ساماندهی فضای مجازی و اتصال روستاها به اینترنت از جمله مطالباتی است که شهروندان در تماس با مرکز ارتباطات مردمی جمهوری اسلامی ایران و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح کردند.
به گزارش ICTNN، روز سه شنبه عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – در مرکز ارتباطات مردمی جمهوری اسلامی ایران حضور یافت. سوالات مردم وی پاسخ داد و قول پیگیری مطالبات شهروندان از وی را داد. به عنوان مثال کاربری از روستای گل سرخ آذربایجان شرقی تماس گرفت و گفت که روستای وی به اینترنت متصل نیست و خواستار اقدام لازم در این زمینه شد.
زارع پور در پاسخ به درخواست این کاربر گفت: نزدیک به 3500 روستای فاقد اینترنت داریم و در سال گذشته حدود 3300 روستا به اینترنت متصل شده اند و در نظر داریم بقیه روستاها را در آینده وصل کنیم. هفت ماه.
وزیر ارتباطات در پایان خطاب به این کاربر اینترنتی گفت: تا چهار ماه آینده روستای شما به اینترنت متصل می شود.
همچنین وزیر ارتباطات در حاشیه این مراسم در پاسخ به سوال ICTNN درباره آخرین وضعیت تماس های تصویری از طریق اپراتورهای تلفن همراه وی بدون نیاز به نصب نرم افزار گفت: در خصوص تماس تصویری، تعرفه آن به تایید کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و تصویب هیات وزیران رسیده و به اپراتورها ابلاغ شده است.
وی افزود: اما برای راه اندازی این سرویس نیازمند همکاری تولیدکنندگان گوشی نیز هستیم. برخی از تولیدکنندگان گوشی باید این ویژگی را در گوشی های موجود در ایران فعال کنند. در حال حاضر این سرویس بر روی برخی از گوشی ها توسط یکی از اپراتورها به صورت آزمایشی راه اندازی شده است و در حال رایزنی با شرکت های سازنده گوشی نیز هستیم.
در آغاز هفته سوم فروردین مرکز ملی فضای مجازی وی موضوع تصمیم گیری را در خصوص ساختار کارگروه تخصصی، تقسیم کار و تدوین مواضع کشور در خصوص مشارکت موثر در فرآیند تشکیل «پیمان دیجیتال جهانی» سازمان ملل متحد اعلام کرد. در این مصوبه تصریح شده است که تصمیمات اتخاذ شده در یکصدمین جلسه کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی در تاریخ 31/3/1401 در خصوص تصمیمات مربوط به ساختار کارگروه تخصصی، تقسیم کار و پروژه از مواضع کشور در خصوص مشارکت مؤثر در فرآیند تشکیل «پیمان دیجیتال جهانی» » سازمان ملل متحد، که در جدولی که شرح داده شده است، ابلاغ شده است.
دفع در 8000 حمله سایبری این یک خبر مهم برای شبکه زیرساخت یک کشور دیگر بود که در هفته جاری توسط رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام شد، حملات DDos یکی از خطرناک ترین و جدیدترین حملاتی است که در اینترنت انجام می شود. DDoS مخفف Distributed Denial of Service است و هدف از این حملات تخریب سرویس مورد نظر نیست، بلکه مجبور کردن شبکه و سرور مورد نظر است که با هدف قرار دادن پهنای باند یا اتصال شبکه، قادر به ارائه خدمات عادی نباشد. این حملات با ارسال بستههای داده به قربانی انجام میشود، که شبکه یا ظرفیت پردازش قربانی را با بستههای اطلاعاتی غرق میکند و از دسترسی کاربران و مشتریان به سرویس جلوگیری میکند.
امیرمحمدزاده لاجوردی – رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت ایران – با انتشار پیامی در پیام رسان داخلی گفت: در سال 1401، 8321 حمله سایبری بزرگ به شبکه زیرساخت کشور دفع شد.
همچنین در این هفته یک مورد عجیب در شورای رقابت وجود دارد دو شرکت تاکسی اینترنتی و از محکومیت شرکت اسنپ به دلیل شکایت شرکت تپسی خبر داد.
به گفته مدیر روابط عمومی شورای رقابت، در پانصد و پنجاه و پنجمین جلسه این شورا، بر اساس شکایت شرکت تپسی، شرکت اسنپ به اقدامات ضدرقابتی محکوم شد. بر اساس شکایت تپسی، شرکت اسنپ به دلیل در اختیار داشتن 1000 سیم کارت و ایجاد حساب کاربری به عنوان کاربر مسافر در سامانه تپسی و دسترسی به اطلاعات تماس حدود 14000 راننده شرکت تپسی، اقدام ضدرقابتی انجام داده است. بر اساس ماده 61 سیاست های کلی اصل 44. محکوم شده و باید جزای نقدی بپردازد.
در عوض Snap Inc. وی نیز به این موضوع واکنش نشان داد و در توضیحاتی که این شرکت به ICTNN ارائه کرد، این موضوع در سال 2018 مطرح شد و اسنپ نیز دفاعیات خود را ارائه کرد. اگرچه تاکنون تصمیم شورای رقابت به طور رسمی به اسنپ ابلاغ نشده است، اما پس از گذشت بیش از سه سال، خبر نتیجه آن در رسانه ها بازتاب یافته است. در صورت صحت رای رسانه ها، ضمن احترام به تصمیم شورای رقابت، اسنپ حق اعتراض را برای خود محفوظ می دارد و این شرکت برای حفظ فضای رقابتی سالم همواره متعهد به شفافیت و عملکرد استاندارد طبق قوانین است. در بازار تاکسی اینترنتی . .
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات