به گفته وزیر ارتباطات طی یک سال و نیم گذشته تعداد کاربران پیام رسان های داخلی و شبکه های اجتماعی بین 5 تا 6 برابر و حتی 8 برابر افزایش یافته است و این افزایش هم به تعداد کاربران روزانه و هم به تعداد کاربران مربوط می شود. از کاربران فعال ماهانه
به گزارش ICTNN، هفته اول آذرماه با اعلام استفاده بیش از 40 میلیون ایرانی از پیام رسان های داخلی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز شد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تخمین میزند که توسعه پیامرسانی بومی به حدی رسیده است که بیش از ۴۰ میلیون ایرانی از آن استفاده میکنند، در حالی که تصور نمیشد بتوانیم بسترهایی داشته باشیم که بتواند میزبان دهها میلیون نفر باشد. کاربر.
موضوعی که وی در حاشیه جلسه هیات دولت مطرح کرد و گفت: شاید اگر دو سال پیش صحبت میکردیم، ظرفیت مورد نیاز در بسترهای ملی برای شرکتهای ملی به شکلی که امروز وجود دارد وجود نداشت، مهمترین آن که برای عموم است.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: طی یک سال و نیم گذشته مخاطبان پیام رسان های داخلی و شبکه های اجتماعی گاهی تا پنج تا شش برابر و حتی تا 8 برابر افزایش یافته است. این افزایش هم به تعداد کاربران روزانه و هم به تعداد کاربران فعال ماهانه مربوط می شود. حضور مردم نیز موضوع مهمی برای مشاغل است.
از سوی دیگر، هفته گذشته وزیر ارتباطات کشورمان با هدف دیدار با وزرای ارتباطات و تجارت عراق و بررسی زمینه های همکاری و روابط تجاری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به بغداد سفر کرد. و در این سفر یک روزه دو کشور تفاهم نامه ای امضا کردند. آنها زمینه همکاری مشترک در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات را امضا کردند.
از دیگر اخبار مهم منتشر شده در این هفته می توان به تعطیلی مراکز داده غیراستاندارد سازمان های دولتی اشاره کرد. معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران تاکید کرد: اگر مراکز داده ای را شناسایی کنیم که با استانداردهای در نظر گرفته شده فاصله زیادی دارند و امکان اصلاح آنها وجود ندارد، راه حل جایگزین استفاده از زیرساخت های یکپارچه دولت ابری برای تاثیرگذاری قابل توجه است. ضریب ایمنی و پایداری؛ خدمات خود را با تمرکز بیشتر بر افزایش کیفیت ارائه دهند.
در کنار موارد ذکر شده، الزام اپراتورها به ارائه بسته های مختلف اینترنتی از دیگر اخبار مهم منتشر شده در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بود.
سپهر دادجوی توکلی – وی در گفت وگو با ICTNN، از صدور مصوبه شورای رقابت علیه این اقدام شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی (براساس شکایات واصله از مردم) خبر داد و از اپراتورها خواست بسته های اینترنتی متنوع و پرحجمی را ارائه دهند و از این طریق رضایتمندی را جلب کنند. سلیقه مصرف کننده.” او پاسخ می دهد، حاضر است.
به این ترتیب شورای رقابت در شصت و بیست و سومین جلسه خود که روز سه شنبه 16 آذرماه برگزار شد، با ارائه بسته های پرتیراژ با مدت زمان استفاده کوتاه توسط اپراتورهای تلفن همراه مخالفت کرد که در واقع نوعی انحصار در ارائه بسته اینترنت است. خدمات، و تایید کرد که این اپراتورها ملزم به ارائه بسته های متنوع با حجم بالا در زمان های عادی هستند.
در اواسط هفته، همایشی برای تشریح قوانین توسعه دولت هوشمند و حکمرانی داده ملی با حضور مسئولان برگزار شد.
رضا باقری اصل دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات در این همایش گفت: در حال حاضر وقتی وارد پنجره ملی خدمات دولت هوشمند می شویم که در آن بیش از 5200 شناسنامه ارائه می شود و حدود 63 درصد آن متصل است، کاملاً مشخص است که سیستم های خاصی مانند تامین اجتماعی، آموزش یا مالیات در این زمینه پیشرو هستند.
معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات در این همایش به تشریح وضعیت فعلی اتصال دستگاه ها به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند پرداخت. به گفته وی در سال 1400 10 دستگاه، در سال 1401 129 دستگاه و در آذرماه امسال 137 دستگاه وصل شده است. علاوه بر این، ۲۹ میلیون کاربر در پنجره خدمات ملی دولت هوشمند داریم که احراز هویت، ثبت نام و مرحله ورود را پشت سر گذاشته اند و مشکل ورود جدی ندارند و پیگیر موضوع تکمیل سرویس هستند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات