برخی از شرکت های پست خارجی فعال در کشور اقدام به اخذ مجوز دائمی نمی کنند. دلیل آن هم به گفته مدیرکل دفتر کنترل خدمات پستی و پیشخوان های نظارتی این است که احتمالا نمی خواهند تحت کنترل و نظارت قرار بگیرند. ، زیرا پس از دریافت مجوز، تعهدات برای آنها باز می شود.
به گزارش ICTNN، بر اساس قانون مصوب مجلس و مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، شرکت های پست بدون مجوز مجاز به فعالیت در کشور نیستند و این مصوبه الزامی است. اما بررسیها نشان میدهد که شرکت آلمانی DHL به بهانههای مختلف و تحت پوشش فعالیتهای پست دیپلماتیک برای سفارتهای خارجی در ایران از این مصوبه طفره رفته و با ورود آژانس امنیتی، مجوز آن چندین بار لغو شده است، اما به طور موقت مجوز دریافت کرده است. مجوز. از نو.
پیگیری ها نشان می دهد که پس از تایید کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، مطابق با اجرای قانون ساماندهی فعالیت های پستی کشور، تمامی این شرکت ها از جمله DHL، حق فعالیت ندارند مگر در صورت کسب موارد لازم. مجوز؛ این بدان معناست که حتی به اصطلاح دیپلماتیک هم مجاز نیست و سازمان تنظیم مقررات ارتباطات دیگر اجازه ندارد دوباره یا حتی مکرر مجوزهای موقت کوتاه مدت برای مشاغل صادر کند. در خصوص اینکه چرا DHL با وجود لغو مجوز همچنان در کشور فعالیت می کند، از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیگیری کردیم.
شهرام های شاد، مدیرکل دفتر نظارت بر خدمات پستی و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره فعالیت این شرکت پست خارجی در کشور به ICTNN گفت: از مرداد سال گذشته و بر اساس مصوبه برای هیچ شرکتی مجوزی صادر نشده است. کمیسیون به عنوان تنها رگولاتور ارتباطات کشور، همه مشاغل باید مجوز دریافت کنند و هر کسب و کاری که تجارت پستی در کشور داشته باشد که مجوز پست خصوصی دریافت نکرده باشد غیرقانونی است.
وی افزود: این شرکت DHL آلمانی است اما مشابه ایرانی آن در ایران نیز فعالیت می کند که از ما مجوز ندارد و به بهانه های مختلف و با مجوزهای غیر مرتبط فعالیت می کند.
هی شاد گفت: در مورد شرکت آلمانی دی اچ ال، سازمان بازرسی مجوز آن را لغو نکرد، اما به این دلیل که مجوزی از سوی نهاد نظارتی صادر نشده و از مرداد ماه سال گذشته این شرکت مجوزی دریافت نکرده است. همچنین پست دیپلماتیک مدت کوتاهی فعالیت کرده و در حال حاضر مجوزی در این زمینه ندارد و اگر در جایی فعالیت کند غیرقانونی است.
وی تصریح کرد: اما برای اطلاع از نحوه خروج این شرکت پستی بسته از کشور باید از سازمان هایی مانند گمرک، سازمان هواپیمایی و سایر سازمان های حاضر در کانال های خروجی کشور استعلام بگیرید.
مدیرکل دفتر نظارت بر مقابله با خدمات پستی و رگولاتوری گفت: البته باید توجه داشت که DHL و شرکت های مشابه ممکن است شرکت های حمل و نقل نیز باشند، بنابراین ممکن است از طریق مجوز باربری فعالیت کنند که در این صورت وجود دارد. پیوند با وزارت ارتباطات، نهاد نظارتی ندارد. در این راستا سازمان تنظیم مقررات ارتباطات با شرکت های پستی که بدون مجوز فعالیت می کنند، برخورد قانونی کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا این شرکت ها برای دریافت مجوز دائمی اقدام نمی کنند، پاسخ داد: دلیل آن این است که احتمالا نمی خواهند تحت کنترل و نظارت قرار بگیرند. با دریافت مجوز، تعهداتی برای آنها باز می شود و بر اساس این تعهدات، بر اساس میزان تعهدات، نوع خدمات، تعرفه و سایر تعهدات به مشتری نظارت می شود. لذا به دلیل عدم نظارت، تمایلی به اخذ مجوز ندارند.
حی شاد در نهایت گفت: فعالیت این شرکت ها از جمله HDL به دلیل عدم صدور مجوز و امکان فعالیت قانونی عموماً خطرات امنیتی را به همراه خواهد داشت.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات