صباحی ادامه داد: حدود 60 خانوار روستایی در مناطق بسیار صعب العبور کوهستانی این روستاها زندگی می کنند که پوشش آنتن دهی مناسبی ندارند. اکثر آنها برای دسترسی به آنتن تلفن همراه باید بالای تپه ها و کوه ها باشند که در صورت بروز حوادث کار مشکل خواهد بود.
بارش ها از عصر دیروز تا چهارشنبه به صورت متناوب آغاز شده است اما طبق پیش بینی ها اوج آن از جمعه تا دوشنبه خواهد بود.
صباحی درباره مناطق روستایی شهرستان نیز تاکید کرد: روستاهای عشایری «جهلدر»، «بن گرو» و «سمسیلی» که در مناطق کوهستانی زیر دهستان مرز و بالای رودخانه فصلی تنگ سمسیلی قرار دارند. چند روزی قطع می شود زیرا طغیان رودخانه سامسیلی اجازه تردد به روستاهای اطراف را نمی دهد.
نگرانی از دامداران و عشایر مستقر در مراتع و حوضه های تالاب جازموریان است. حوضچه ای با کمی نمک بیشتر؛ عشایر دامنه کوه مرز و برخی روستائیان که دسترسی کافی به آنتن تلفن همراه ندارند نیز در معرض خطر هستند.
هدایت زادینی پور یکی از عشایر شامبوی روستای چاه مهرعلی بخش چاه دادخدا شهرستان قلعه گنج است که در اطراف تالاب جازموریان زندگی می کند. وی به خبرنگار ICTNN گفت: بیشتر عشایری که هم اکنون در جازموریان حضور دارند از عشایر جنوب شهرستان رودبار هستند.
به گفته زادینی پور، آنتن دهی این منطقه اطراف جازموریان بسیار ضعیف است و باید فکری برای آن کرد.
به گزارش ICTNN، مقامات محلی می گویند سعی کرده اند با ابزار و ارتباطاتی که در اختیار داشته اند، عشایر را در اطراف تالاب جازموریان یا کنار رودخانه های فصلی برای تخلیه اطلاع دهند.
صحبت عشایری
احمد صباحی رئیس اداره امور عشایر قلعه گنج روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ICTNN مستقر در این شهرستان اظهار داشت: یکی از مناطقی که بیشترین دام را در شهرستان دارد بخش چاه دادخدا است که مخاطرات طبیعی عبارتند از. مواجه شده.
شهرستان محروم قلعه گنج در 420 کیلومتری جنوب مرکز کرمان و جنوبی ترین نقطه استان قرار دارد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
صباحی افزود: بیش از 15 خانوار عشایری در مراتع و اراضی جازموریان فصل ییلاق خود را سپری می کنند که با توجه به بارندگی و سیلاب و سرازیر شدن تمامی رودخانه های فصلی به جازموریان امکان گرفتار شدن در سیل وجود خواهد داشت.
وی افزود: در صورت وجود زنان باردار یا بیمار در بین اهالی این روستاها باید مراقبت های لازم انجام شود و به نقاط دیگر منتقل شوند تا به مناطق دیگر بروند.
وی افزود: با توجه به اهمیت موضوع به بستگان این خانواده های روستایی در چاه دادخدا تلفنی برای تخلیه منطقه اطلاع داده شده است.
وی افزود: به دلیل قطعی آب در برخی مناطق عشایری و روستایی دامداران مجبور به آوردن دام های خود به جازموریان شده اند. در منطقه جازموریان این افراد با ساختن چادر و یا برپایی چادر سعی می کنند در کنار دام های خود بمانند که در زمان بارندگی و وقوع سیل درگیر آن می شوند.
رئیس اداره امور عشایر قلعه گنج تصریح کرد: حدود 2000 راس دام سبک از عشایر روستاهای اطراف بخش چاه دادخدا در جازموریان ساکن هستند که از مهرماه در آنجا حضور دارند. در جازموریان شترهای دامی نیز وجود دارد که نسبت به دام های سبک کمتر در سیل گرفتار می شوند اما به دامداران هشدار داده شده است.
وی افزود: در حال حاضر هزار و 500 خانوار عشایری در چاه دادخدا، اطراف جازموریان و کوه های صعب العبور زیر کوه های مرز اسکان داده شده اند که بیشتر آنها آماده شده است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری