به گزارش ICTNN، از سازمان فناوری اطلاعات ایران، «محمد خوانساری» در سالروز تاسیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: فناوری اطلاعات در گذشته نقشی بی بدیل و غیرقابل انکار در پیشرفت تمامی برنامه های کشور پیدا کرده است. سالها در جهان و به تبع آن در ایران».
رئیس سازمان فناوری اطلاعات تصریح کرد: در دنیایی که دسترسی به هوش مصنوعی و استفاده حداکثری و تعمیق آن به موضوعی مهم و رقابتی برای کشورها تبدیل شده است، سازمانی مانند سازمان فناوری اطلاعات ایران در حال آماده سازی بسترهایی برای رشد حداکثری است. پیشرفت در این زمینه و حوزه های دیگر نقش کلیدی دارند.
وی افزود: توسعه خدمات توسط سازمان با کمک سایر متولیان امر موجب سهولت دسترسی به این خدمات و رضایت مردم شده است که عمده زیرساخت های اطلاعاتی و پردازشی این خدمات توسط این سازمان تامین شده است.
این مسئول گفت: تعداد تراکنش های مرکز ملی تبادل اطلاعات در کل سال 1402 به حدود 8.6 میلیارد و در 6 ماهه امسال به بیش از چهار میلیارد رسیده است که بیشتر این تراکنش ها مربوط به خدماتی که مردم از سامانه های دستگاه های دولتی دریافت می کنند و حتی خصوصی نیز دریافت کرده اند. پنجره واحد دولت هوشمند (my.gov.ir) با احتساب اکثریت سازمانهای دولتی امروز با حداقل یک بار استفاده بیش از 52.7 میلیون کاربر دارد.
خوانساری تصریح کرد: پنجره واحد آمایش سرزمین (zamin.gov.ir) نیز دارای دو کارکرد نظارت و حفاظت از اراضی ملی و طبیعی و همچنین پورتالی یکپارچه برای ارتباط مردم با تمامی سازمان های مسئول در حوزه آمایش سرزمین است. ، همراه با سایر پلتفرم ها مانند پورتال ملی مجوزها. mojavez.ir) و بسیاری موارد دیگر در دستور کار قرار گرفته و اجرایی شده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر فناوری اطلاعات به ابزاری مناسب برای سنجش میزان رضایتمندی مردم از خدمات حضوری و آنلاین و امکان مشارکت و کسب نظر از آنها در موضوعات مختلف تبدیل شده است. شرکت های دانش بنیان ارائه شده است.
معاون وزیر ارتباطات گفت: با توجه به این شرایط امروزه می توان گفت که خدمات هوشمند به یکی از ارکان مهم تحقق عدالت اجتماعی تبدیل شده است. اکنون دیدیم که بین اقشار مختلف جامعه در دسترسی به انواع خدمات دولتی تفاوتی وجود ندارد و همه می توانند از شرایط یکسان در اقصی نقاط کشور بهره مند شوند و این نشان می دهد که فناوری اطلاعات ابزار مهمی در توسعه است. از عدالت اجتماعی
وی تاکید کرد: با توجه به این اهمیت و دستاوردهایی که تاکنون به دست آمده است; در برنامه هفتم پیشرفت، مسئولیت های متعددی برای سازمان فناوری اطلاعات ایران در نظر گرفته شده است و می توان از آن به عنوان مأموریت پنج سال آینده سازمان یاد کرد.
وی افزود: بر این اساس تدوین سند سیستم دولت هوشمند و حاکمیت داده، فراهم کردن زیرساخت های لازم برای توسعه اقتصاد دیجیتال، دسترسی کسب و کارهای دیجیتالی به داده ها و اطلاعات مورد نیاز از طریق بورس ملی اطلاعات. مرکز، توسعه سند سیاست و الزامات حفاظت و پشتیبانی از داده های شخصی، خدمات امنیتی و ارزیابی سالانه و رتبه بندی امنیت رایانه (سایبری) برای بخش های مختلف، ایجاد زیرساخت ابری یکپارچه دولت هوشمند از طریق عمومی- مشارکت خصوصی و موارد دیگر از جمله 12 دستور برنامه هفتم پیشرفت این سازمان.
خوانساری اضافه کرد: اجرای این دستورات پس از ابلاغ برنامه هفتم در سازمان برنامه ریزی به صورت جدی آغاز شده است و امید است با همکاری و حمایت دستگاه های مختلف، اجرای این قانون با اجرای این قانون پیش برود. سرعت و قدرت و در پایان این برنامه شاهد تحقق حداکثری دستورات ذکر شده خواهیم بود. و تغییر در رویه ها و خدمات دولتی با استفاده از فناوری اطلاعات.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: بدون شک در رسیدن به این نقطه علاوه بر همکاران پرتلاش و متخصص سازمان فناوری اطلاعات ایران، سایر فعالان این حوزه از دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان گرفته تا رایانه تشکل های صنفی کشور، ما را یاری و همراهی کرده اند. من از همه این تلاش ها قدردانی می کنم و امیدوارم با تداوم این همکاری ها، شاهد تحقق اهداف برنامه هفتم و در نهایت پیشرفت کشور باشیم. با تحقق عدالت اجتماعی و رضایت مردم در دریافت خدمات نظام جمهوری.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات