بر اساس آخرین اظهارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، موضوع تغییر ساعت خودکار ممکن است در بیش از 90 درصد گوشی ها انجام شده باشد. اما برای برخی از مدل های گوشی مثل سامسونگ هنوز این اتفاق نیفتاده، مشورت می کنند و یکی یکی انجام می شود.
به گزارش ICTNN، تغییر ساعت همانطور که می دانیم اولین بار در سال 1895 مطرح شد و اولین بار به مناسبت بهار ساعت به طور رسمی تغییر یافت در سال 1908 در شهر شلوغ انتاریو در کانادا بود و پس از آلمان اولین کشور بود. در سال 1916 این کشور بود که تغییر ساعت را در دستور کار خود قرار داد و بریتانیا و فرانسه در عرض چند هفته به این تصمیم پیوستند. با این حال، تا پایان جنگ جهانی دوم، اکثر کشورهای جهان همچنان از قانون زمان استاندارد استفاده می کردند. پس از جنگ جهانی دوم، تغییر ساعت در آغاز بهار و پاییز رایج شد و کشورهای بیشتری به این قانون پایبند بودند. از آن زمان، موافقان و مخالفان تغییر ساعت، هر سال در اوایل بهار و اوایل پاییز بر سر تغییر یا عدم تغییر ساعت با هم بحث می کردند.
اما در حال حاضر حدود 40 درصد از کشورهای جهان ساعت تابستانی و زمستانی دارند و بقیه کشورهای جهان تایید کرده اند که زمان را در طول سال ثابت نگه دارند. این 40 درصد کشورهایی که زمان را تغییر می دهند از یک دستور پیروی نمی کنند. برخی از کشورهای جهان در ابتدای بهار و پاییز ساعت را نیم ساعت تغییر می دهند، برخی آن را تنها 40 دقیقه تغییر می دهند، اما اکثر کشورهایی که ساعت را تغییر می دهند یک ساعت به جلو و عقب می پذیرند.
در ایران برای اولین بار در سال 1370 تغییر ساعت رسمی در ابتدای بهار و پاییز قانون شد اما تغییر ساعت به مدت دو سال به تعویق افتاد و در نهایت در سال 1386 مجلس قانوناً دولت را ملزم به اجرای قانون کرد. تغییر ساعت نمایندگان در مجلس یازدهم طرحی را تدوین کردند که در آن می خواستند قانون تغییر ساعت را لغو کنند و تغییر ساعت را در فصل بهار و پاییز متوقف کنند. سرانجام در اردیبهشت 1401 با تصویب مجلس اعلام شد که ساعت رسمی کشور از سال 1402 تغییر نمی کند، اما با وجود اینکه قبلاً اعلام شده بود، با تغییر سال، ساعت تغییر نمی کند. الکترونیک آنها به طور خودکار یک ساعت پیشرفت می کند.
اگرچه در روزهای ابتدایی این موضوع، سازمان ها و مسئولان اعلام کردند که پیگیری هایی برای عدم تغییر زمان نسبت به ماه های قبل انجام شده و همچنان برای رفع این مشکل در حال انجام است، اما برخی از کاربران پس از حدودا با این مشکل مواجه می شوند. سه ماه. البته چندی پیش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این باره به ICTNN اعلام کرد که با نگاهی به مراجعی که زمان را اعلام می کنند می توان فهمید که از شهریور سال گذشته سایت خود را به روز کرده اند و زمان آن نخواهد بود. از ابتدای فروردین در ایران تغییر کرد.
به گفته وزیر ارتباطات، برخی از شرکتهای بینالمللی مانند مایکروسافت بهروزرسانی نشده بودند زیرا اطلاعات خود را از منابع جهانی نیز دریافت میکنند و مکاتبات لازم را انجام دادهاند که به صورت ایمیل است. در مورد گوشی ها در ثانیه اول تقریبا 90 درصد گوشی ها این تغییر اعمال نشد و ساعت تغییر نکرد اما در بعضی از گوشی ها این اتفاق افتاد و دلیلش هم به خود گوشی برمی گردد. چرا که سال ها به صورت خودکار و با تکنولوژی موجود بر روی گوشی بحث تغییر ساعت مطرح بود و این نیاز به آپدیت نرم افزار خود گوشی دارد تا این امکان را به کاربر بدهد.
زارع پور اعلام کرد که رسیدگی و پیگیری این پرونده از ابتدا آغاز شده و در برخی گوشی ها مشکل برطرف شده و هماهنگی های لازم انجام شده است. زارع پور در پایان فروردین گفت، اما این مشکل همچنان در برخی از مدل های گوشی مانند سامسونگ و شیائومی وجود دارد. همکاران وی در تعامل با وزارت امنیت و وزارت امور خارجه در حال بررسی این موضوع هستند.
وی در این خصوص در آخرین اظهارات خود درباره تغییر ساعت خودکار گوشی های موبایل گفت: مشکلی مربوط به فناوری برخی گوشی هاست که باید به روز شود و سازنده گوشی باید این کار را انجام دهد. شاید در بیش از 90 درصد گوشی ها این کار انجام شده باشد اما برای برخی از مدل های گوشی مانند سامسونگ هنوز این اتفاق نیفتاده است، مشورت می کنیم و تک تک انجام می شود. این رسالت وزارت ارتباطات نیست بلکه مربوط به حریم خصوصی است البته برای حل مشکل مشورت می کنیم اما زمان می برد و کاری که ما بر عهده داشتیم انجام شده است.
توجه داشته باشید که در حال حاضر 70 کشور در سراسر جهان ساعت خود را در اوایل بهار و اوایل پاییز تغییر می دهند و طرفداران تغییر ساعت معتقدند که این امر باعث کاهش مصرف انرژی می شود. در واقع، بعدازظهرهای طولانی برای صنعت گردشگری مفید است و مردم زمان بیشتری برای کشف جاذبه ها و لذت بردن از نور روز دارند. مخالفان ساعت تابستانی نیز مدعی هستند که دلیلی برای کاهش مصرف انرژی در ساعات تابستانی وجود ندارد، اما آمارهای زیادی وجود دارد که نشان می دهد زمان تابستانی باعث افزایش مصرف انرژی می شود.حوادث ترافیکی، افزایش تصادفات در محل کار، مشکلات خواب، مشکلات خوردن، تشدید افسردگی و حتی افزایش خودکشی
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات