رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به اهمیت شبکه فیبر نوری در کشور خاطرنشان کرد: شبکه فیبر نوری می تواند زمینه ساز توسعه نسل پنجم شبکه تلفن همراه در کشورها باشد و با توجه به طرح 10 درصد مشترکان تلفن همراه باید باشد که امیدواریم این تعداد به 20 درصد مشترکان برسد.
در این جلسه رضا باقری عسل – معاون امور دولت، مجلس و استان های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه امروز برای رسیدن به اهداف خود نیازمند همکاری و هماهنگی هستیم، توضیح داد: حمایت از مردم، مخاطبان و ذینفعان بدون اطلاع رسانی و اقناع. اتفاق نخواهد افتاد؛ در این مدت اقدامات خوبی در حوزه زیرساختی و عمرانی انجام شد که باید برای مردم تبیین شود. در حوزه دولت الکترونیک کارهای ارزشمندی انجام شده است که بتوانیم آن را توسعه دهیم و ضروری است که این اقدامات مورد توجه مردم قرار گیرد.
به گزارش ICTNN، عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – در نشست مشترک مدیران کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان های سراسر کشور، با اشاره به اقدامات انجام شده در یک سال گذشته، اظهار کرد: تمام تلاش ما در این زمینه است. سال گذشته افزایش کیفیت زیرساخت ها بوده است: ارتباطات کشور، توسعه دولت هوشمند، شتاب بخشیدن به توسعه صنعت فضایی، هوشمندسازی شبکه پستی، تکمیل شبکه ملی اطلاعات و توسعه اقتصاد دیجیتال متمرکز شده است و در این راستا دستاوردهای مهمی حاصل شده است که باید برای مردم توضیح داده شود.
وی تلاش شبانه روزی مسئولان و مسئولان وزارت ارتباطات در روزهای اخیر را مورد تاکید قرار داد و افزود: با توجه به محدودیت دسترسی به برخی پلتفرم های خارجی که با تصمیم مقامات امنیتی اعمال شده است، تمام تلاش ما این است. هدف این روزها فراهم کردن بستر لازم برای ارتباط افراد است. مردم و تسهیل کسب و کار خود را در فضای مجازی یافتند که خود را در ارائه خدمات پایدار توسط بسترهای ایرانی نشان داد، به گونه ای که خوشبختانه در این مدت هیچ سرویس ملی قطع یا مختل نشد.
صادق عباسی شاهکوه – معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی – در پیگیری این جلسه با اشاره به طرح فیبر نوری به عنوان یکی از اولویت های دولت سیزدهم و وزارت ارتباطات گفت: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات را آماده کرده است. مقدمات این طرح و با اعلام مشوق ها و ابلاغ تخصیص 8 درصد از سهم دولت در درآمد بهره برداران، فضای مناسبی برای به سرانجام رساندن این پروژه ایجاد شده است.
وزیر ارتباطات با اشاره به نگرانی از آسیبدیدگی کسبوکارهای اینترنتی و آمارهای متناقض از تعداد کسبوکارهای آسیبدیده، گفت: برای ما حتی کسبوکاری که این روزها تحت تأثیر تصمیمهای امنیتی قرار میگیرد، مهم است، اما ارقام مطرح شده در مورد تأثیر تعطیلی این شرکتها است. بستر خارجی در اقتصاد دیجیتال کارشناسی نشده است و لازم است نهادهای ذی صلاح نسبت به این موضوع توجه دقیق داشته باشند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وی با بیان اینکه در این مدت تلاش های زیادی برای تقویت و حمایت از پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی بومی صورت گرفته است، افزود: سیاست وزارت ارتباطات این است که بسترهای ملی به سطحی از کیفیت و ظرفیت برسد که حتی اگر پلتفرم های خارجی باز هستند تا بتوانند با آن ها رقابت کنند و توجه کاربران را به خود جلب کنند.
پروژه شبکه فیبر نوری مبنای توسعه نسل پنجم تلفن های همراه است
عضو شورای عالی فضای مجازی در ادامه بر ضرورت تبیین پنجره ملی خدمات هوشمند دولت خطاب به مدیران کل استانی این وزارتخانه تاکید کرد و گفت: موضوع دیگری که امیدواریم در استان ها به صورت جدی پیگیری شود، شفاف سازی و فرهنگ سازی است. پنجره ملی خدمات هوشمند دولت که همراه با بازدید از این پنجره، دریافت خدمات از سوی دولت و دستگاه های اجرایی را تسهیل می کند.
محمود خالقی دخت – معاون امنیت اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات – نیز گفت: از ابتدای تابستان امسال حملات سایبری علیه سیستمهای داخلی افزایش یافته و خوشبختانه با اقداماتی که انجام شد، اکثر این حملات موثر نبود و محقق نشد. اهداف تعیین شده ماموریت اصلی ما مقابله با این حوادث است و تا به امروز 240 آدرس آلوده شناسایی و گزارش شده است.
وی با بیان اینکه تقسیم کار بین اپراتورها و FCP به پایان رسیده است، افزود: با اختصاص 8 درصد سهم دولت از درآمد اپراتورها بیش از 5 هزار میلیارد تومان در سال می توان در این پروژه هزینه کرد.
بر اساس اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، زارع پور با اشاره به اینکه پروژه فیبر نوری یکی از اولویت های اصلی وزارت ارتباطات است، گفت: باید این پروژه را با جدیت دنبال کنید. پروژه فیبر نوری برای منازل و مشاغل پروژه زیرساختی کلیدی ما در این دوره است و این پروژه می تواند به تحول دیجیتال در استان ها منجر شود.
وی با اشاره به بسته حمایتی مصوب کارگروه اقتصاد دیجیتال برای حمایت از بسترها و کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال کشور، افزود: وزارت ارتباطات از کسبوکارهای اینترنتی حمایت میکند و با پیگیریهای این وزارتخانه، برنامه حمایتی متنوعی از کسبوکارهای اینترنتی انجام میشود. توسعه به تصویب دولت رسیده که جزییات آن به زودی اعلام خواهد شد.
همچنین در این جلسه محمد خوانساری – معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات – گفت: در این دولت پنجره ملی خدمات هوشمند دولت راه اندازی شده است و این آرزوی دیرینه است که تقریباً دو سال است که برنامه ریزی کرده ایم. دهه ها به حقیقت پیوسته است. این پنجره بهانه ای است برای اینکه دستگاه ها در مواقعی در معرض دید عموم قرار گیرند.
تحریریه ICTNN شبکه خبری