصد افزایش دهیم. تا پایان برنامه هفتم، آن را انجام دهیم. زیرا در سال های اخیر حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات همواره پیشرو بوده و میانگین رشد آن سه برابر متوسط رشد کشور بوده و در برخی سال ها به 35 درصد نیز رسیده ایم. این نشان دهنده ظرفیت ویژه این بخش است.
در ایران بسیاری از خدمات آنلاین از پلتفرم های محلی استفاده می کنند
وی تاکید کرد: در حالی که در بسیاری از کشورها بسترهای غالب برای ارائه خدمات، بسترهای آمریکای غربی است، در کشور ما بسیاری از خدمات از نسخه های بومی استفاده می کنند و این اکوسیستم برای کشور حیاتی است. بر اساس این ظرفیت، بندهایی را در سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه مطرح کردیم و توجه ویژه ای به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات شد. در تمام لوایح اقتصاد دیجیتال سعی شده است که روحیه پیشرو کشور به سمت هوشمندسازی و اقتصاد دیجیتال حرکت کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به برنامه توسعه فیبر نوری در کشور گفت: در لایه زیرساختی که نقش بسیار کلیدی در حوزه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی دارد، متعهد شده ایم که تا پایان سال در برنامه هفتم تمامی ساختمان های کشور با فیبر نوری به شبکه متصل می شوند. این کار بسیار سنگین است; ما 1450 شهر داریم و هر خیابان در این شهرها باید جستجو شود. در حال حاضر کار شروع شده و یک سوم کشور تحت پوشش قرار گرفته است اما وظیفه ما در برنامه هفتم این است که علاوه بر این پوشش و امکان اتصال، خود ارتباط نیز برقرار شود و 80 درصد مردم وصل شوند. . به فیبر نوری
زارع پور با بیان اینکه ایجاد مراکز پردازش سریع زیرساخت هوش مصنوعی است، گفت: در حال راه اندازی دیتاسنترها در سه نقطه کشور مشهد، اصفهان و تهران هستیم که زیرساخت ها آماده است و در این راستا می گوییم. به صندوق توسعه مراجعه کنند. خواسته دولت این است که مجموعه ای منسجم برای هدایت هوش مصنوعی داشته باشد. در زمینه ظرفیت سازی، از اپراتور اطلاعاتی در موسسات دولتی و خصوصی گرفته تا ایجاد سازمان اطلاعاتی و نوآوری امنیتی در نهادهای دولتی، چاره ای نداریم جز اینکه سازمان ها را به استفاده از این فناوری سوق دهیم. بنابراین ابتدا باید این مار را در سازمان دولتی از بین ببریم.
اهمیت شناخت دارایی های دیجیتال
وی تاکید کرد: در قانون برنامه هفتم پیش بینی شده است که سازمان نوآوری و هوشمندی باید در مجموعه های مختلف تشکیل شود. تدوین سند نظام اقتصاد دیجیتال به وزارت ارتباطات سپرده شده است و دولت باید ظرف شش ماه سند هوش مصنوعی را تهیه کند. ما در برنامه به طور جدی در مورد بودجه در این زمینه بحث کردیم. شناخت داراییهای دیجیتال برای شرکتهای این حوزه، برای این حوزه که میخواهند سهامی عام شوند نیز مهم است و روش ارزشگذاری داراییهای آنها همچنان بر اساس گذشته است، وقتی داراییهای مشهود را میبینند. در حالی که کل دارایی یک شرکت در پلت فرم آن نهفته است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: تسهیل در عرضه شرکت های این حوزه در بورس از جمله بندهایی است که بر عهده وزارت اقتصاد و وزارت ارتباطات گذاشته شده است. در حال حاضر ما فقط چند شرکت درجه دو در بورس داریم که در این دولت اتفاق افتاد. اگر راه را برای ورود این شرکت ها به بورس هموار کنیم، می توانند به سرعت به رشد خود ادامه دهند. همچنین موضوع حفاظت از اطلاعات شخصی سنگ بنای نوآوری در فناوری و حضور مردم در بسترهای ملی است تا بتوانیم به سهم 15 درصدی از اقتصاد دیجیتال دست یابیم.
زمینه های همکاری وزارت ارتباطات و صندوق توسعه ملی
زارع پور با بیان اینکه چند محور با همکاری صندوق داریم، گفت: در بحث توسعه زیرساخت های ارتباطی و فیبر نوری بسیاری از مشکلات برطرف شد و در قانون بودجه شهرداری ها موظف شده اند به موقع مجوز حفاری را اعطا کنند. . دو هفته، اما یکی از بزرگترین مسائل تامین مالی این است که صندوق می تواند کمک کند و همچنین منطقه بازدهی بالایی دارد.
وی ادامه داد: در حوزه ارتباطات و زیرساخت های فرآوری موضوع صادرات محصولات حائز اهمیت است. ما جزو پنج کشوری هستیم که تجهیزات انتقال پرسرعت بر پایه فیبر نوری تولید می کنیم و می توانیم با همکاری صندوق این محصول را صادر کنیم حتی اگر از قبل مشتری صادراتی برای این محصول وجود داشته باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه هوشمندسازی صنایع مختلف می تواند موجب بهره برداری بیشتر شود گفت: صندوق می تواند ما را در آموزش اپراتورهای هوشمند و تامین مالی آنها یاری کند. سازمان برنامه به ما اجازه این کار را داده است، اپراتور هوش مصنوعی نیست، بلکه یک اپراتور هوش است و می تواند یک راه حل کلی برای بهره وری کسب و کار ارائه دهد.
زارع پور، در صنعت فضایی، بین المللی شدن پلتفرم های ملی با ظرفیت حضور در کشورهای منطقه و توسعه اپلیکیشن های هوش مصنوعی، کمک های صندوق می تواند موثر باشد. صندوق می تواند با همکاری وزارت ارتباطات به تحقق اهداف برنامه هفتم کمک کند و بعد از پنج سال ارزیابی نکند که این طرح به 40 درصد رسیده است. ما این اهداف را برای ایجاد ارزش افزوده برای مردم و اکوسیستمی که شکل گرفته است تا پایدار بماند و نیروهای انسانی امید به آینده را حفظ کنند و حتی روند مهاجرت را که یکی از دغدغه های اصلی ما است معکوس کنیم قابل دستیابی می دانیم. . .
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات