رئیس جمهور افزود: البته رسیدن به این هدف، مسیری حداقل 10 ساله است، اما یقین داریم به فضل الهی، با روحیه جهادی متخصصان کشور و با حمایت دولت سیزدهم، این مسیر طی خواهد شد. کوتاه تر و کوتاه تر خواهد شد.”
رییسی گفت: امروزه شرکت های دانش بنیان، صنعت، تجارت، کشاورزی و گردشگری می توانند از خدمات فضایی برای توسعه و رشد در غلبه بر مشکلات اقلیمی از جمله کم آبی و ده ها حوزه دیگر استفاده کنند.
به گزارش ICTNN، زارع پور جمعه شب در برنامه زنده تلویزیونی حاضر شد و به تشریح اولین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم پرداخت و در پاسخ به این سوال که «امروز گفتید که آقای رئیس جمهور گفت 10 سال به مدار می رسد. 36″ “اگر هزار کیلومتر ژئو به چهار سال کاهش یابد، چرا باید این زمان را اینقدر کوتاه کنیم؟” وی گفت: امروز رئیس جمهور کار ویژه ای انجام داد و از ساعت 6 صبح وقت خود را به ما داد، هیچ مراسمی از یک اقدام بازدید نکرد.
زارع پور گفت: ماهواره نور 1 از سال 1393 با موفقیت به فضا رفته و در حال کار است. می توانیم در این صنعت به موفقیت و پیشرفت برسیم. دانشمندان ما پس از دو سه پرتاب به نقطه اعتماد و موفقیت می رسند.
زارع پور گفت: این موضوع نشان دهنده عزم و اراده دولت سیزدهم در این زمینه است و دستوری که ایشان برای کوتاه کردن این مسیر در هر صورت صادر کردند دلیلش هم این است که می دانید مهمترین مدار 36 هزار کیلومتر است. جریان.” زیرا زمین یک مسیر است، یعنی ماهواره همزمان با زمین حرکت می کند و نقاط آن محدود است.
وی بر ارزانی و بومی شدن صنعت فضایی تاکید کرد و گفت: همه بخشهای فعال در این صنعت باید با هم همپوشانی و همگرایی و استفاده از تجربیات یکدیگر و پرهیز از موازی کاری و درخواست مقام معظم رهبری برای رسیدن به مدار 36 هزار حرکت کنند. کیلومتر برای درک.
رئیس جمهور با تشکر از فعالیت های «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات»، «وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح»، «سپاه» و «ارتش» در حوزه فضا، تصریح کرد: اما با وجود این تلاش ها در این حوزه، ما با موقعیت واقعی فاصله داریم.
زارع پور در ادامه با بیان اینکه صنعت فضایی کشور به دو عنصر نیاز دارد، افزود: یکی اعتماد مسئولان است که باید کنار گذاشته شود که متاسفانه در این 10 سال وجود نداشت یا در پایین ترین سطح ممکن بود و دوم اینکه اعتبار.” به هر حال باید اعتبارات لازم تامین شود که هر دوی این ها از سوی رئیس جمهور به ما قول داده شده است.
وی ادامه داد: سه نقطه مداری داشتیم که متأسفانه در 10 سال گذشته دو نقطه از آنها گم شده است و اکنون تنها مداری که داریم 43 و نیم درجه شرقی است و باید سریع فکر کنیم تا بتوانیم تثبیت شویم. مدار زیرا در غیر این صورت ما این فضا را از دست خواهیم داد.
وی گفت: علیرغم تهدیدها و تحریم ها و فشارهای هدفمند دشمنان در صنایع هوافضا و نظامی، در این زمینه ها گام های بلندی برداشته ایم. خودرو باید مشکلات را حل کند و آثار کیفی آن را می توان در سایر صنایع مانند ارتباطات، مخابرات و لوازم خانگی و زندگی روزمره مردم مشاهده کرد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا اساسا با دانش و فناوری و توانمندی هایی که داریم این امکان وجود دارد؟ وی گفت: این دستور رئیس جمهور برای ما غافلگیرکننده بود و امروز با دوستان جلساتی داشتیم و به زودی کمیسیون تخصصی تشکیل خواهیم داد و البته با کار روز و با حمایت دولت می توان این کار را انجام داد. “
به گزارش ICTNN، آیت الله سید ابراهیم رییسی صبح امروز – جمعه – در اولین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم که پس از یک دهه وقفه برگزار شد، به نقش این شورا در سیاست گذاری و ترسیم نقشه راه اشاره کرد. برای توسعه صنعت فضایی کشور برگزاری اولین جلسه شورای عالی فضایی پس از نزدیک به 11 سال نشان از عزم این دولت برای توسعه صنعت فضایی دارد.
وی ادامه داد: امروز سه وزیر و ایشان بدون تشریفات با ماشین به آنجا رفتند و امروز 6 ساعت برای این صنعت وقت گذاشتند و بعد از 11 سال جلسه شورای عالی فضایی تشکیل شد.
وی ادامه داد: تست آزمایشی این بلوک انتقالی امسال و تست مداری و عملیاتی در سال آینده انجام می شود. امیدواریم برنامه 10 ساله را کوتاه کنیم و زودتر راه اندازی کنیم.
وی ادامه داد: برای رسیدن به مدار 36 هزار کیلومتری میانبرهایی وجود دارد که می توانیم از بلوک های انتقال مداری استفاده کنیم. اکنون بلوک انتقال مداری سامان آماده است و امسال آزمایش اولیه آن انجام می شود که محموله ها را از 400 کیلومتر به 7000 کیلومتر و سپس به 10000، 21036 و 36000 کیلومتر می برد.
وزیر ارتباطات گفت: ما در دوران تحریم این پیشرفت ها را داشته ایم. سیستم های ماهواره ای در لایه لئو هستند و امیدواریم با کار و تلاش فراوان به این لایه برسیم. اگر کار در این سال ها طبق مدل 2009 پیش می رفت، الان در این لایه بودیم. امیدواریم با حمایت و تلاش شبانه روزی به این هدف برسیم.
تحریریه ICTNN شبکه خبری