وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه نه تنها ایران بلکه همه کشورهای جهان به سمت عادی سازی زندگی اصلی مردم در فضای مجازی حرکت کرده اند، به بحث های اتحادیه اروپا و تریبون های آمریکایی اشاره کرد و گفت: فراتر از مرزهای جغرافیایی زندگی خود، تریبون های آمریکایی این کار را انجام خواهند داد. اجازه فعالیت در اروپا را ندارند.
بر اساس گزارش ها گروه علم و آموزش ICTNNچند ماهی است که طرحی به نام «طرح حفاظت از فضای مجازی» در مجلس شورای اسلامی مطرح شده که یکی از بحث برانگیزترین طرح های اخیر است.
وی افزود: آیا می توان به بحث شکل گرفته در راستای حفاظت از داده های مردم اروپا با برچسب منفی که در کشور حفاظت شده است نگاه کرد؟ البته اروپا تنها قصد دارد از داده های مردم خود محافظت کند، همانطور که طرح حفاظتی در ایران انجام می دهد.
وزیر ارتباطات در پاسخ به اینکه آیا تشکیل کمیسیون حراست موازی کار کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور است، تاکید کرد: خیر، موازی کاری صورت نگرفته است. در کمیسیون طرح حراست، نظام چهار لایه ای را برای تنظیم فضای مجازی پیشنهاد داده ایم که در راس آن شورای عالی فضای مجازی است.
کلیات این طرح در سوم اسفند ماه جاری با اکثریت آرا تصویب شد، اما معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی با صدور نامه ای تصویب طرح حمایت از حقوق کاربران در کمیسیون ویژه مجلس شورای اسلامی را ابطال کرد. مجمع.
بر اساس پیش نویس طرح، کارگروه مدیریت گذرگاه های مرزی متشکل از رئیس مرکز ملی فضای مجازی (رئیس کارگروه) و نمایندگانی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان پدافند غیرعامل، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، قوه قضائیه، ستاد کل، سپاه. و تشکیل کارگروه تعیین محتوای پرونده های مجرمانه برای اتخاذ تصمیمات لازم در خصوص امنیت ارتباطات و اطلاعات و مدیریت تردد ورودی و خروجی ایران در گذرگاه های مرزی امن ایجاد می شود.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
زارع پور با اشاره به اینکه نسخه جدید طرح حفاظتی با توجه به این تعامل بهبود یافته است، گفت: البته این طرح همچنان مشکلاتی دارد که باید برطرف شود.
زارع پور خاطرنشان کرد: الان تمام زندگی مردم وابسته به فضای مجازی است. در گذشته مردم در این فضا زندگی نمی کردند. اگر فضای مجازی نباشد زندگی روزمره مردم لنگ می شود. در این شرایط که زندگی مردم را وابسته به فضای مجازی کرده ایم باید برای آن قاعده بگذاریم. اگر قانون نباشد مشکل داریم.
طرح مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برای اینترنت موسوم به طرح حفاظت، چندین بار تغییر کرده است. پس از انتقادات مرکز پژوهش های مجلس به «سامانه تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» تغییر نام داد. «طرح ساماندهی شبکه های اجتماعی»، «طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی» و در نهایت «طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات اساسی فضای مجازی» از دیگر موضوعاتی است که برای این طرح در نظر گرفته شده است.
هدف از این طرح حفاظت از اطلاعات مردم است
زارع پور تصریح کرد: مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قانونی است اما باید مطابق با ضوابطی باشد که شورای عالی فضای مجازی از طریق کمیسیون تنظیم مقررات خود اعلام می کند. هدف از تشکیل این کمیسیون تجمیع در تنظیم فضای مجازی در کشور است. اینطور نباشد که ما به عنوان متولی ارتباطات کشور قاعده ای وضع کنیم که در حوزه محتوایی مشکل ایجاد کند یا بالعکس وزارت ارشاد یا صدا و سیما به عنوان رگولاتورهای بخشی قوانینی وضع کنند که باعث شود. مشکلات در حوزه ارتباطات
عنوان و محتوای طرح حفاظتی تغییر کرده است
فضای مجازی فضای اصلی زندگی مردم است
وی افزود: زمانی که من مسئولیت قوه قضائیه را بر عهده داشتم، مسئول سامانه فناوری اطلاعات دادسرای جرایم سایبری بودیم؛ بدون اغراق سالانه بین 200 تا 300 هزار پرونده با موضوع اجبار، کلاهبرداری، خشونت و فشار تشکیل می شود. در چنین شرایطی نمیتوانیم بهعنوان حکومت از حقوق مردم دفاع کنیم زیرا بیشتر این جنایات در تریبونهای خارجی صورت میگیرد و ارتباط سازمانیافتهای با نظام حکومتی ما ندارد که بتوانیم از طریق آن حقوق مردم را پیگیری کنیم. مردم.
طرح حفاظت هنوز هم دارای اشکالاتی است
وی خاطرنشان کرد: سطح بعدی کمیسیونی است که همراه با دبیرخانه دائمی در شورای عالی فضای مجازی تشکیل می شود. رگولاتورها در زیر پیش بینی شده اند که یکی از آنها کمیسیون تنظیم مقررات رادیویی کشور است.
زارع پور تاکید کرد: رگولاتوری در فضای مجازی یک اصل است و متاسفانه آخرین قانون در این حوزه مربوط به جرایم سایبری است که در سال 80 مطرح شد و تصویب آن حدود پنج سال طول کشید. ما نزدیک به 2 دهه است که در این زمینه قانونی نداریم و باید به فکر قانون گذاری باشیم. در کشورهای پیشرفته هر دو سال یکبار قانون جدیدی در مورد فضای مجازی وضع می شود تا از مزایای آن برای دفاع از حقوق مردم استفاده شود.
این طرح اولین بار در 6 تیر 1400 با عنوان «حفاظت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی شبکه های اجتماعی» مطرح شد. “مجازی” تغییر کرد.
عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ICTNNوی درباره طرح حفاظتی با اشاره به چالش های پیش روی این طرح گفت: قبل از رای اعتماد مجلس درگیر این موضوع بودم و از نسخه 24 تیر این طرح مطلع بودم. زمانی که وارد وزارت ارتباطات شدم اولین جلساتی که برگزار کردم بررسی طرح بود.
این طرح با واکنش های گسترده کاربران، مسئولان و حتی برخی نمایندگان مجلس مواجه شده است که عمدتاً با واکنش های منفی همراه بوده است. حامیان پرونده او تلاش کرده اند تا رونوشت واقعی این بیانیه را به صورت آنلاین در دسترس قرار دهند.
وزیر ارتباطات افزود: روند نگارش طرح حراست روند رو به رشدی دارد و مشکلات جدی آن برطرف شده است، اما همچنان مشکلاتی وجود دارد که با روحیه تعاملی که در کمیسیون ویژه مجلس وجود دارد، بسیار خوشبین هستم که اینها مشکلات حل خواهد شد.”
وی خاطرنشان کرد: کارگروهی در داخل وزارتخانه تشکیل دادیم و از صدا و سیما، مرکز ملی فضای مجازی، سازمان تبلیغات اسلامی و دستگاه های مرتبط برای حضور در این جلسات دعوت کردیم. پس از جلسات، نسخه جدیدی از طرح حمایتی دولت را به مجلس شورای اسلامی ارائه کردیم. اکنون عنوان و محتوای طرح موسوم به حفاظت تغییر کرده و حل مشکلات این طرح بر اساس تعامل دولت و مجلس است.
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: قانون حفاظت از اطلاعات شخصی کاربران مصوب اروپا، برای پلتفرم های ناقض قوانین اتحادیه اروپا مجازات های بسیار سنگینی در نظر گرفته است. زندگی اصلی مردم در فضای مجازی شکل می گیرد و باید به درستی قانون گذاری شود تا از مردم حمایت شود و از سوی دیگر از این ظرفیت برای توسعه کشور حداکثر استفاده را کرد.
طرح حفاظتی
تحریریه ICTNN شبکه خبری