به گزارش روز چهارشنبه ICTNN، «حمید فتاحی» معاون وزیر ارتباطات در آیین افتتاح سه پروژه راهبردی وزارت ارتباطات گفت: امروز با رونمایی از اطلاعات سه رویداد بزرگ همراه خواهیم بود. پروژه سیگنالینگ در سال 1392 در پی تاکیدات و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر قطع وابستگی صدا و سیما به ماهواره های بین المللی راه اندازی شد. شرکت ارتباطات زیرساخت با سرمایه گذاری حداقل 70 میلیون دلاری شروع به کار کرد.
وی افزود: پروژه پخش سیگنال به کل کشور افتتاح 392 ایستگاه با اعتباری بالغ بر 2 هزار و 850 هزار میلیارد ریال است. در این طرح شرکت مخابرات زیرساخت با افتتاح 167 ایستگاه، صدا وسیما 153 ایستگاه و شرکت مخابرات ایران 52 ایستگاه در این طرح مشارکت داشتند. پس از پایان این پروژه ملی به مرحله تعمیر و نگهداری رسید اما به دلایل مختلف متوقف شد و بهره برداری از این پروژه با بن بست مواجه شد.
معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: یکی از شعارهای وزارت ارتباطات اینترنت پرسرعت مبتنی بر فیبر نوری است. این برای اولین بار است که این حجم از ظرفیت معادل 20 ترابیت بر ثانیه با استفاده از توان داخلی کشور رخ می دهد.
امروز نقشه راه افزایش ظرفیت بین المللی در راستای تبدیل ایران به هاب (هاب) ترانزیت داده در منطقه، تبادل قرارداد برای توسعه شبکه انتقال کشور به ظرفیت 20 ترابیت با استفاده از توان داخلی و شبکه ملی سیگنالینگ صوتی و سینمایی رونمایی شد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وی افزود: نکته قابل توجه مسائلی است که پس از پایان عملیات فنی پروژه محقق شد که مربوط به مسائل حقوقی بود که بهره برداری از این پروژه را با مشکل مواجه کرد.
فتاح افزود: امروز از دو رویداد بزرگ دیگر در حوزه شبکه زیرساخت کشور رونمایی می شود. یکی از آنها توسعه شبکه انتقال کشور با استفاده از توانمندی های بومی است. ضرورت توسعه شبکه زیرساختی کشور عوامل مهمی دارد. مهمترین آنها اسناد بالادستی است که باید با استناد به سند معمار شبکه ملی اطلاعات، پیش بینی های لازم را در خصوص توسعه شبکه های زیرساختی کشور داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت افزود: تا پایان سال 1401 بهره برداری از این ظرفیت در اقصی نقاط کشور انجام می شود.
فتاحی افزود: با مکاتباتی که انجام شد و همکاری دستگاه هایی مانند سازمان برنامه و بودجه و صدا و سیما در ابتدای سال جاری این موضوعات به پایان رسید و در اواسط امسال موفق به تبادل قرارداد شدیم. 1400.”
فتاحی تاکید کرد: با توجه به اتفاقاتی که در دنیا می افتد و تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم که درگیر شدن کاربران با فضای مجازی است، باید بتوانیم ظرفیت های لازم را برای توسعه زیرساخت های کشور فراهم کنیم.
وی در خصوص تبدیل ایران به هاب داده منطقه ای که یکی دیگر از پروژه های امروزی است، گفت: استفاده از جغرافیای ایران برای تبدیل شدن به هاب داده منطقه ای در ایران بسیار مهم است و می تواند شرق و غرب را به هم متصل کند.
تحریریه ICTNN شبکه خبری