به گزارش خبرنگار اقتصادی ICTNN، ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم صبح امروز پنجشنبه پس از تحویل گرفتن این وزارتخانه از عیسی زارع پور در دیدار با معاونان وزارت ارتباطات اظهار داشت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت چهاردهم به طور کامل در حال توسعه هستند. در مدتی که در قوه قضائیه خدمت می کردیم مشکل ما بر عهده خانواده ارتباطات بود. من می خواهم از این فرصت استفاده کنم و نگاهی به دیدگاه رئیس جمهور در مورد کابینه داشته باشم. این یک تجربه جدید است و در نظر داریم از تمام ظرفیت های کشور در زمینه های مختلف تخصصی نهایت استفاده را ببریم.
وی بیان کرد: این یک تجربه جدید است و فراز و نشیب های خاص خود را خواهد داشت، اما قطعا تلاش می کنیم با همین نگاه و استفاده از حداکثر ظرفیت نیروهای خانواده ارتباطی پیش برویم.
هاشمی افزود: برنامه ما پیشبرد برنامه هفتم توسعه است و از هر فردی که ما را حمایت کند در این مسیر استفاده می کنیم و از آنها حمایت می کنیم. با برنامه هفتم توسعه روح تازه ای در بدنه وزارت ارتباطات دمیده شده است. یکی از بندهای این برنامه، نگاه به اهداف به صورت کمی که در اصل 64 آمده است، به ما کمک می کند تا بتوانیم بر اساس یک مبنا و اعداد مشخص با یکدیگر صحبت کنیم. در بسیاری از موارد که نمی توانیم کمی صحبت کنیم، ممکن است فاصله ایجاد شود و باعث واگرایی شود.
وزیر ارتباطات افزود: برنامه های جاری وزارت ارتباطات به ما کمک می کند تا بدون اتلاف وقت برنامه های مورد نظر را دنبال کنیم. در مواد مختلف برنامه هفتم حوزه های مختلفی هدف گذاری و پیگیری شده است. بحث شبکه ملی اطلاعات یکی از وظایف قانونی ماست و با جدیت کامل این موضوع را پیگیری کرده و در حدود اعتبارات تخصیص یافته به سرمنزل مقصود خواهیم رساند. راه پیش رو جاده همواری نیست زیرا قسمت اولیه در تحقق اهداف و برنامه ها سریعتر است اما سرعت رشد و شتاب بعدا کاهش می یابد.
هاشمی با اشاره به اهمیت اقتصاد دیجیتال گفت: اعتقاد ما این است که ماموریت های ارتباطی فراتر از یک ماموریت داخلی است و در توسعه اقتصاد دیجیتال باید بر حوزه ها و صنایع مختلف تمرکز کرد. در این زمینه نیاز به جذب سرمایه داریم که پست بانک به عنوان یک بانک تخصصی به ما کمک خواهد کرد. باید به سمتی برویم که از ظرفیت بورس و سرمایه گذاری خارجی استفاده کنیم.
وی گفت: ریتمی که در زمینه پیشرفت وجود داشت کند شده است. یکی از دلایل آن این است که وقتی به دنبال سرمایه گذار در حوزه اقتصاد دیجیتال هستیم، این نگرانی وجود دارد که امکان بازگشت سرمایه وجود دارد؟ نقدینگی چیست؟ و در این بین فعال شدن بورس تخصصی می تواند سرمایه گذاران را با اطمینان بیشتری وارد این بخش کند.
هاشمی تاکید کرد: با برنامه ریزی دکتر سالاریه شاهد اتفاقات خوبی در توسعه صنعت فضایی هستیم. این عرصه باید به صورت جدی تقویت شود و موفقیت های سال های گذشته ادامه یابد. دولت هوشمند الزاماتی دارد که با وجود دستاوردهای زیادی که به دلیل تلاش های قبلی اتفاق افتاده است، مردم کمتر احساس می کنند. به دلیل سیستم های مدیریتی که می گویند ابتدا برنامه ریزی می کنیم و سپس بر اساس بازخورد برنامه ها را اجرا و اصلاح می کنیم. نگاه ما این است که با آسیب شناسی کارشناسی، علمی و تعامل حداکثری با مردم گام های محکم تری برداریم چرا که موجب شفافیت و ارتقای سرمایه اجتماعی کشور و نظام می شود.
وزیر ارتباطات افزود: قانون «پایداری» قانونی است که اگر اجرا نشود چرخه هوشمند پیشرفت نمی کند. بر اساس این قانون دستگاه های مختلف موظف هستند داده های خود را در اختیار دولت هوشمند قرار دهند. منابع کشور محدود است و اگر بخواهیم در عرصه های مختلف رشد کنیم باید بهره وری را موضوع مهمی بدانیم. دولت هوشمند می تواند در این زمینه کمک کند. مهمترین مبنای این موضوع، اجرای قانون «دوام» داده ها و اطلاعات ملی است. در این قسمت به دلیل اینکه عوارض خاص خود را دارد، آنطور که نیاز بود اقدام نکردیم.
وی بیان کرد: موضوع دیگر حاکمیت داده ها در کشور است که برای همه دولت ها و دولت ها مهم است. یکی از دغدغههای جدی ما و فعالان ارتباطات و فناوری اطلاعات، نحوه مدیریت حاکمیت ما در بسترهای خارجی است. ما معتقدیم خانواده ها دغدغه فرزندان خود را دارند و باید این موضوع را با نهایت تخصص و همفکری دنبال کنیم. نکته دیگری که باید به طور موازی به آن پرداخته شود، حاکمیت داده کشور است. آیا می توانیم به این سوال پاسخ دهیم که چند کسب و کار در کدام منطقه جغرافیایی فعالیت می کنند؟ باید از ظرفیت هوش مصنوعی در این زمینه استفاده کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: بخش دیگر امنیت سیستم ها و خدمات است که در شرایط فعلی کشور و حملات سایبری خطرات زیادی را به همراه داشته است و اینکه داده های مردم در خطر است، امیدواریم بتوانیم این موضوع را دنبال کنیم. مشکل زیرساخت های ارتباطی را بهبود خواهیم بخشید و چالش های موجود در این زمینه را حل خواهیم کرد.
به گزارش ICTNN، نمایندگان شورای اسلامی روز گذشته در پایان بررسی صلاحیت ها و برنامه های وزرای پیشنهادی با اکثریت آرا به سید ستار هاشمی با برگزاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در چهاردهم موافقت کردند. دولت هاشمی از مجموع ۲۸۸ نماینده حاضر ۲۶۴ رای کسب کرد.
ستار هاشمی در سال 1355 در یاسوج به دنیا آمد. وی دارای دکترای مهندسی کامپیوتر و استاد کل گروه مهندسی کامپیوتر در شیراز است. وی همچنین لیسانس سخت افزار از دانشگاه اصفهان، فوق لیسانس هوش مصنوعی از دانشگاه علم و صنعت و دکترای هوش مصنوعی از دانشگاه علم و صنعت و موناش استرالیا دریافت کرد.
ستار هاشمی که معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (1400-1398) در وزارت ارتباطات دولت دوازدهم بود، پس از پایان این دولت به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور رفت. و معاون توسعه فناوری و خدمات ثبت الکترونیکی در این سازمان شد.
از دیگر سوابق اجرایی که در کارنامه فعالیت های اجرایی وی به چشم می خورد، ریاست هیئت مدیره شرکت ایرانسل (1402 تا کنون، معاونت فناوری اطلاعات شرکت ارتباطات زیرساخت (1396 تا 1398)، عضویت در شورای راهبری است. توسعه مدیریت سازمان فناوری اطلاعات کشور (1396 تا 1398)، مدیر رئیس ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس (1394 تا 1396)، رئیس دانشکده آموزش الکترونیک دانشگاه شیراز (1392 تا 1394)، رئیس گروه کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر (1390 تا 1392) و دبیر کارگروه توسعه دولت الکترونیک استان فارس (1395 تا 1396).
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات