ماهواره ناهید 1 راهی میانی برای دستیابی به بخشی از فناوری های مخابراتی زمین فضایی است و فناوری های به کار رفته در آن پایه اصلی فناوری های مورد نیاز ماهواره های عملیاتی کشور است.
طراحی، ساخت و آزمایش آرایه های خورشیدی رهش قطبی پین، ساخت پنل های خورشیدی با سلول های آرسنید گالیوم، ساخت محموله مخابراتی باند K، توسعه پردازش داده های ماهواره ای با افزونگی سخت افزاری و نرم افزاری و تصویربرداری با سرعت و نرخ فشرده سازی بالا مطابق با شرایط لینک و نرم افزار مخابراتی برآورد میزان انبساط پنل ها یکی از دستاوردهای این ماهواره مخابراتی است.
دستیابی به دانش فنی ماهواره های مخابراتی زمین انگگ از دیرباز یکی از آرمان ها و اهداف ملی کشور بوده است. اما پیچیدگی های فنی و تکنولوژیکی زیادی پیش روی توسعه چنین فناوری هایی وجود دارد. از آنجایی که توانمندی ها و تجربیات موجود کشور در زمینه طراحی، ساخت و پرتاب ریزماهواره های آزمایشی در مدار LEO (مدار پایین زمین) قرار دارد، ماهواره ناهید 1 راه میانه ای برای دستیابی به بخشی از فناوری های مخابراتی زمین فضایی است.
افتتاح پنل های خورشیدی در مدار، ارتباط در مخابرات باند Ku در مدار، تصویربرداری و تخمین میزان باز شدن پنل های خورشیدی از ماموریت های اولیه ماهواره ناهید 1 است.
به گزارش ICTNN، وزیر ارتباطات روز گذشته از پرتاب ماهواره ارتباطی ناهید 1 به زودی خبر داد. این ماهواره در فوریه 2015 در مراسم روز فناوری فضایی رونمایی شد. ناهید 1 برای اولین بار در کشور در پژوهشکده سامانههای ماهوارهای پژوهشگاه فضایی ایران و تحت حمایت سازمان فضایی ایران طراحی و ساخته شد و مأموریتهای آن بهمنظور دستیابی به اهداف تعیین شده در قالب ماهوارهای پیشنهاد و اجرا شده است. فناوری طراحی و ساخت ماهواره ارتباطی زمین انگشت.
به گزارش ICTNN، مجموعه ماهواره های «ناهید» ماهواره های مخابراتی هستند که توسط پژوهشگاه فضایی در کشور ساخته شده اند. اکنون هفت ماهواره در خط پرتاب یا در مرحله تکمیل مراحل ساخت قرار دارند. دومین نمونه ماهواره «ظفر» ساخته شده است و طبق قرارداد، دانشگاه «علم و صنعت» متعهد شده است با نصب و آزمایش، نمونه دوم ماهواره را در مدت زمان کوتاهی تکمیل و به سازمان فضایی تحویل دهد. محموله اندازه گیری مربوط به ماهواره ماهواره دیگر نمونه دوم ماهواره پارس 1 است که ماهواره ای مینی کلاس با قابلیت های بسیار خوب در این کلاس به حساب می آید و برای پرتاب آماده می شود.
یکی دیگر از ماهواره های در حال ساخت پایا نام دارد که یک ماهواره سنجش با دقت و کیفیت بالاتر از پارس 1 است که در مراحل تست و تثبیت نیز می باشد و می تواند در عرض چند سال در کنار 2 ماهواره پارس 1 خدمات سنجش از دور مناسب را ارائه دهد. آینده را در زمینه های کشاورزی، مدیریت حوادث و نظارت بر محیط زیست فراهم کنید. پیش از این رئیس سازمان فضایی ایران به خبرنگار ICTNN گفته بود که نخستین نمونه از پارس 1 آماده شده و اولین نمونه ناهید 2 تا پایان سال تکمیل می شود.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
علاوه بر آن، اولین نمونه ماهواره «ناهید 2» نیز تکمیل شده است. این ماهواره یکی از ماهواره های دارای فناوری مخابراتی و مجهز به رانشگر و قابلیت انجام مانور و اصلاح مداری است و می توان آن را گامی مهم در ساخت سامانه های مخابراتی در ارتفاع پایین دانست.
تهیه تجهیزات تست مکانیزم های فضایی، تجهیزات مخابراتی فرکانس بالا و طراحی قطعات آن، تعیین و کنترل وضعیت سه محوری، ارتباط دائمی مخابراتی در باند S، تصویربرداری در حین کار و برآورد میزان باز شدن پنل های خورشیدی با کمک آن می باشد. از جمله اهداف فرعی پروژه ناهید است. .
تحریریه ICTNN شبکه خبری