زارع پور همچنین با بررسی وضعیت اینترنت ثابت آنلاین در اسپید تست گفت: وقتی وارد وزارت ارتباطات شدم سرعت اینترنت ثابت 9.27 مگابیت بر ثانیه بود و الان 10.39 مگابیت بر ثانیه است. رتبه ایران 2 پله بالاتر است. این مشاهدات نشان می دهد که در 6 ماه گذشته روند سرعت و کیفیت اینترنت صعودی بوده است.
ما مشکلی در تامین پهنای باند بین المللی نداریم
هدف ما سرعت تا 100 مگابیت بر ثانیه است
گلوگاه تمام مشکلات در شبکه اینترنت ثابت، توسعه نامتوازن ارتباطات ثابت و سیار در کشور است.
زارع پور گفت: حتی در ماه های گذشته در حوزه اینترنت موبایل سرعت ۲۵ مگابیت بر ثانیه را تجربه کرده ایم که از ژانویه ۲۰۲۱ (دی ۹۹) تا مارس ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) رتبه ایران از ۷۹ به ۷۷ رسیده است. در این فاصله زمانی حتی به رتبه 70 رسیده ایم. بهترین رتبه ها (70-73) را در سال گذشته و در دولت سیزدهم داشته ایم.
وی افزود: در کشورهای پیشرفته کاربران در محل کار و منزل از اینترنت ثابت استفاده می کنند و قسمت کوچکی از دسترسی آنها به اینترنت از طریق تلفن همراه انجام می شود. هیچ کجای دنیا نیاز کامل به افرادی که به اینترنت متصل هستند به اینترنت متصل نیستند. راه حل رفع مشکل اینترنت کشورمان توسعه ارتباطات ثابت است که برای آن برنامه های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت داریم.
مشروح عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز شنبه 21 اسفندماه در اولین گفتگوی اختصاصی خود با ICTNN. این سوال که آیا اینترنت واقعا کند است یا نه و چه اقداماتی باید برای رضایت بیشتر کاربران از دسترسی به فضای مجازی انجام داد؟ پرداخت.
زارع پور در خصوص برنامه های وزارت ارتباطات برای توسعه اینترنت ثابت افزود: شبکه ارتباطی ثابت وضعیت خوبی ندارد، توسعه نیافته و ظرفیت آن اشباع شده است. شبکه انتقال مخابرات در برخی استان ها فرسوده است و سال هاست در این زمینه سرمایه گذاری نشده است. در حال حاضر بیش از 60 درصد ارتباطات کل کشور (سیار و ثابت) به شبکه شرکت مخابرات وابسته است.
به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ICTNN، کندی اینترنت یکی از موضوعاتی است که معمولا کاربران فضای مجازی از آن گلایه دارند. وزارت ارتباطات طی شش ماه گذشته برنامه هایی را برای رفع کندی شبکه اینترنت ثابت در پاسخ به بحث کندی شبکه اجرا کرده است.
زارع پور درباره اقدامات پیش بینی شده برای افزایش سرعت اینترنت همراه گفت: یکی از اقدامات میان مدتی که انجام دادیم استفاده از باند فرکانسی 2300 بود. به دلیل این فرکانس، اپراتورها می توانند سایت های BTS خود را در مناطقی با مشتریان و تقاضای بیشتر بسازند و به روز کنند.
وی تاکید کرد: پروژه اصلی توسعه ارتباطات ثابت پروژه FTTH است که با بهره برداری از نیم میلیون پورت فیبر نوری در دهه فجر امسال به طور رسمی رونمایی شد. به دنبال این هستیم که تا پایان دولت سیزدهم 20 میلیون پورت فیبر نوری در کشور راه اندازی و در اختیار مردم قرار گیرد.
زارع پور برای دومین بار تاکید کرد: البته این سرعت با سرعتی که شایسته مردم ایران است فاصله زیادی دارد. در حال حاضر متوسط سرعت اینترنت ثابت در جهان 60 مگابیت بر ثانیه و سرعت ایران 10.39 است که تقریباً یک دهم میانگین جهانی است. این عدد و رتبه شایسته مردم ایران نیست. گلوگاه همه مشکلات شبکه اینترنت ثابت، توسعه نامتوازن ارتباطات ثابت و سیار در کشور است.
وزیر ارتباطات در ادامه به تشریح وضعیت اینترنت ثابت و همراه در ایران با بازکردن و نمایش سایت اینترنتی اسپید تست پرداخت. وی گفت: این سایت کشورها را از نظر سرعت اینترنت رتبه بندی می کند. شهریورماه امسال که وزارت ارتباطات را تحویل گرفتم سرعت اینترنت همراه ایران 21.8 مگابیت بر ثانیه بود و در این ماه به سرعت 23.1 مگابیت بر ثانیه رسیده که روند صعودی را نشان می دهد.
وی تاکید کرد: برخی از اپراتورها در نصب سایت خود دچار مشکل می شوند زیرا مردم احساس می کنند این سایت ها برای سلامتی آنها مشکل دارند. در حالی که اینطور نیست، همکاران من در سازمان تنظیم مقررات انرژی اتمی به عنوان متولیان این بخش، دائما تشعشعات سایت های موبایل را اندازه گیری می کنند و در سراسر جمهوری اسلامی ایران تشعشعات BTS از حد مجاز اعلام شده توسط اتحادیه بین المللی مخابرات فراتر می رود. . ، بسیار پایین تر است و مردم باید خیالشان راحت باشد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
نسخه اینترنتی حل کننده مشکل؛ توسعه ارتباطات ثابت
وی تاکید کرد: برخی پوستر می سازند و ایران را هم تراز کشورهایی مانند افغانستان قرار می دهند. در حالی که اینطور نیست. من بارها اعلام کردم که کیفیت اینترنت ثابت ما خوب نیست اما کندی و سرعت باید ملاک باشد. یکی از معیارها تست سرعت است. در سایر پارامترهای شبکه مانند (جیت) تفاوت بین زمانی است که بسته ما از شبکه به مقصد می رسد) و تأخیر (زمانی که طول می کشد تا داده ها از یک نقطه شبکه به نقطه دیگر منتقل شوند) . کاهش قابل توجهی هم نداشته ایم.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: اگر در شبکه شرکت مخابرات مشکل داشته باشیم این مشکل به سایر بخش ها سرایت می کند. در کوتاه مدت سعی کردیم مشکلات فوری شرکت مخابرات را حل کنیم، به افزایش پیوندهای این شرکت مخابرات به شرکت زیرساخت کمک کردیم، تجهیزات لازم را از محل منابع خود تهیه کردیم و رقمی از تبصره بودجه 1400 تصویب کردیم. برای شرکت مخابرات برای ارتقای شبکه انتقال درون شهری در اختیار آنها قرار گیرد.
زارع پور گفت: وقتی از سرعت پایین یا سریع اینترنت صحبت می کنیم باید یک پارامتر را مبنا داشته باشیم. سایت Speed Test اکنون منبعی برای سنجش سرعت و کیفیت اینترنت است. البته روش جمع آوری داده های این سامانه چندان قابل اعتماد نیست، اما از آنجایی که اکثر کشورها با داده های یکسان سنجیده می شوند، در حال حاضر در حال بررسی وضعیت اینترنت از این سایت هستیم.
مشکلاتی که در شبکه اینترنت ثابت داریم به 6 ماه و یک سال گذشته بر نمی گردد، توسعه اینترنت ثابت سال هاست به تعویق افتاده و فرسودگی شبکه مخابرات باعث دسترسی به اینترنت شده است. شبکه با سرعت بالا، مناسب و ایمن باشد.
باند فرکانسی 2300 برای افزایش سرعت اینترنت موبایل
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم که از اوایل شهریورماه سال جاری مسئولیت این عمارت را برعهده داشت، گفت: برای افزایش ظرفیت پهنای باند بین المللی مشکلی نداریم. رئیس جمهور همچنین دستور داد هر نیازی برای افزایش پهنای باند برطرف شود و ظرفیت کافی را فراهم کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برخی معتقدند شورای عالی فضای مجازی مجوزی برای افزایش پهنای باند بین المللی صادر نمی کند، گفت: اگر در آن ماه ها مجوز صادر نمی شد و ظرفیت پهنای باند افزایش نمی یافت، الان شبکه به این شکل نبود. ” وضعیت شبکه اینترنت ما در حال حاضر نسبتا خوب است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری